Kada i kako se odlučujete za ljubimce?

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.740
Recimo da želja postoji da imate nekog kućnog ljubimca...
e035.gif

Kada ste "spremni" da ga priuštite sebi? Koji su to faktori koje uzimate u obzir i pri odabiru?

Da li razmišljate koliko bi ljubimac bio sam, koliko imate vremena za njega, šta će biti ako se preselite, da li ste u kući u stanu, da li imate dovoljno para da mu pružite sve veterinarske troškove, ko će da se brine o njima kada ste na putu i tome slično?

Da li je samo želja i ljubav dovoljna za takvu odluku? :think:

39cf10bed44fb6d4c7e71206682d134b.jpg

e035.gif

Kada ste "spremni" da ga priuštite sebi? Koji su to faktori koje uzimate u obzir i pri odabiru?

Da li razmišljate koliko bi ljubimac bio sam, koliko imate vremena za njega, šta će biti ako se preselite, da li ste u kući u stanu, da li imate dovoljno para da mu pružite sve veterinarske troškove, ko će da se brine o njima kada ste na putu i tome slično?

Он нађе нас,тотално неспремне

Та реченица ми је позната из другог контекста...небитно,шалим се.
Увек је време за љубимца,поготово што ћеш понекад морати да пожурише кући због њега,све кад се узме у обзир -позитива.

Samo zelja i ljubav.
Kada mi je retriver uginuo, hteo sam nabaviti novog ljubimca.
Zeleo sam velikog psa, poput kavkaskog ovcara, malamuta ili tibetanskog mastifa.
Svi su komentarisali sta ce mi toliki psi, opasni su, treba mnogo hrane itd.
Medjutim, iskrsne mi neki posao u Africi, gde sam radio par meseci, i nabavim lava.
Ni manje ni vise nego berberskog lava, jako retku vrstu.
Sada mu je dva meseca i bice kod mene jos mesec, dva kada ide u rezervat u Keniju.
Ne znam kako cemo da se rastanemo sa njim, deca ga obozavaju, ali pogresio bih da ga nisam doveo.
Tako, ako zelis ljubimca ne razmisljaj previse, briga o njima je uzivanje jer ti daju mnogo ljubavi.

Samo zelja i ljubav.
Zeleo sam velikog psa, poput kavkaskog ovcara, malamuta ili tibetanskog mastifa.
Medjutim, iskrsne mi neki posao u Africi, gde sam radio par meseci, i nabavim lava.
Sada mu je dva meseca i bice kod mene jos mesec, dva kada ide u rezervat u Keniju.
Ne znam kako cemo da se rastanemo sa njim, deca ga obozavaju, ali pogresio bih da ga nisam doveo.
Tako, ako zelis ljubimca ne razmisljaj previse, briga o njima je uzivanje jer ti daju mnogo ljubavi.
divno :zaljubljena:
Imas mozda jednu sliku lavica? :rumenko:

Samo zelja i ljubav.
Druže, to je velika maca. Nikad ne znaš kada će da proradi i vidi plen u bilo kome pa i tebi, daleko bilo.

...ljubimci su kratkog zivota i ulazi se u stadijum pomirenja sa eutanazijom ili raspada...
Mucan i dug trag ostaje u covjeku...mislim da je to suvise...
Navika je to , rezervisan dio vremena i ocekivanje da ljubimac uskoci kad je muka njemu primjerna...
...opasnost nasrtaja i zloca raznih ciganluka ...znam...i nevu vise...a svima preporucujem..

e035.gif

Dok sam bio u Srbiji jedina briga mi je bila da obezbedim hranu, sve ostalo je bilo odgovarajuće. Imao sam i više vremena i bolje uslove za tako nešto.

Sada bih voleo da imam jednog zekana ali nemam uslove za to. Smene su mi duge i da ne bi bio sam morao bi da dobije društvo, uz to nemam odgovarajući prostor za tako nešto. Dok se situacija ne popravi ne mogu da imam ljubimca.

Back