Kada i da li uopšte vaditi umnjake?

Ja povadih sva cetiri,sto kaze Draguljce boli dok izbijaju,imala sam osecaj kao da imam zauske,i dok si rekao keks,kvarnjaci i povadih ih bez problema.Sinulo mi sunce...U mnogim zemljama Zapada kad se rode bebaci vade slepo crevo i krajnike.Valjda im iskustvo vise znaci.Ovde,dobijes 100x anginu,a kao stite od upale pluca.A za tih 100x nakrkaju te lekovima koje neko ne popije za ceo zivot.Ne znam ,dolazim do zakljucka da je sve individualno...
Ja nisam za to da se bebcima vade tek tako krajnoci i slepo crevo. Svaka operacija nosi rizik. A oni ih nepotrebno izlažu tome jer će se možda jednog dana desiti da imaju problem...
Više ljudi poznajem koji su operisala žuč nego slepo crevo

Screenshot_2022-01-15-15-59-19-231.jpg

https://www.boredpanda.com/weird-interesting-funny-x-ray-pictures/

Ja nisam za to da se bebcima vade tek tako krajnoci i slepo crevo. Svaka operacija nosi rizik. A oni ih nepotrebno izlažu tome jer će se možda jednog dana desiti da imaju problem...
Više ljudi poznajem koji su operisala žuč nego slepo crevo
Ja za ovo prvi put cujem od Lade, mislim da to niko na svetu ne radi. Ko bi dozvolio da mu se novorodjence
operise iz cista mira? I zasto? I kao sto ti kazes i ja poznajem mnogo vise ljudi koji su operisali zuc nego
slepo crevo pa i krajnike.

Ja povadih sva cetiri,sto kaze Draguljce boli dok izbijaju,imala sam osecaj kao da imam zauske,i dok si rekao keks,kvarnjaci i povadih ih bez problema.Sinulo mi sunce...U mnogim zemljama Zapada kad se rode bebaci vade slepo crevo i krajnike.Valjda im iskustvo vise znaci.Ovde,dobijes 100x anginu,a kao stite od upale pluca.A za tih 100x nakrkaju te lekovima koje neko ne popije za ceo zivot.Ne znam ,dolazim do zakljucka da je sve individualno...
Ja bih te zamolila da ovde stavis neki izvor za ovu svoju tvrdnju da se po Evropi , Americi, novorodjencima
vade krajnici i slepo crevo, ili da kazes da ti je to tako pricao kum od komsije koji mrzi recimo Ameriku.
Nedopustivo je da se ovakve gluposti ovde pisu.

Ако су израсли. ОДМАХ ВАДИ. Да знаш како изгледа бол умњака, пишао би у гаће. Мени за време рата '99. кренули болове а колико се сећам нешто су примали само хитне случајеве или лекар није био ту. Плакао сам као дете од бола. И после одем и извадим и остала три без да чекам болове.

Ако су израсли. ОДМАХ ВАДИ. Да знаш како изгледа бол умњака, пишао би у гаће. Мени за време рата '99. кренули болове а колико се сећам нешто су примали само хитне случајеве или лекар није био ту. Плакао сам као дете од бола. И после одем и извадим и остала три без да чекам болове.
Tako boli svaki zub ( kad boli), covek i ne zna tacno da kaze da li ga boli petica, sestica ili taj umnjak.
Besmisleno je vaditi bilo sta tek tako preventivno.

Secam se da sam kao mladji imao bolove od umnjaka.Nisam izvadio ni jedan.Ne znam sta se dalje zbilo,uglavno je kasnije prestalo da me boli.Cuo sam od vise starijih ljudi da umnjaci obicno izlaze nocu i da ih osobe progutaju u toku noci,a da nisu ni svesni.Da li je to tacno,ili ne nisam siguran.Samo znam da su odjednom prestali da me bole.

Od drugih čujem da treba sačekati da potpuno izrastu i da treba da se vade samo ako te bole?
ja sam samo 1 izvadio,a 3 plombirana, i ne bih ni taj jedan nego je plomba bila lose postavljena...ni zubari nisu kao nekad sto su bili
Besmisleno je vaditi bilo sta tek tako preventivno.
ovi sto popravljaju salju kod ovih sto vade, ko ce da se bakce da ljudima razjapljuje usta?

ali, ne kazem, kome rastu ukrivo, taj mora da ih povadi

Back