kad zatvorenici kaznjavaju silovatelje,a sta je sa drugima...

gost 189815

Iskusan
Poruka
5.826
zasto zatvorenici otkidaju silovatelje dece od batina,al u sl 2 slucaja ne:
1.ako je muskarac tukao ili ubio zenu niko ga nece pipnuti..
2.i cesto u slucajevima ako je ubijao od batina zenu/decu nece ga napasti...

mislim kapiram ja sistem kazni onog ko je napao slabijeg a gde ces slabijeg od deteta u sl silovanja,al sta je sa slucajem kada imamo
nanosenje batina detetu(znaci cisto zlostavljanje bez ikakvog seksualnog cina),ili zeni,
jel na nju gledaju kao na nekog ko moze da se brani od pesnica...?:roll:

mislim zanima me na osnovu cega oni prave tu podelu u glavi 'ovaj je los,a onaj nije' i zasto nemaju zelju da i ove dr 'stigne pravda'...

*i sad ne pricamo o opravdanosti tih njihovih postupaka(batina,i gore..),vec zasto i kako ti zatvorenci formiraju sistem ispravnog u glavi i dolaze do te odluke...

zasto zatvorenici otkidaju silovatelje dece od batina,al u sl 2 slucaja ne:
1.ako je muskarac tukao ili ubio zenu niko ga nece pipnuti..
2.i cesto u slucajevima ako je ubijao od batina zenu/decu nece ga napasti...

mislim kapiram ja sistem kazni onog ko je napao slabijeg a gde ces slabijeg od deteta u sl silovanja,al sta je sa slucajem kada imamo
nanosenje batina detetu(znaci cisto zlostavljanje bez ikakvog seksualnog cina),ili zeni,
jel na nju gledaju kao na nekog ko moze da se brani od pesnica...?

mislim zanima me na osnovu cega oni prave tu podelu u glavi 'ovaj je los,a onaj nije' i zasto nemaju zelju da i ove dr 'stigne pravda'...

nz ja od koga si ti sestro sta cula, ali ne prolaze nista/mnogo bolje ovi sto si ih navela.veruj mi ;)

samo sto se uzima u obzir da onom nije strano da oduzme zivot

ako je neko uhvacen sa vecom kolicinom droge,ako je pao zbog razbojnistva,pokusaja ubistva ili ubisvta (sve sto pada u grupu gde treba da imas hrabrosti) to se tretirao kao junacki cin :)

kada stignes u "grupnu" sobu odmah te pitaju zbog cega si tu.
ne moz nesto ni da lazes jer ce u svakom slucaju strazari da obaveste staresinu sobe zbog cega si tu.

msm kaznjava se svako ko je tu zbog gnusnog,kukavickog cina
(nije isto razbojnistvo kada opljackac babu od 80 i pritom je izlomis, ili prebijes dilera i maznes mu lovu)

Poslednja izmena:
nz ja od koga si ti sestro sta cula, ali ne prolaze nista/mnogo bolje ovi sto si ih navela.veruj mi ;)

ako je neko uhvacen sa vecom kolicinom droge,ako je pao zbog razbojnistva,pokusaja ubistva ili ubisvta (sve sto pada u grupu gde treba da imas hrabrosti) to se tretirao kao junacki cin :)

ne znam ja nisam cula da je neko lemao od batina zenu i popio iste u cuzi zbog toga...

kada stignes u "grupnu" sobu odmah te pitaju zbog cega si tu.
ne moz nesto ni da lazes jer ce u svakom slucaju strazari da obaveste staresinu sobe zbog cega si tu.

msm kaznjava se svako ko je tu zbog gnusnog,kukavickog cina
(nije isto razbojnistvo kada opljackac babu od 80 i pritom je izlomis, ili prebijes dilera i maznes mu lovu)

nesto ko forum : ))

Zatvorenici ne kaznjavaju nikog ko je zaista kriminalac oni se izivljavaju nad slabim i nemocnim likovima, kad nalete na tvrd orah tu su kao mishevi i poltronisu se uvek facama koje mogu biti i pedofili i manijaci ali ce se takvima bespogovorno potciniti i podilaziti im jer su to u sustini sve poremeceni likovi.

ja kapiram sadizam,i zelju da nad nekim ispoljish bes(i ogranicenje istih teznji ako je taj poznati mafijas i moze da te izbrishe)al ako oces tako nisam cula ni da su lemali lopove,prevarante,ubice(koji nisu budzovani i slabiji su igraci)...
najcesce silovatelje....

ja kapiram sadizam,i zelju da nad nekim ispoljish bes(i ogranicenje istih teznji ako je taj poznati mafijas i moze da te izbrishe)al ako oces tako nisam cula ni da su lemali lopove,prevarante,ubice(koji nisu budzovani i slabiji su igraci)...
najcesce silovatelje....

pa sestro, puno toga ti nisi cula :D

zato sto je njihov izbor da budu s takvima,da ne nabrajamo sad zene kriminalaca,znaci ima ih i zasto se tripuju na lose momke da su prema svima olosi a prema njima ce biti male mace

da bude loodi opasni decko a prema njoj nezna maza :heart:
hahaha

i evo posto odmicete od teme da budem konkretnija:
1.Ako imamo manijaka koj hoce da ispolji svoj bes i frustraciju nad nekim,
i da to obavije velom pravde u svojoj glavi,
zasto je ta pravda ogranicena samo na decu a ne zene..
zasto zlostavljanje zena ne uzimaju kao izgovor?
2.i ako nema tog osecaja pravde ko sto neki komentrishu,zasto onda ne lemaju kog stignu(slabijeg naravno)...

da li je to zato sto postoji neko kolektivno drustveno odobrenje za takve postupke,i znaju da ce i dr zatvorenici ucestvovati u tome,i da ce to neko kolektivno izivljavanje upravo zbog d.odobrenja proci sa manje posledica?da ce i straza da gleda na dr stranu...
ili sta?

- - - - - - - - - -

zato sto je njihov izbor da budu s takvima,da ne nabrajamo sad zene kriminalaca,znaci ima ih i zasto se tripuju na lose momke da su prema svima olosi a prema njima ce biti male mace

konacno normalan odgovor,znaci na zene se gleda na takav ogranicen nacin.....

konacno normalan odgovor,znaci na zene se gleda na takav ogranicen nacin.....
ne one gledaju ograniceno na likove misleci da su sigurniji uz njih,ne razmisljajuci da ce im puci film i sa njima,to jes da oni ulazu u njih a koliko dobiju za uzvrat je pitanje,onda nisu imale oci kad su se udavale za alkosa,nikad se pre svadbe nije opijao,tukao,svrljao okolo,i na kraju nijedna od njih nema gde da ode niti da se vrati odakle je dosla,sve su u strahu da ce ih naci i zato ostaju s njima,pa ovo je naucna fantastika koliko je smesna teorija

ne one gledaju ograniceno na likove misleci da su sigurniji uz njih,ne razmisljajuci da ce im puci film i sa njima,to jes da oni ulazu u njih a koliko dobiju za uzvrat je pitanje,onda nisu imale oci kad su se udavale za alkosa,nikad se pre svadbe nije opijao,tukao,svrljao okolo,i na kraju nijedna od njih nema gde da ode niti da se vrati odakle je dosla,sve su u strahu da ce ih naci i zato ostaju s njima,pa ovo je naucna fantastika koliko je smesna teorija
to sto neko nema gde da pobege,ili je zbog 'sleposti' kasno uvideo neke stvari(a i ima ljudi koji se totalno promene pred pritiskom zivota) ne znaci da zasluzuje batine....
i ne znaci da je svaka glupaca ili fuksa koja juri zlatnu koku,vec znatno vishe i imash (ranije stabilinih)parova gde mushko puca pod stresom i onda je pegla..

- - - - - - - - - -

Obavezno pogledaj ovaj film i videces da u zatvoru ne moraju biti samo olosi, ali obavezno pogledaj ovaj film. Mnogo je dobar.
http://www.imdb.com/title/tt1117385/?ref_=nv_sr_2
sad nevezano za temu al nisam ni rekla da moraju...

to sto neko nema gde da pobege,ili je zbog 'sleposti' kasno uvideo neke stvari(a i ima ljudi koji se totalno promene pred pritiskom zivota) ne znaci da zasluzuje batine....
i ne znaci da je svaka glupaca ili fuksa koja juri zlatnu koku,vec znatno vishe i imash (ranije stabilinih)parova gde mushko puca pod stresom i onda je pegla..
nemoj da prebacujes na to da neko zasluzuje batine,rekla si da se ne radi o tome i niko nije zainteresovan da ide po zatvoru i sudi preko sudije,nek svako brine svoju brigu,moze da kaze varala ga i opeglo je,sta koga boli k i ako je overio ljubavnika,naravno da je heroj u tom krugu ljudi,za ovo pod stresom ne znam ni1 primer,uvek je neki dublji duzi problem koji se vuce odavno

nemoj da prebacujes na to da neko zasluzuje batine,rekla si da se ne radi o tome i niko nije zainteresovan da ide po zatvoru i sudi preko sudije,nek svako brine svoju brigu,moze da kaze varala ga i opeglo je,sta koga boli k i ako je overio ljubavnika,naravno da je heroj u tom krugu ljudi,za ovo pod stresom ne znam ni1 primer,uvek je neki dublji duzi problem koji se vuce odavno

dzordze ti si prvi skrenuo u tom pravcu kad si poceo da pricas o krivicama zena,i njihovim ogranicenostima,u svakom sl nebitno trebao si odmah ovo boldovano da napishesh..tipa za nju uvek mogu da se nadju neki izgovori a za dete ne mogu...(i to ti je manje vishe tvrdnja na mestu)
mada opet i da kaze tuko sam je jer mi se cefnulo,tripujem da ga ne bi takli...

Poslednja izmena:
U realu poznajes nekog ko lema zenu?
prisustvovao sam vucenju za kosu po avali sponzoruse koja je necim to zasluzila,i nije ga tuzila,zvali smo muriju i hitnu,pitali nas da li bi svedocili,uz komentar da ce sama promeniti iskaz i da se dzabe cimamo,nisu ga uhapsili samo trenirali strogocu
dzordze ti si prvi skrenuo u tom pravcu kad si poceo da pricas o krivicama zena,i njihovim ogranicenostima,u svakom sl nebitno trebao si odmah ovo boldovano da napishesh..tipa za nju uvek mogu da se nadju neki izgovori a za dete ne mogu...(i to ti je manje vishe tvrdnja na mestu)
mada opet i da kaze tuko sam je jer mi se cefnulo,tripujem da ga ne bi takli...
nisam ja rekao da je njihova krivica,vec njihov izbor sa kojim nek se same nose,u svakom slucaju za njega nije izgovor vec razlog,a koji je njen razlog sto joj se ni1 decko iz razreda nikad ne dopadne,nego neki stariji probisvet?ajde sad reci da to nije tacno da znas nekog ko se zabavljao u srednjoj i uzeo

prisustvovao sam vucenju za kosu po avali sponzoruse koja je necim to zasluzila,i nije ga tuzila,zvali smo muriju i hitnu,pitali nas da li bi svedocili,uz komentar da ce sama promeniti iskaz i da se dzabe cimamo,nisu ga uhapsili samo trenirali strogocu

nisam ja rekao da je njihova krivica,vec njihov izbor sa kojim nek se same nose,1.u svakom slucaju za njega nije izgovor vec razlog,2.a koji je njen razlog sto joj se ni1 decko iz razreda nikad ne dopadne,nego neki stariji probisvet?ajde sad reci da to nije tacno da znas nekog ko se zabavljao u srednjoj i uzeo
1.znaci po tebi sad ne moze da bude lik besan i samo da trazi da se izivi nad nekim,po meni je to izgovor a ne razlog,razlog bi bio da je miran i da ga je stavrno necim iziritirala...
a ovde kad sam napomnula izgovori,ili tvoje razlozi,bilo je vecinom u smislu sta ce drugi da progutaju i prihvate kao opravdano(zatvorenici,prijatelji,nebitno..)
2.ako ti ishta znaci znam za 1 par zabavljali se iz osnovne(sad u braku)...
a ostali su se uglavnom spandjavali tokom fakulteta(od toga 2 drugarice su mi udate sa decom,a likovi su 4,5 god stariji,normalni i tako to)
treca je vec 2 godine sa deckom mladjim godinu dana(inace sve smo '89)
ne znam sta ti znaci uopste ova racunica,i jedino ako te zanima za te velike razlike u godinama---koje nemaju veze sa karakterom osobe(u smislu da je musko obavezno neki besan tip itd..)----jeste sto mi je rodja oko 12god u vezi sa 11god mladjom zenom(i oboje su fini normalni i kulturni)..dalje za te razlike ne znam niti imam primere u svojoj okolini....

jedino ti priznajem ako si misio na ono on je 30 godina i vishe stariji,iliti njemu ne moze da se ..... a ona moze cerka ili unuka da mu bude,al to su ekstremi,a ni to ne znaci da ce ona da trpi lemanje za pare ,niti da ce on da je lema....

- - - - - - - - - -

i opet skrenusmo od teme,al nevermind bilo je par korektnih odgovora ,cak i dzordzovih...:)

ne ne vredi dati primere jer da su validni i uopsteni ni ove teme ne bi bilo,idi pitaj na zenama da li njih biraju ili su uvek one birale,i sve do jedne ce reci da su one te koje biraju a nameste se da ih odabrani osvaja,i onda dolazimo do njihovih pogresnih izbora,uglavnom su same i zajebane,pa ne znam sto dalje polemisemo,sad ti das primer 1 par,pa ne znaci mi ni 100 jer ja ne znam nijednu koja se zadovoljava nekim koji nju bira i koga dobro zna,vec upravo tanak led i nepoznato koje se posle obije o glavu,i ne ne govorim da su zasluzile batine i silovanje ali su odgovorne za svoje izbore i nek stoje iza njih,a za to nijedna nije sposobna

Back