Kad štene dođe u kuću...

pozdrav svima... treba mi neko da mi kaže kad će moje novo kuče da se opameti :) dobili smo malog belog zlatnog retrivera, napuniće za koji dan 3 meseca, ali imam i bebu od 16 meseci :) i lepo su se lagali prva 2 dana ali se kuca sad oslobodila i skače i grize nas, i pokušava da mi sruši klinca... i razumem ja sad da su mali obojica ali ne znam kako da ih uskladim :(
i šta mislite da li je retriver bilo pravo rešenje da bude detetov pas? nekako su mi veliki! ja sam pre bila za neku manju rasu, ali dobili smo ga na poklon...
može li neko da mi kaže kad će štene da se bar malo smiri i da prestane da gricka?

Super psa ste dobili,oni su baš za porodicu,mali psi nisu za malu decu,lako ih povrede. :)
E sad to što on ima 3 meseca je ono što morate shvatiti,on je beba,ne zna ništa,on se samo jako raduje i želi da se igra sa tom bebom što vam je u rukama,smatra da je i on član vašeg čopora(što bi i trebao da bude) i da je to ok.Dok je bio u leglu on se igrao sa svojom braćom i sestrama ,grickali su se i skakali,i on samo nastavlja da se igra,ne misli da radi išta loše,a igra mu je potrebna da bi učio i razvijao se. Morate ga posmatrati kao dete od 3 godine,i ponašati se upravo tako prema njemu,znači sve ga morate naučiti,svaki put kad skoči ,spustite ga i recite ne(bez ljutnje i besa već kao što biste svom detetu nešto uskratili što može da ga povredi). To što sve grize je najnormalnije,i vaša beba to radi kad joj rastu zubi,kupite mu neke gumene igračke za pse,koje može da grize,pa mu to uvek poturite kad krene da vas gricka. Ako vam se učini da je to previše angažovanja i obaveza ,ne brinite,psi rastu mnogo brže od ljudi a i uče brže ako im se posvetite i poklonite malo ljubavi,sa godinu dana ćete imati već odraslog psa koji sve zna,a sa vašom bebom vas čeka još mnogo više učenja,ali je posebno uživanje kad se igraju zajedno. ;) Ima dosta teksta i na ovoj i na drugim temama o dresuri pasa,kad već niste do sad ,mislim da je sad krajnje vreme da se što više upoznate sa tim,biće vam od velike pomoći,odvojite vreme i iščitajte što više,jer ne postoji jedan unuverzalni recept koji će očas posla napraviti od šteneta savršenog psa,sve zavisi od vas .:bye:

hehe hvala na savetima... već je malo bolja situacija! klinac je ukapirao da ga kuče neće srušiti svaki put kad mu se približi, a i kuče nekako kontrolišemo da grize neke druge stvari :) sreća pa je proleće stiglo pa mogu da jurcaju po dvorištu i obojica budu srećni!
ja sam se malo u početku zbunila, jer sam poslednji put imala štene u kući pre 9 godina... a tad nije bilo dece u kući :)

Back