Raspadom SFRJ, tj. 'odlaskom' drugih 'balkanskih cigana' je ostala sama Srbija.. konačno, bez obzira koliko da je 'velika'! ALI, da li je trebala ostati onakva socijalistička, za koju je 45-e 'MASOVNO' glasala 'VEĆINA' građana Srbije, ili je trebalo sve to ukinuti i preći na onaj truli kapitalizam iz Monarhije?
Za linkove bih mogao da priložim linkove na Ustav SFRJ i Ustav Srbije, a to valjda nije potrebno?
PS: Autorska tema u kojoj ni sam autor ne zna šta je hteo da kaže.. samo pita!?
Joj, bre, braco i sestre, manite se vise tih politickih odrednica!!! Vi stvarno zivite u ubedjenju da su svi ti politicari bili neki ideolozi po ubedjenju?
1. Pa valjda je poznato da su svi istaknuti komunisti to sto su radili radili po nalogu/zadatku sa zapada, tj. od globalista. Nema tu ni "i" od ideologije, ideologija je SAMO SREDSTVO.
2. Zar nije prvi Tito ziveo kao kralj/car: u Belom dvoru (izbacio kralja pa usao on), bio dozivotni vladar, nije imao ni platu, pusio samo tompuse (a narod drinu bez filtera i one 57 cigarete), svirao klavir, jahta, privatni voz, limuzine, zabave, Brioni... Meni samo nije jasno koliko je narod bio glup onda kada je to gledao i prihvatao.
3. Dobar deo tih komunista to je radio radi licne koristi - promocije, zaposlenja, stanova, a neki i radi vlasti, dok je deo - oni najistaknutiji - bio zapravo strani spijunski kadar koji je sprovodio unistenje Srbije na duge staze. Rezultate vidimo sada. Poenta je da su ti isti pokrali stanove predratne burzoazije i podelili to sve sebi. Kada bi se SAD vratila imovina oteta posle 1945. ceo centar Beograda morao bi da se iseli, ne znam kakva je situacija u ostalim gradovima, ali verovatno slicna. Bar vazi za Srbiju.
4. Vidimo i sada, mozda i najjasnije i najbolje, koliko su im "jaka" ubedjenja - navedite mi jednog politicara da je bio samo u jednoj stranci. I to menjaju stranke tako da idu u potpuno suprotne politicke opcije - desno i levo ne znace vise nista, znaci samo lova, lova, lova. I uvek je i znacila.
Ovim necu da kazem da ne treba verovati ni jednom politicaru, ali onom koji je 20 godina samo u politici, znaci SAMO u politici i ne radi nista pored toga, ne treba verovati nista. Narocito ako je bio na vlasti, pa pao, pa i pored toga pokusava ponovo nesto.
Razmislite sami kako to funkcionise kada bi VI bili politicar, i iskreno hteli nesto da uradite. Pa URADILI BI TO ODMAH, i posle nekog vremena "ispucali" bi te ideje zbog kojih ste dosli na vlast i sami bi otisli, ako je sve normalno. A ne bi 30 godina bezuspesno pokusavali da dodjete na vlast, ili da se vratite na vlast, ili da opstanete na vlasti.
I nemojte da krivite kapitalizam za sve - pa biti seljak je biti kapitalista, nemojte to da zaboravljate. Imas SVOJU zemlju, stoku, kucu, masine - ti si kapitalista.
Problem sa ovim "kapitalizmom" koji mi iskusujemo je u tome sto to nije pravi kapitalizam, vec drzavno pokriveni i promovisani kapitalizam. Slicno je na svetskom nivou - imamo tu cuvenu globalizaciju koja je zapravo samo nasilnicki kapitalizam koji se siri politickim putem i kriminalom. Nista regularno tu nema, zato je sve tako nakaradno.
Dakle svi nasi kapitalisti, oni veliki naravno, su drzavno promovisani - data im je para od drzave, gleda im se kroz prste od strane drzave, bave se kriminalom (ne nuzno onim oruzanim - neplacanje poreza od strane Pinka je kriminal na koji drzava ne reaguje) i tako se zapravo sire. Ja sam pisao - kako su prakticno svi bizMismeni iz 90-tih propali posle 2000.? Sada ste to zaboravili, ali skoro pa svi su nestali. Slicno su prosli Zuti koji nisu presli u SNS. O onima koji su presli necu ni da govorim.
Kako to da se skoro pa svaki politicar obogatio, a drzava i narod propada? Od cega su se obogatili, od kojih gradjana kad smo svi siromasni, manje-vise?
Itd, itd. Znaci manite se vise tih zabluda da su politicari ideoloski opredeljeni - vecina NIJE i zato i imamo prelaske iz stranke u stranku.
Zapravo smo krivi mi gradjani - trebalo bi svaki prelazak iz stranke u stranku da kaznimo I PREMA PRELETACU I PREMA STRANCI U KOJU JE OTISAO.
I da li treba da podsecam, posto idu izbori, KAKVU SMO GRESKU (ne ja licno jer za njih NISAM glasao) NAPRAVILI KADA SMO VRATILI NA VLAST BANDITE IZ 90-tih (SPS, JUL i SRS u vidu SNS-a)? I SADA SE SPREMATE DA PONOVITE ISTU GRESKU VRACANJEM NA VLAST ONIH ZUTIH IZ 2000-TIH?