Kada dodje beba u kucu

• Začetnik teme Začetnik teme marijamarija
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sto se tice napredovanja prevremeno rodjene bebe, one brze napreduju i trebalo bi da dostignu svoje vrsnjake. Sa 7 meseci sam imala 6100g, a rodjena sam sa 2100 (moja mama je uredno vodila Radosnicu); Sara je rodjena sa 2450g, a sada ima 5800g. Zar se ne cini da je malo. Ona guce, smeje se, voli da joj se posveti dosta paznje, ali jos nema nikakvih znakova da ce da kaze svoju prvu rec. Kriza laktacije; radila sam upravo to sto kazes, stavljala je cesce da sisa, tj. sisala je po sat vremena bez prekida i tako mesec dana. Kada je doktorka izmerila, uvela je u startu dohranu 3 puta dnevno: jedan obrok slatko, drugi slano, a treci tipa rizolino. Pije samo vodu i sisa.
Sto se tice Mine utihnula je sa ljubomorom, cak joj i daje igracke, svoj sladoled i lepo se igraju. Valjda je i ona shvatila da je Sara obozava, toliko da pokusava da kopira Minu ( trazi da hoda, maltene nam ispada iz ruku). Izgleda da se to Mini svidja sto je starija i sto seka uci od nje.

Dakle, rodila se sa 2450g, znaci sa sest meseci treba da ima najmanje 4900g. Ona je to i prestigla. Mozda sama brojka nije velika, ali ona je takva.
Nasmejala sam se oko one prve reci. Posto ti nije prva beba znas da kod jednih ide brze kod drugih sporije. Koliko sam shvatila, Mina je po tom pitanju bila brza, ali to ne mora da znaci da ce i Sara tako.
Dobro je da se ljubomora smiruje, tako ce sestrice postati bliskije. Verovatno si i ti mirnija kada nema napada ljubomore i tvrdoglavosti, i to njih dve osecaju. Samo polako, nemoj mnogo da brines i sve ce se srediti.
Zelim vam sve najbolje.

Back