KADA MI DOTAKNEŠ NOĆ

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)

KADA MI DOTAKNEŠ NOĆ

Mirom tihim spava noć
Ma ne….neće još zora doć’
I ona spava…..dama odmara
Da snage ima za radjanje život damara.

U crnoj tišini diše mi san
I on odmara pred dolazeći dan
Leluja sneno svojim hodnicima
Hodajuć tiho po tvrdim ožiljcima
K’o bosom nogom po metalnim opiljcima
Jauke neme san drži taocima.

Tek drhtaj duše u tmini sna
Uporan jecaj nekog deteta
Cvilba do Boga hodnicima ječi
Malena molba.....molba tišinom zveči.

Kada mi dotakneš noć
Snom svojim mome pokažeš moć
Tek ruka samo što zagrli mi san
Mrmljajuć' sneno....ššš....tu sam.....
Pobeže od mene težak san
Da s mirom dočekam dolazeći dan.

PS Dobro jutro blogeri.....stigao je i ovaj dan....kafa... pa njemu u susret​

Dobro jutro draga,

Kada se prozori sećanja isprljaju i ti ih obrišeš pa gvirneš kroz njih ....imaćeš šta da vidiš....nekad! Znaš li koliko si mi puta dotkla moju noć, punu nemira i nesna i želela da budem budna, za inat, da pišem...kad sam se usudila da ne crvenim pred onim što osećam jer je moje...I jutros je tako. Čitam te i neka se nova snaga obnavlja u meni. Treba mi samo da se osamim i zapišem nešto....možda i meni nekad dodje da obrišem isprljane prozore sećanja:zag:

Preporučujem vam neke lepše snove
po mogućstvu nove
pa proleće je mada ovo vreme utiče ne sve
dobro je da imate ruke te kraj sebe
a i olovke da snove pišete
i prijatelje ovde da vas vole i hvale
pa kud ćete više vas dve i ... sanjajte lepše ;):D

mari47;bt136881:
Dobro jutro draga,

Kada se prozori sećanja isprljaju i ti ih obrišeš pa gvirneš kroz njih ....imaćeš šta da vidiš....nekad! Znaš li koliko si mi puta dotkla moju noć, punu nemira i nesna i želela da budem budna, za inat, da pišem...kad sam se usudila da ne crvenim pred onim što osećam jer je moje...I jutros je tako. Čitam te i neka se nova snaga obnavlja u meni. Treba mi samo da se osamim i zapišem nešto....možda i meni nekad dodje da obrišem isprljane prozore sećanja:zag:

Dobro jutro Mari.....drago mi je da su te moje reči dotakle i podstakle. Svako na svoj način i piše i čita zavisno od onoga što u sebi ima i naravno od onoga što može i želi da pokaže javnosti....jer blog je ipak to, javnost koja ume biti surova.
Zato piši ... a meru svako na svoj način odredjuje :zag:

zxy;bt136883:
Preporučujem vam neke lepše snove
po mogućstvu nove
pa proleće je mada ovo vreme utiče ne sve
dobro je da imate ruke te kraj sebe
a i olovke da snove pišete
i prijatelje ovde da vas vole i hvale
pa kud ćete više vas dve i ... sanjajte lepše ;):D

Ma Z......retko sanjam
a onda su ovakvi.....uglavnom ..:(
ali.......
imam olakšavajuću okolnost veliku
sanjam budna a malo spavam
tako da mi život prodje
u budnom sanjanju ;)
što je vrlo praktično
a prijatelje imamo naravno :cmok2:
zar dve ovakve dame pa da budu same :manikir:

LJILJA MMM;bt136884:
Dobro jutro Mari.....drago mi je da su te moje reči dotakle i podstakle. Svako na svoj način i piše i čita zavisno od onoga što u sebi ima i naravno od onoga što može i želi da pokaže javnosti....jer blog je ipak to, javnost koja ume biti surova.
Zato piši ... a meru svako na svoj način odredjuje :zag:

Izgleda da u meni vise nema niceg...:(.mislim,bas mi se ne da da turim ama bas nijedno slovo na papir:confused:

al,zato vas dvije briljirate...........i citam vas sa uzitkom....:heart:

Back