Kada ce se ugasiti Sunce?

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Neki izlapeli naucnici kazu za par miliona godina...kako oni to znaju, da nisu prisustvovali vec nekom gasenju Sunca?

A ja vam kazem: UGASICE SE USKORO i to gasenje ce trajati samo 5-6 dana....

Jednostvno svaki dan ce biti sve tamniji i tamniji....Nakon 3-4 dana vec cemo moci direktno gledati u sunce, njegov sjaj ce nestati...

Sestog ili sedmog dana ce biti samo crveni krug na mestu gde je nekada blistalo Sunce...

Na svim TV stanicama sveta ce spikeri pricati samo o toj pojavi, smirujuci ljude i govoreci da je to sve prolazno...Svi ce znati da nije....Svi ce znati da DOLAZI KRAJ....

Bice polutama i svakim satom ce postajati sve hladnije i hladnije.

Ptice ce prestati da pevaju, a ljudi ce se po ulicama moliti Bogu drzeci se za ruke...

Neki izlapeli naucnici kazu za par miliona godina...kako oni to znaju, da nisu prisustvovali vec nekom gasenju Sunca?

Jednostvno svaki dan ce biti sve tamniji i tamniji....Nakon 3-4 dana vec cemo moci direktno gledati u sunce, njegov sjaj ce nestati...

Sestog ili sedmog dana ce biti samo crveni krug na mestu gde je nekada blistalo Sunce...

Na svim TV stanicama sveta ce spikeri pricati samo o toj pojavi, smirujuci ljude i govoreci da je to sve prolazno...Svi ce znati da nije....Svi ce znati da DOLAZI KRAJ....

Ptice ce prestati da pevaju, a ljudi ce se po ulicama moliti Bogu drzeci se za ruke...
Sta znaci to uskoro

Daj predikciju

120 godina?

1200 godina?

120.000 godina?

Sledeci petak?

Ah kako je romanticno, uvek me je privlacila ideja da u krugu porodice i prijatelja zajedno sa celim svetom docekam smak istog. Prelepo.

Nedavno sam bio u 2500. godini i to je u istoj prostoriji u kojoj sada živim.

Naišao sam na vremenski sloj četvrte dimenzije.

Poseta je trajala na dah, to je minut ili dva. Pitao sam jednu ženu u mojoj blizini ,koja je ta godina po broju, rekla mi je 25. vijek.

Pogledao sam u nebo, nije bilo sunca, jer je bilo oblačno nebo. Vidio sam, da je nebo prljavo žuto. Oblaci su bili manjih dimenzija i vrtložni ili kružni.

Pitao sam kakvu vrstu novca koristie , rekla mi je žuto , sljedeću riječ nisam čuo jer sam se vratio u tijelo.

Kad sam razgovarao sa ženom me je njen sin još fotografirao, bez ikakve pripreme, kao što je kamera, sa prstima na ruci, s obje palčeve i kursorom je napravio pravokutni okvir, vidio sam samo bljesak.

Dakle, sa pogledom na Sunce i žuto nebo, je pitanje samo sunčeva udaljenost od Zemlje.Neke vročine od sunca nisam zaznao.
Kuče su izgledale, kao katedrale visoke ,bez prozora.

Hahahahaha pazi ti ovog, pametniji od naucnika, astrofizicara....

I on nam nesto kaze...

HAhahaahh

Da zatvorimo ovu glupavu temu našeg vajnog "naučnika" jer postaje iritantno.
Evo lepog objašenjenja načina na koji se došlo do procene životnog veka Sunca:
Calculating the Lifetime of the Sun (pdf)

We need to know how much fuel is in the Sun and how fast it is being used up. To know the amount of fuel in the Sun we need to know the Sun’s mass. To know how fast the fuel is being used up we need to know the Sun’s luminosity (watts). It is also important to know the composition of the Sun: 71% Hydrogen, 27% Helium and 2% the other 90 elements.
1. In an earlier class we calculated the mass of the Sun using Kepler’s third law. It comes out to be Mass = 2 x 10^30 kg
2. The Sun converts 564 million tons of hydrogen into 560 million tons of helium every second. That means that every second 4 million tons of hydrogen is turned into energy. So now we know how fast we are burning our fuel.
3. we know the total number of reactions that are possible 3 x 10^55 reactions (the amount of fuel)
4. we know the rate of the reactions 8.8 x 10^37 reactions/second (rate of consumption)
5. Lifetime of Sun = (3 x 10^55 reactions)/(8.8 x 10^37 reactions/second) = = 3.4 X 10^17 seconds = 10.8 billion years.
6. The Sun is currently about 4.6 billion years old. We have another 5 billion years until the fuel runs out.
E sada neka nam Blajbi izvede računicu po kojoj je odredio da će se Sunce ugasiti USKORO. Jedva čekam :kafa:

Back