Kad verujete da ljudi mogu da se promene na bolje, kad na gore?

Umri_muski

Legenda
Poruka
70.248
Gledam neki film o sudjenju i naravno duel, jedan advokat kaze da li je DNK ista, ista, da li je osoba ista ista....i to je to..
Medjutim, to nije to , jer onda bi se osudjivalo na osnovu dnk, a ne na osnovu karaktera i ponasanja i dela osobe..

Zatim ide deo gde su sa jedne strane cinjenice, to je ono cisto pravno ili bukvalno tumacenje a sa druge strane advokat poziva da se razume psihicko stanje i motivi i nacini ponasanja...
Stanje tela, ali i duha i dushe...iako mnogo u Srbiji to ne razlikuju..

A kad je na gore...
Strah, prisila....demencija...bes....

Gledam neki film o sudjenju i naravno duel, jedan advokat kaze da li je DNK ista, ista, da li je osoba ista ista....i to je to..
Medjutim, to nije to , jer onda bi se osudjivalo na osnovu dnk, a ne na osnovu karaktera i ponasanja i dela osobe..

Zatim ide deo gde su sa jedne strane cinjenice, to je ono cisto pravno ili bukvalno tumacenje a sa druge strane advokat poziva da se razume psihicko stanje i motivi i nacini ponasanja...

A kad je na gore...
Vrlo je jednostavno popraviti se na bolje. Treba staviti sebe pred sebe: videti šta to ne valja sa mnom. Zašto živim? Koji su moji životni ciljevi? U čemu grešim? Kakav sam prema ljudima oko sebe? Zna se šta je greh (zle misli, reči i dela) i oni su za ispovest, naravno sa odlučnošću da se ne ponavljaju. Ali, još je važnije staviti sebe pred sebe. Zapitati se: kakav sam čovek?

Ja retko vidjam da se neko popravi na bolje sam od sebe, bas retko..
Vidjam mnogo cesce da prica i misli da je dobar kao hleb a totalno blentavo se ponasa, moze cak i vremenom da se menja na gore, sve blentavije i samouverenije, ali na gore..
To sto opisujes vidjam kod osoba 1 u 50 000 mozda i redje...
Naravno da vidjam cesce kad se poravnavaju prema prolaznosti onoga sto rade u smislu novca i da se vidi kao bolje a ne da je bolje...
Otprilike kao pitanja koja si postavio , samo sto su odgovori zivim da bih ziveo, da bih zaradio vise, da bih se osecao mocnijim i vise uzivao, ja a ne neko drugi,ostali su tu samo dekor , u prolazu, a sto se tice zla, pa niko nije zao , svi su samo za samoodrzanje...ne secam se stvarno kad je neko preko 26 godina postavio sebi pitanje sta je zlo, nego sta je meni zlo, sto lici da je isto pitanje a uopste nije isto nisam siguran da je iko razumeo razliku , i od onih koji procitaju...eto koliko je ja sam dupe egzistencija prosirena..

A kad je na gore...
Могу ако их посети Божанска благодат да се промене.
Има једна књига о затворенику који се променио, баш говори о тој промени о којој ти говориш

Back