Kad roditelj uzme pravdu u svoje ruke

Svakako, ali to važi samo u situacijama kad je dete doraslo problemu u kom se našlo. Drukčije stoje stvari kad ga napadne neko sa kim jednostavno ne može da izađe na kraj.

Evo opet jednog primera iz života: mog dobrog druga, tadašnjeg četrnaestogodišnjaka, napao je pet godina stariji mangup i izbio mu pesnicom jedan zub. Zašto? Zato što je hteo na njemu - fizički naprednom klincu - da pokaže ostalim prisutnim ko je glavni u kraju. To je situacija u kojoj on sam nije mogao ništa da uradi, pošto u tom periodu često i jedna godina razlike znači nepremostiv jaz u snazi, a kamoli pet. Džaba bi mu bilo sve i da je bio jači, pošto je ovaj iza sebe imao ekipu. Njegovi roditelji su bili fini ljudi, te nisu preduzeli ništa osim što su mu rekli da se kloni budala. Ja bih na njihovom mestu postupio drugačije.
Moram priznati da sam, kada su u pitanju starija deca,bio u povlascenom polozaju ,jer sam imao starijeg brata.

Онај ко је скривио треба да сноси последице.
A šta ako su skrivile te dve male koje su pretučene?
Ovde se mnogi pozivaju na to da decu treba naučiti da se brane.
Šta ako se ta mala branila od dveju drugarica koje su je dovele u situaciju da ih pretuče?

Ko je prvi započeo nasilje koje je dovelo do toga da se i odrasli umešaju?

Deca su nerazumna, nezrela, nepromišljena i to ih vodi u nasilne i konfliktne situacije.
Hajde sad i mi roditelji da se ponašamo kao deca i pravimo sačekuše tuđoj deci.

Konflikt treba da se reši na relaciji roditelj sa roditeljem, ako to ne daje rezultete, treba konsultovati neko pravno lice.

A šta ako su skrivile te dve male koje su pretučene?
Ovde se mnogi pozivaju na to da decu treba naučiti da se brane.
Šta ako se ta mala branila od dveju drugarica koje su je dovele u situaciju da ih pretuče?

Ko je prvi započeo nasilje koje je dovelo do toga da se i odrasli umešaju?

Deca su nerazumna, nezrela, nepromišljena i to ih vodi u nasilne i konfliktne situacije.
Hajde sad i mi roditelji da se ponašamo kao deca i pravimo sačekuše tuđoj deci.

Konflikt treba da se reši na relaciji roditelj sa roditeljem, ako to ne daje rezultete, treba konsultovati neko pravno lice.

Нешто не верујем да се због једног инцидента тако реагује. Овде нешто мирише на то да се ово понављало и да родитељ није хтео да доведе дете у ред, а "правно лице" није хтело да реагује.

Деца, чак испод десет година,
умеју да се понашају врхунски дрипачки.
Нека деца, наравно.

Говорим на основу сопственог искуства,
знам како су неки "мангупи" отимали деци, па и мојој, ствари.

До тад сам веровао да тако маторо умеју да се понашају само циганчићи.

Е кад сам то видео, применио сам све борбене вештине,
сачекао их на кривини
и наебо им се кеве.

Једва сам се суздржао да то остане на психичком малтрету.
Добро су упамтили и мене и мог јуниора ...

Osuđujem! Užas.
Твој став је потпуно исправан, здраворазуман и размишљаш потпуно исправно. Познајем такве особе и имам изузетно лепо мишљење о њима.
Такве особе као ти само једну ствар не виде а то је да је систем много посрнуо. Систем у моме живмо (било Србија било Хрватска) је изузетно болестан и потпуно подређен насиљу. Не можеш особи која је насилна по природи објаснити лепим ништа јер је он, тако болестан, плод исто тако болесног система који само ствара болеснике.
Болесници ће превладати, још увек су у мањини, али почињу да преовладавају и они су будућност. Можеш ме звати песимистом, мрачним ликом, како год, али веруј ми то је тако, на велику жалост.
Насиље не може да створи мир никако али мира одавно више нема и све ће мање га бити.

Твој став је потпуно исправан, здраворазуман и размишљаш потпуно исправно. Познајем такве особе и имам изузетно лепо мишљење о њима.
Такве особе као ти само једну ствар не виде а то је да је систем много посрнуо. Систем у моме живмо (било Србија било Хрватска) је изузетно болестан и потпуно подређен насиљу. Не можеш особи која је насилна по природи објаснити лепим ништа јер је он, тако болестан, плод исто тако болесног система који само ствара болеснике.
Болесници ће превладати, још увек су у мањини, али почињу да преовладавају и они су будућност. Можеш ме звати песимистом, мрачним ликом, како год, али веруј ми то је тако, на велику жалост.
Насиље не може да створи мир никако али мира одавно више нема и све ће мање га бити.
Ko tebe kamenom ti njega kruhom :)

Back