Kad ljubav zakasni- koliko puta treba voleti?

pitagona

Obećava
Poruka
100
Postavljam neobavezan topic
Pitam se koliko puta treba voleti?
Ja licno nemam vise snage za to jer sam iscrpljen
I dali je ispravno opet voleti sad ne pricam posle jednog ili dva puta vec vise puta
Koliko ljubav u tome ima ulogu i dali ljubav gubi smisao ako vise puta volimo.
Jer cini mi se ne ipsravno voleti sad tokom citavog svog zivota jer drugim recima po meni to znaci da covek nije onda voleo ranije tih puta.
Nalazim se u jakoj depresiji jer ne mogu da savladam sadasnjost tj skoru proslost i ne mogu da zamislim da ce biti nekih ekstravagantih stvari u buducnosti.
Moze biti samo neko mizerje ili bolje receno senka proslosti al to nije nesto sto je lepo niti u sta covek treba da se upusta.
Ne znam svi mi razmisljamo drugacije. Ja smatram da je zenama uvek lakse nastaviti tj ziveti dalje i dozivljavati to je barem moje misljenje.
Po neki put cujem a i vidim da su se mnogi ljudi uzeli posle nekih zescih padova al to je meni jako nerealno jer to je samo bezanje od stvarnosti
Mislim covek da se uzme iz neke lude pobude da bi presao preko svojih bolova je van svake pameti i samim tim da stupi u brak.
Pa pre ce covek dobiti na loto nego da slusajom okolnosti nadje jos bolju osobu.
U brak se treba upustati iz ispravnih razloga i prave ljubavi a ne zato sto ej veme mi je pa daj hajd da se vencamo.
I ono to je to.
Ja to sad pricam ne sa strane mog misljenja vec sto sam video u zivotu.
Davno jedan moj prijatelj sto je bio sa jednom dugo u vezi kad je to puklo ona se udala posle prekida za 2 meseca. Mislim haloooo
To je kao ispravan razlog?
Pa gde tu ima istine mislim racionalnosti. To nije samo jedan primer imam ih ja koliko hocu.
Da ne kazem moji takozvani drugari popovi buduci koji su svasta radili i paf ozenio sam se.
Licno i ja sam bio u nekim totalno glupim vezama ali "vezama" gde sam ja prekinuo jer smatram to nije iz pravih razloga i to mene muci bez obzira sta druga osoba misli.
To su ti one rebound veze.
Sta ja treba kao da se ozenim sa tom osobom iz "pravih" razloga.
Mogu slobodno reci da nisam imao ni jednu pravu vezu sad kad malo bolje pogledam bez obzira sto po neki put mislim da je jedna od svih njih mene kao najvise postovala jer sad smatram da je i to bila rebound veza sa moje strane.
ccc sinhronizacija u k
Al eto koliko puta treba voleti da bi covek stavio tacku na ljubav

Super tema! :)

Mislim da ne postoji ogranicenje za kolicinu ljudi koje je neko u stanju da voli kao covek. To zavisi samo od jacine licnosti. Prava ljubav zahteva predavanje. Kada se covek preda nekome, ranjiv je. Ukoliko ta veza/brak ne opstane covek iz toga izlazi jako povredjen. U zavisnosti koliko snage imamo da ustanemo, oporavimo se, ojacamo posle neuspele ljubavi...i iznad svega da smognemo snage da se predamo nekome opet...zavisi koliko cemo "pravih" ljubavi imati u zivotu.

Sto se tice price o pogresnim razlozima ulaska u brak...slazem se. Ali takodje mislim da su to nesvesni psiholoski mehanizmi...Npr. imamo osobu koja je bila u vezi 5-10 godina, raskinuli su, i ona se zeni/udaje nakon kratkog vremena. Moje misljenje je da ta osoba nesvesno nastavlja "sablon" iz prethodne veze.

I na kraju, odgovor na pitanje "koliko puta"...to zavisi od tebe i od tvog izbora. Veza je kao biljka, ako se ne zaliva, uvene.

Treba se uvek nadati da će doći prava ljubav. Čak i u trećem dobu se čovek treba nadati. Ja, što sam stariji, manje verujem u ljubav i mislim da sada ostanem sam ne bih tražio novu ljubav, mada opet nisa bio u takvoj situaciji pa ne mogu da budem siguran u ono što bih uradio.
Što se tiče prave ljubavi, moje je mišljenje da retko ko doživi pravu ljubav. Ima tu više razloga. Prvo, niko i nema vremena za pravu ljubav, a drugo, teško je svima nama ugoditi. I treće, koja je svrha prave ljubavi za ceo život, kada je ona najlepša u mladosti.

Nešto sam razmišljao, mislim da su najjače one ljubavi koje su neuzvraćene.

Naravno, teško ih je uopšte svrstati u kategoriju veza, ali ta vrsta privrženosi je kod ljudi naročito jaka, valjda jer uključuje motiv "zabranjenog gorožđa", a još biva produbljena unutašnjom setom usled izostanka mehanizma povratne sprege sa suprotne strane.

I dali je ispravno opet voleti sad ne pricam posle jednog ili dva puta vec vise puta
Jer cini mi se ne ipsravno voleti sad tokom citavog svog zivota jer drugim recima po meni to znaci da covek nije onda voleo ranije tih puta.
Nalazim se u jakoj depresiji jer ne mogu da savladam sadasnjost tj skoru proslost i ne mogu da zamislim da ce biti nekih ekstravagantih stvari u buducnosti.
Moze biti samo neko mizerje ili bolje receno senka proslosti al to nije nesto sto je lepo niti u sta covek treba da se upusta.
Ne znam svi mi razmisljamo drugacije. Ja smatram da je zenama uvek lakse nastaviti tj ziveti dalje i dozivljavati to je barem moje misljenje.
Po neki put cujem a i vidim da su se mnogi ljudi uzeli posle nekih zescih padova al to je meni jako nerealno jer to je samo bezanje od stvarnosti
Mislim covek da se uzme iz neke lude pobude da bi presao preko svojih bolova je van svake pameti i samim tim da stupi u brak.
Pa pre ce covek dobiti na loto nego da slusajom okolnosti nadje jos bolju osobu.
U brak se treba upustati iz ispravnih razloga i prave ljubavi a ne zato sto ej veme mi je pa daj hajd da se vencamo.
I ono to je to.
Davno jedan moj prijatelj sto je bio sa jednom dugo u vezi kad je to puklo ona se udala posle prekida za 2 meseca. Mislim haloooo
Pa gde tu ima istine mislim racionalnosti. To nije samo jedan primer imam ih ja koliko hocu.
Da ne kazem moji takozvani drugari popovi buduci koji su svasta radili i paf ozenio sam se.
Licno i ja sam bio u nekim totalno glupim vezama ali "vezama" gde sam ja prekinuo jer smatram to nije iz pravih razloga i to mene muci bez obzira sta druga osoba misli.
Mogu slobodno reci da nisam imao ni jednu pravu vezu sad kad malo bolje pogledam bez obzira sto po neki put mislim da je jedna od svih njih mene kao najvise postovala jer sad smatram da je i to bila rebound veza sa moje strane.
ccc sinhronizacija u k

trebalo bi mi više života za više ljubavi.
ne razumem ljude koji se tek tako daju... bilo kome?

dok te emotivno ne opustoše, sudeći po tempu i brojnosti.

Nešto sam razmišljao, mislim da su najjače one ljubavi koje su neuzvraćene.

Naravno, teško ih je uopšte svrstati u kategoriju veza, ali ta vrsta privrženosi je kod ljudi naročito jaka, valjda jer uključuje motiv "zabranjenog gorožđa", a još biva produbljena unutašnjom setom usled izostanka mehanizma povratne sprege sa suprotne strane.

Kod mene je to empirijski dokazao, i ako nikada nisam bio pobornik te teorije.

I ono to je to.
ccc sinhronizacija u k

Drago mi je sto si s forumskim auditorijem podijelio svoja duboka i intimna domisljanja na jedan ozbiljan nacin. Kao pripadnik homoseksualne populacije, vrlo cesto sam provodio vrijeme u apsolutnoj tisini (ponekad je jedna dosadna muva znala da poremeti koncentraciju) i rasmisljao na temu ljubavi, braka, odgoja, animalnog seksualiteta, zivota i prolaznosti. Cim sam postao svjestan vlastite individualnosti i krhke, neprobudjene seksualnosti jos kao skolarac, pojavio se neobican distopijski osjecaj sukoba izmedju nagonskih zelja i drustveno-moralnih ubjedjenja, a ovo drugo je proizvod odgajanja, tj. naseg drustva koje diktira socijalne prihvacene konvencije i pravne regulative u cilju bezuslovnog pokoravanja pojedinca u toj istoj zajednici. Nastao je prejak revolt zbog potiskivanje stvarne homoseksualne licnosti na racun vanjskih (da ih pravovremeno obiljezim, "heteroseksualnih") normi i pravila sto je u neku ruku prouzrokovalo krizu identiteta zato sto nije doslo do uskladjenja licnog i javnog interesa. Zasto srce stalno tezi da pridobije razum i obrnuto, a cinjenicno su daleko svjetlosnim godinama? Toliko pitanja, a isuvise malo odgovora da epistemoloski sagledam je li samoodrzanje jedinke et produzenje vrste jedan krajnje nadindividualan cilj ili neki drugi civilizacijski optimalni (mozda, apstraktni?) kvaliteti vuku konce iza generickih kulisa seksualne opstojnosti, i onda sam jedne veceri mrtav pijan shvatio da covjek ili zena u 'ljubavi' moze biti samo sretan ili nesretan. To izrazito ovisi da li se njegove oli njene sklonosti poklapaju s navedenim interesima i ovo je jedan od najvecih socioloskih problema danasnjice ne samo u homoseksualnom nego i heteroseksualnom svijetu zato sto taj prokleti raskorak prouzrokuje neminovnu dekadenciju drustvenog poretka koje smo implicitno svjesni.

Poslednja izmena:
trebalo bi mi više života za više ljubavi.
ne razumem ljude koji se tek tako daju... bilo kome?

dok te emotivno ne opustoše, sudeći po tempu i brojnosti.

upravu si ti skroz
al mi reci samo jedno sa tvoje tacke gledista.
hajd napravimo scenario
ti volis i eto ne treba da ulazimo u detalje i budes nasamerena i das sansu opet opet budes nasamerena.
sad ti pricam o stvarim akoji covek ne zna jer i ako znas nekoga mozda na kraju to sve ispadne kao i da nisi znala tu osobu.
kako apliciras svoje sopstveno misljenje.

tesko da neko postigne toliko za zivota

dobro nemojmo sad uzimati u obzir da u svakoj vezi covek voli.
to ne mora da bude takav slucaj. mozda je ta osoba ono kao dobra ili sta vec.
pricam o ljubavi koju covek sam daje od sebe za koju smatra da treba da da iz bilo kojeg x razloga.
Djavolica je iznela svoje misljenje kako moze neko da se tako lako daje.
ja samo pitam sa njene tacke gledista nije li se ona dala vise od jednom to je sve.
i kad propadne ajmo uzmimo njeno misljenje u obzir sta dalje. ako je tako
mislim sto biti u vezi bilo kakvoj ako nije nagonsa a ne videti svrhu davati sebe vise.
samim tim kad je dosta?

Koliko treba voleti, pitate, da stavi se tačka? Evo, ja ću da Vam kažem. Kada mera svega, postaje mera bola. Dostigli smo granicu. Ja sam svoju prešla. I više mi Niko ne treba. Sve je to super sjajno, cakano i bajno, ali ja više ne mogu. Razočaralo me je. Izuzetno mnogo i jako. Povredilo nenormalno. I više mi to sve da proživljavam, nije potrebno. Dosta je. Bilo je poučno. Stravično je bolelo. Ne želim da mi iko više slomi ono šta preostalo je. Mislim najiskrenije da se trudih, kroz život. Čak i kada sam grešila. Nisam za neki savet, kada i sama gubim veru, u ono što Ljubav kao Ljubav, kao pojam, zvaše se. Žao mi je. Možda Vi budete bolej sreće, ako ipak ne odustanete. I oduprete se. Da i nadalje u istu verujete. Ja više nisam , naprosto, medju takvim...i tim...Ljudima. Srećno.

Koliko treba voleti, pitate, da stavi se tačka? Evo, ja ću da Vam kažem. Kada mera svega, postaje mera bola. Dostigli smo granicu. Ja sam svoju prešla. I više mi Niko ne treba. Sve je to super sjajno, cakano i bajno, ali ja više ne mogu. Razočaralo me je. Izuzetno mnogo i jako. Povredilo nenormalno. I više mi to sve da proživljavam, nije potrebno. Dosta je. Bilo je poučno. Stravično je bolelo. Ne želim da mi iko više slomi ono šta preostalo je. Mislim najiskrenije da se trudih, kroz život. Čak i kada sam grešila. Nisam za neki savet, kada i sama gubim veru, u ono što Ljubav kao Ljubav, kao pojam, zvaše se. Žao mi je. Možda Vi budete bolej sreće, ako ipak ne odustanete. I oduprete se. Da i nadalje u istu verujete. Ja više nisam , naprosto, medju takvim...i tim...Ljudima. Srećno.

znaci postoji tacka dakle...
ja ne znam sta licno da kazem na sve to. jednostavno sam stavio tacku al sve je to konfuzno. idem dalje sa bolom ali da verujem u ista sopstvena osecanja to nema sanse vise.
da kazem da sam samo tako jednom osetio i to sad. sve ostale su bila mala mala maca.
a da verujem u jos jacu energiju od ove piiih mislim da je to van svake pameti.
kad ljubav zakasni ljubavi vise nema. tu se stavlja tacka nazalost a sad kako treba gledati na zivot to je vec druga kategorija i druga razmisljanja neovisno o ljubavi.
bol sta je to, vidi li neko to na licu koje je nekad bilo nasmejano.
fasade i fasade se slazu svimma nama na lica koja su prosla mnogooo toga.
i sta sad sad smo svi osakaceni i premestamo se u drugi kolosek onaj kojem sami krijemo nase tragove.
optimista, pozitiva itd itd. ma nema tu nikakvih problema al sto mora u tome svemu da bude umesana ljubav.
ne trazi sama ce doci i jos mali milion autosugestija.
nije zivot zavrsen ali tacka je stavljena

Back