Kad krenuti u teretanu

Evo ja da kažem nešto iz svog iskustva, može biti korisno :)

Krenuo sam u teretanu sa 15 godina, naravno u nadi da dobijem na izgledu.
Išao sam pola godine, imao personalnog trenera i sve to...

Sjebo sam kičmu, iskrivila mi se kičma na skoro 90 stepeni, trebao sam da idem na operaciju, ali sam krenuo sa vežbama i terapijama u nadi da izbegnem to.

Dan danas meni je kičma tako kriva i sjebana, da nosim mider za kičmu ( pogledajte na google o čemu se radi ako ne znate ), radim vežbe i napredka jedva, jer sam pri kraju rasta.

Samo se nadam da ću rešiti ovaj problem sa kičmom, a tebi preporučujem da pre 18e ne krećeš tamo ;)

Pozz

sklekovi, zgibovi, propadanja, trbusnjaci, cucnjevi, trcanje, bajk, eventualno bucice. mislim da ovo obuhvata celo telo.
ne bih ti preporucio da krenes pre osamnaeste, eventualno sedamnaeste, ako budes pri kraju rasta i razvoja.

Sjebo sam kičmu, iskrivila mi se kičma na skoro 90 stepeni, trebao sam da idem na operaciju, ali sam krenuo sa vežbama i terapijama u nadi da izbegnem to.

Dan danas meni je kičma tako kriva i sjebana, da nosim mider za kičmu ( pogledajte na google o čemu se radi ako ne znate ), radim vežbe i napredka jedva, jer sam pri kraju rasta.

Samo se nadam da ću rešiti ovaj problem sa kičmom, a tebi preporučujem da pre 18e ne krećeš tamo ;)

Pozz

:eek:
kako je to uopste moguce?

Zamolio bi momke koji tvrde nesto da to potkrepe cinjenicama...

Alen Radosevic je jedan od boljih trenera kod nas,a krenuo je u teretanu sa 13 godina...idi na njegov sajt BudiFit ili idi na Pansport forum pa pitaj ljude koji su se skolovali za to,a ne ovde da ti savete daje i kurta i murta.

Teretana ne utice na rastu u visinu negativno,moze uticati samo pozitivno jer vezbanjem ce hormnoni a narocito Testosteron raditi jos jace a tako mozda i izvuces koji cm vise nego sto bi bio bez vezbanja...

Teretana ne moze da utice negativno na zdravlje ni u kom smislu ako se pravilno vezba.

Teretana ne usporava,sto tvrde kod nas,vec daje brzinu...(ovo nema veze sa ovom temom ali ima sa glupim mitovima koji su jos uvek prisutni kod nasih pametnjakovica).

Idi na forume specijalizovane za vezbanje i tamo pitaj sve sto treba a ovde ne dolazi zbog toga jer nista neces nauciti...

Zamolio bi momke koji tvrde nesto da to potkrepe cinjenicama...

Alen Radosevic je jedan od boljih trenera kod nas,a krenuo je u teretanu sa 13 godina...idi na njegov sajt BudiFit ili idi na Pansport forum pa pitaj ljude koji su se skolovali za to,a ne ovde da ti savete daje i kurta i murta.
prvo izuzetak ne cini pravilo i postavljac ne ostavlja utisak da zna sta i kako treba trenirati kao ni da ce uzeti trenera za individualne treninge..drugo dovoljno sto ce se gledati nalozeno u ogledalo i siriti ulicom u tim godinama dakle deluje na psihu ako ne na pravilno vezbanje i negativnu izgradnju tela

Pozz

Iz tvog pisanja , u kome imas potrebu da sve recenice boldujes se moze mnogo toga zakljuciti....

Nov si, najverovatnije ne pricas istinu....

Mnoge stvari se ne uklapaju i teskod a su istinite.....

Kaoo isao si, imao si i PROFESIONALNOG TRENERA, I STA IZRASLA TI TRECA RUKA NA SRED CELA, A KRIVA JE TERETANA JE LI, JER SU TEGOVI RADIOAKTIVNI????

TO JEDNOSTAVNO NIJE ISTINA!

Pazi, daj mi 5000 decaka, i sve da ih krivo teram da rade i naopako i ni jedan se nece tako iskriviti kao ti....

Nego si ti sinko kilav usao u teretanu i bolestan!

Za pola godine si se iskrivio da ti kicma bude 90%????

Smesno bre, smesno, mozda si ti pivosok koji je upravo otvorio nov nick jer imas 28 poruka !

Slikaj se, okaci slike, okaci web adresu ili FB teretane te i tog trenera i kad ja tek isproveravam to sve SHVATICEMO TE ZA OZBILJNO.

A NE DA PISES GLUPOSTI OVDE I PLASIS NAROD TJ MALDE MOMKE I DEVOJKE.....

Zasto se ja nisam iskrivio i 99% OSTALIH? A NISAM CAK IMAO NI TRENERA DA MI POKAZUJE, RADIO SAM PUTEM POKUSAJA I POGRESAKA, MNOGO TOGA I NEPRAVILNO, ALI NE IDE KRIVLJENJE KICME I PRETVARANJE U MARSOVCA TAKO LAKO!

Sta ako u 17 god ne sme da ide, a na dan kad napuni 18 god, tad vec moze a ? Znaci ako mu je rodjendan 15 juna, 14. juna ne sme da ide u teretanu, a 15 sme jer sad ima 18 godina?

Kako si ti to izmerio da BAS OD 18 GODINA MOZE? A STO NE OD 19, ILI OD 17,5,ILI OD 16 i dve trecine???
Aaaaaa, cekaj, LUPIO SI ONAKO ODOKA, A OSLONIO SI SE NA MUP KOJI U 18 GOD IZDAJE LICNE KARTE A ????

A DA MUP IZDAJE LICNE KARTE TEK U 21.GOD, DA LI BI PRICAO DA NE VALJA DA SE TRENIRA NI U 18, NI U 19, 20 GODINA???

kAKO MOZE DA SE "SJEBE" KICMA AKO NEKO ODE I LEGNE NA KLUPU I GURA TEG NA GORE?
KAKO TU MOZE DA SJEBE KICMA A ????????

Nemoj glup da ispadas breeee!

U teoriji moze ako taj neko ima kicmu novorodjenceta od 2 sata, a da podigne teret na bench presu od 2 tone, ali u praksi to je neizvodljivo jer svaki pocetnik ne moze da digne vise od 50-60kg, A TA TEZINA NIKAKO NE MOZE DA SJEBE KICMU, I TO KICMU KOJA JE U PRAVILNOM POLOZAJU, A TELO LEZI NA KLUPI......

Cak i da si onih mozda 1% u pravu, ko zna sta si ti radio u teretani i kako, ko zna koliko si bolestan u glavi i sta si imao na um da "experimentises".

Da ti kazem nesto, to sto si ti glup sinak, ne znaci da su i svi ostali glupi i da ce "svi ostali sjebati kicmu"

NEMOJTE VISE DA PISETE VASE GLUPE PRIMERE , POGOTOVO AKO STE I SAMI GLUPI......

Ja sam se pre toliko i toliko godina izgoreo na ringli.....Sta to znaci sad, da li trebam sve zive da savetujem da ne upotrebljavaju sporet PRE 25-E GODINE, jer je veoma visoko rizicna naprava?

ne nego je problem u meni a ne sporetu - bio sam pospan to jutro , sa snizenom koncentracijom i nisam bio pazljiv dovoljno.....Znaci nije sporet zao nego sam ja kriv....

Isto tako, nije TERETANA KRIVA, NEGO SI TI KRIV, TERETANA JE NEUTRALNA, A KAKO CE SE ODRAZITI NA TEBE KAO I SVE U ZIVOTU, ZAVISI KOLIKO JE GLUP ODN. PAMETAN COVEK...

je l te ucili u skoli ono - VODA I VATRA SU DOBRE SLUGE ALI ZLI GOSPODARI?????

E a ti nama ovde sad satro skreces paznju da vodu i vatru ne bi trebalo koristiti jer mozes da se upalis i da se potopis......

Pa mozes, ali ako si glup....

Znači,imam 15 godina,visok sam 166cm,i imam 60 kg.Planiram da krenem u teretanu sada,ali planiram da radim definiciju ne masu,Da li je preporučljivo da krenem sad?

Pici slobodno!

Da ti kazem nesto o psihologiji forumasa kao dipl. psiholog - forum je mesto gde se okupljaju razni ljudi, neki su strucnjaci npr kao ja, a mnogi su pacijenti.....Neki i odbegli hehe!

E vidis, takvi se trude da sabotiraju svaku temu, i imaju razne poremecaje licnosti, koji se sastoje u tome da veruju u teorije zavera, buntni su revoltni, suicidalni, anksiozni, sve sto je belo za njih je crno, traze svuda dlaku u jajetu, HIPOHONDRICNI SU ( svuda nalaze mogucnost da ce se tesko povrediti ili da ce im se desiti nesto uzasno lose).

Na temama o sportovima TERETANA I SVE STO IMA VEZE SA TIM JE TESKO "DEMONIZOVANO" RAZNIM PREDRASUDAMA, STEREOTIPIMA TJ NARODSKI RECENO - NEKIM UMISLJENIM PRICAMA - LEGENDAMA.....

Iza svega toga se krije PATOLOSKI STRAH I NEZNANJE, I NARAVNO ZBOG RAZNIH POREMECAJA LICNOSTI - AKO TI IMAS PROBLEM - NECES RESAVATI SVOJ PROBLEM PSIHICKI, NEGO CES POKUSAVATI DA "RESAVAS" SVE OSTALE LJUDE, TJ DA IH TI "UPOZORIS" DA NE RADE TO I TO, A TO SVE ZATO STO I TI TO NE MOZES DA RADIS, ILI TI NE IDE.....

Tako neko ko zarko zeli da bude fudbaler a smotan je i metiljav, ce brzo smisliti predrasudu i stereotip, izmisljene price , kako je baviti se fudbalom nesto mnooogo lose, i kako je bolje za sve da idu na basket....

E vidis, ako si me razumeo u ovome ti je problem sa takvim ljudima, i na svakom forumu ces naci takve ljude koji se ne lece na vreme nego se lece na forumu, tako sto izigravaju tudje dusebriznike, i oni kao "upozoravaju" i savetuju!

Poznati su i po tome da kada treba nesto konkretno da se napise nam ih nigde, ali cim neko spomene teretanu - tu su odmah prvi, odmah dolete da napisu KAKO TO NE VALJA, I KAKO TO NIJE ZA NEKOG, I ONDA LUPE GODINU A NI SAMI NE ZNAJU ZASTO SU LUPILI DOKLE NE SME DA SE IDE.....a DA, A INACE NEMAJU NIKAKVOG ISKUSTVA PO TERETANI, NE SAMO DA NEMAJU DUGOGODISNJE ISKUSTVO, NEGO DAJ BOZE DA SU PROVIRILI TAMO NA MESEC DANA........

Znaci pravac teretana, teraj vlasnika teretane da ti pokaze osnovne vezbe, kreni sa malim tezinama, citaj na pdf bodibilding sta treba da se jede , koja proteinska hrana, I NISTA LOSE NECE I NE MOZE DA TI BUDE AKO IDES U TERETANU!

Veruj mi sinak, MNOGO GORE I STETNIJE ZA ZDRAVLJE A I TEZE JE TA SKOLSKA TASNA KOJU NOSIS NA LEDJIMA, KOJA JE NAJTEZI TEG ZAPRAVO, I NOSIS JE OD PRVOG RAZREDA OSNOVNE, PA TI NIKO NIKAD NIJE NISTA ZA TO REKAO.....

Tasna teska 30kg i ti tako fizikalises svaki dan, ali ako odes u teretanu i uzmes tegice roze od 2 kg , i pocnes sa njima da radis, aaaaaaaaaaaaaaa to je nesto strasno , umreces od toga....

Shvatas li debilizam?

Samo idi , i samo polako, i ne moze ti biti nista.....

koj ces k tamo nabaci par spravica vratilo sklekeri tocak za trbusnjake vijaca guma po parkovima ima za propadanje pa za par god a mozda ti i ne zatreba

Da da da da da da , koj ce k..... tamo, a to sve da bi kupio, mora da obije banku...I kad nabavi novac za sve to, moze ladno da ode i da plati desetogodisnju clanarinu u nekoj teretani i da 10 godina radi kao covek, a ne da skuplja taj skupi lom da mu zauzima mesto po kuci, a pritom da mu ne da ni 5% ucnika koliko bi dala teretana!

BAs obrnuto, koj ce mu k..... da kupuje te igracke za bebe i starce pred umiranje koji time sebi samo dizu cirkulaciju.....

Kakvi parkovi kakvi bakraci u godini je 3-4 meseca samo lepo vreme, a sta ce da radi ostatak godine????????????

Da dize prasinu po kuci sa nekim smesnim igrackama? KAko ce sve agonisticke i antagonisticke misice da pogoti tacno i istim opterecenjem? A da ne napominjem sto su vezbe jedne te iste i nema tu mnogo izmisljanja tople vode kod kuce, misici reaguju 2 meseca a posle ne reaguju na to, fizikalises, a u teretani mzoes da menjas i vezbe i sprave i opterecenja i sve....

Znaci tvoji argumenti naspram teretane su samo 1% a 99% argumenata drzi teretana.....

Zasto postoje teretane onda, kada bi bio isti efekat svi bi kupili te gluposti i vezbali kuci i dizali prasinu.....

DECKO JE PITAO DA LI JE PREPORUCLJIVO DA IDE U TERETANU, TJ DA LI NECE DA MU OTPADNE GLAVA SA RAMENA AKO ODE, NIJE PITAO DA LI DA ODE U TERETANU ILI DA KUPI TE SMESNE IGRACKE!

ZASTO MU ONDA NATURAS SVOJ STAV I ISKRIVLJEN POGLED NA SVET?

iLI MU ODGOVORI I NAVEDI ZASTO, ILI NEMOJ DA PISES, ALI NEMOJ DA MU ODGOVARAS ONO STO NIJE PITAO I TRAZIO.

i jednom za svagda - ako se interesujete za teretanu - bolje da postavite pitanje - KAKO I STA PRAVILNO RADITI U TERETANI, KOJI SU PRVI SAVETI NEGO KADA KRENUTI.

DA LI KONTATE, MNOGO JE VAZNIJE PITANJE STA I KAKO RADITI NEGO KAD KRENUTI, JER MZOES DA KRENES KAD HOCES, A KAKO RADIS, E TO MOZE DA TE POVREDI I U 30 GOD I U 40 I U 25, JER GODINE SAME KAO GODINE NISU NIKAKVA SIGURNOST DA TI SE NESTO NECE DESITI.....

I covek kad izadje na ulicu moze da ga udari kamion i da ostane u kolicima ili mrtav...... Covek koji je perfektno i uzorno vozio automobil 20 godina, mzoe napraviti jednog dana pocetnicku glupost i ostati invalid ili poginuti..... ZNACI GODINE KAO GODINE NISU NIKAKVA SIGURNOST ! Mora se non stop paziti i raditi ispravno za sve u zivotu !

Svi pricaju nesto za tu teretanu , i o tom krivljenju i smanjenju rasta, a 99% dece koja imaju krivu kicmu nepravilno sede, leze, us koli slusaju nastavu/nose preteske torbe.....

i TAKO SE DO 15-E GODINE BAS LEPO POKRIVE, A POSLE KAO TERETANA KRIVA NESTO I ONA CE IZAZVATI NEKE DEFORMITETE.....

zato sto si pacijent koji tera istu pricu na svakoj temi bio to bb ili rekreativac i ne uzimas u obzir sto je dete od 15 god.,.ono idi leci se

Kakve to veze ima da li je neko REKREATIVAC ILI PROFI BB, ILI AMATER BB, ILI BODI-KLASIK?

Glup si !!!!!!!!!!!

Sada ce svi da ti se smeju koji su umupeci u materiju!

TVOJA GLUPAVOST SE POKAZUJE U TOME DA TI KOGNITIVNO NE MOZES DA UVIDIS DA U TERETANI NISU SAMO PROFI BB, NITI AMATERI NI JACI REKREATIVCI !
A IMAS I RAZNE PROBLEME SA DUSEVNIM ZIVOTOM, PA ONDA JOS I MRZIS NESTO I IMAS SVOJE PARANOIDNE MISLI O TOME I ONDA SATANIZUJES NESTO STO SI U SVOJOJ GLAVI ZAMISLIO, A TO JE DA SVAKO AKO ODE U TERETANU ON MORA DA BUDE PROFI BB, ID A JE TO MESTO SAMO ZA PROFI BB I NI ZA KOG DRUGOG!

I stonoteniseri mogu ici samo u teretanu...I ljudi koji iskljucivo trce , mogu ici u teretanu zimi i nista drugo da ne rade tamo - samo trcanje na traci....
Vecina "teretana" se nazivaju fitnes centri, a ne samo "teretana" (uh brrrrrrr kako strasan izraz, tamo sprave mora da ujedaju i napravljene su tako kada sednes ili legnes odmah te iskrive jer to im je funkcija" .

Za jedan isti prostor sa istim spravama ti bi pre prihvatio da pise fitnes prostor nego samo teretana, ili ne daj boze nesto hard kor, extreme ovo ono - mislim da se toga najvise plasis i da mislis da tu idu takvi i takvi, a ti nisi takav i onda kod tebe rade razni kompleski i poremecaji i onda ti je sve to mrsko....

PRESTANI DA TRIPUJES LJUDE DA KUPUJU TOCKOVE, GUME, K.... PALCE, NEKA IDU U TERETANU, NIJE TO NISTA LOSE, NEMOJ IM PISATI, HEJ JA SAM BOLESTAN, TAKO DA BOLJE I TI NEMOJ DA IDES, RAZMISLJAJ ISTO KAO I JA, KOJI CE TI TO K.....

Ne projektuj svoje poremecaje i razmisljanja na druge, ne zastrasuj ih jer nema osnova za zastrasivanje.

vidi kad te procita ono videce da nesto nije u redu s tvojim pristupom i velikim slovima..vredjanju drugih..jedini ti govoris svakom da ne zna sta prica i da si ti u pravu..pljujes svacije savete a to nije neko izmislio da bi prevario nas lakoverne..dakle samo lupetas i jadan taj koji tebe cita kamo nesto poslusa

vidi kad te procita ono videce da nesto nije u redu s tvojim pristupom i velikim slovima..vredjanju drugih..jedini ti govoris svakom da ne zna sta prica i da si ti u pravu..pljujes svacije savete a to nije neko izmislio da bi prevario nas lakoverne..dakle samo lupetas i jadan taj koji tebe cita kamo nesto poslusa

E nemoj taj argument M vs. TI, jer zapravo JA tj MI smo brojniji nego ti, pivosok, i ostali padobranci koji ulete po 3 puta u zivotu ovde i nalupaju se....

Znaci ovo sto pisem, ne pisem samo JA, nego smo tu i ja i ursus, i fitnes guy i Laki, i mlada gospodjica doktorka i jos neki ne mogu svima da popamtim ime !

A Vi ste u manjini, ovo samo pricam da opovrgnem tvoje tvrdnje a inace vecina kao vecina nije nikakav argument istine, jer kroz istoriju se pokazivali da je vecina bila u krivu a jedan prepametan pojedinac koji je masi izgledao kao ludak - u pravu.....

Znaci obrni okreni nisi u pravu..... Nisam jedini a i da jesam, to opet niej argument da nisam u pravu.

A moj nacin izlaganja je nazalost takav, jer minimum to moram da uradim da bih nadvladao tvoje i pivosokovo pisanje, jer znas kako - pomesaj vodu i blato - neco voda ocistiti blato, nego ce blato isprljati vodu.

Uvek ono negativno brz ei lkase preovlada, tako da kada Vi zastasujete klince, mi moramo da ulozimo 200% napora da bi ponistili Vasih 75% napora....

Zbog toga i velika slova i ovo i ono, i duzina....

Jer ako ti kazes - Nemoj da ides , hoce zeludac i srce da otkaze i da dobijes ulkus i inflamaciju (upotrebis tako neke opasne reci)

A ja kazem - Idi slobodno - nece ti biti skoro nista, 97% ljudi nece poslusati mene odn pozitivnu izjavu nego ce se svi uhvatiti za negativnu i sledice negativnu kao bolju sugestiju, ako ni zbog cega drugog, onda "za svaki slucaj", "da ne cacka mesku" , da "ne priziva djavola" .....

a time samo gube od zivota, i izbegavaju sve i svasta, a bas bi im se mzoda nesto lepo desilo.....

Znaci tako ti i slicni mogu da budu odgovorni na neki buduci Mr.Olimpije bude zapravo neki zgoljavko koji vecito trci po parkovima , a inace je nocni cuvar u fabrici, umesto da bud eono sot je mogao.

poznajem barem desetak ljudi koji su visoki 160-170 zbog toga sto su krenuli u teretanu pre vremena.
momak koji je postavio temu ima 15 godina i visok je 166cm, tako da POSTOJI SANSA da uspori, ili zaustavi rast.
kao sto se vidi, momak je pocetnik, verovatno da ne zna ni za sta se koristi koja sprava, a kamoli sta vise.

uostalom, decko zeli definiciju, a to moze postici i bez teretane (mozda cak i efikasnije).

nema razloga da rizikuje pravilan rast i razvoj bez potrebe!

poznajem barem desetak ljudi koji su visoki 160-170 zbog toga sto su krenuli u teretanu pre vremena.
momak koji je postavio temu ima 15 godina i visok je 166cm, tako da POSTOJI SANSA da uspori, ili zaustavi rast.
kao sto se vidi, momak je pocetnik, verovatno da ne zna ni za sta se koristi koja sprava, a kamoli sta vise.

uostalom, decko zeli definiciju, a to moze postici i bez teretane (mozda cak i efikasnije).

nema razloga da rizikuje pravilan rast i razvoj bez potrebe!

Ja znam milion njih koji su isli od 11-12 god i sada su ogromni a ja sam npr bas manji, i jedno nas 5 , a moji mi nisu davali da idem, zamisli sve dok nisam otisao na fax.....Bas usled tih predrasuda.....

I sto nisam sad veci kad nisam isao?

nema to veze bre nikakve.....

Kako neko mzoe npr da se smanji ako radi bench press, kada je pritisak teretan na grudi , a ne odozgo na dole tj od glave prema nogama...????

Hajde da kazemo da ne mora da radi cucanj, i stojeca potiskivanja, jer kobajagi tu i ima neke logike (mada i to nije tacno) ali zasto da ne radi ostale vezbe???

On kada radi sklekove, dize svoju tezinu, a koliko ima 60kg? PA on znaci gura 60 kg od tla...To je isto kao sto bi na benchu stavio 60kg da gura....A moze da stavi i 30 i 40 i 50 , i tako postupno , znaci veca je sansa da se povredi od skleka nego od bencha, bas zbog toga.....KAda je u sklek pozi, stomak mu ispadne na dole sa organima, telo se mrda, ima nestabilnosti bre, a u benchu legnes kao covek i nema sta da mrda i njise se, isvitoperi...

Dalje, "definicija" ne znaci vrsta vezbanja, vec odsustvo sala tj masnog tkiva.....I to se ne postize vezbanjem nego ishranom + pomaganje sa vezbanjem...Ako se ishrana zanemari a vezba se samo, nikada se niko nece "izdefinisati" .

Prema to me ne mzoe da se "bolje izdefinise" nigde osim u teretani, odnosno kuhinji ! Teretana ima najveci broj sprava za vezbanje, dok van teretane ogranicen si na jednu te istu stvar koja psole pola meseca ne stimulise misice....

I da razjasnimo, "masa" i "definicija" se ne dobijaju od vezbanja nego od hrane. Vezbanjem se samo telo dovodi u stanje u kojem ako mu das odredjenu hranu mozes napraviti jedno i drugo.....
Vezbanje kao vezbanje ne sluzi nicemu samo kod svih tih sportova zigleda tj sportova gde se "pravi telo" .

Dalje, teretana je bolja iz psiholoske tacke gledista u smislu da kada platis ti ides, a kada vezbas sam, besplatno - hej mogu sutra sutra sutra, sada me mrzi i veoma brzo odustane covek.....

Pa znas li ti bree da 99,8% klinaca je bar jednom bilo istripovano da "vezba" ali iz ovog ili onog razloga nisu otisli u teretanu...... Samo 0,1% je nastavio da vezba duze vreme, godinama, ostali batale za 3-4 meseca....MA i to je mnogo..... A ko krene u teretanu , u vecini slucajeva se zadrzi u sportu, jer to tako funkcionise. Formira naviku, vidis rezultate, luci ti se serotonin, srecan si, zelis jos, opet, ponovo, dalje.....

Kada je mraz, zima, sneg, kisa, grmi, seva, obicni vezbaci ne mogu da treniraju po tim vasim parkovima, a u teretani se trenira 365 dana godinsnje.... PA cak i leti preko celog dana je 35-40stepeni, opet ne mzoe da se trenira po parkovima, jer NIJE ZDRAVO, a ovamo postoje teretane klimatizovane ili pak one izvan sunca pa i mzoe da se trenira.....

U svakom slucaju teretana ispadne bolja! I zasto da se satanizuje ako vec pruza toliko toga !
Zasto da se neko muci i na kraju da odustane jer je smor, neprofesinalno, dosadno, zahtevno, ometa te 1001 faktor, kada moze da ode u teretanu id a uziva, da se samo posveti vezbanju a ne jos da slama mozak o drugim stvarima.....

Nema od vezbanja kuci nista, milion njih je probalo i milion njih nije uspelo.......

On rizikuje pravilan rast i razvoj svaki put kada prelazi ulicu da ga neko kolima ne zgazi, pa da li to znaci da je mzoda bolje da ne izlazi iz kuce ????
Ne sme se ovako gledati na zivot, zivot i jeste bas avantura......

Kao sto kazah, previse ste ljudi PREPLASENI I ZADOJENI STRAHOM I STEREOTIPIMA.......

p.s. U mojoj teretani 90% ljudi koji su poceli da treniraju pre mene u teretani su veci od mene! PA KAKO TO MAJKU MU? STO SE NISU SMANJILI?

Jos ja imam utisak da su se oni od teretane i uvecali , tj da su jos i vise porasli....

E majke mi cu da sad razvijem tu hipotezu, kad mozete Vi tu Vasu bez ijednog argumenta, ja cu ovu moju jos lakse, jer je "sport zdrav", kada ima vise misica, kost je gusca, ta gustina moze da se rasporedi i na duzinu kostiju, ma smislicu ja sve argumente, samo necu da imam PRAVE DOKAZE U UZORKU PETRA PETROVICA I NJEGOVOG BRATA BLIZANCA, I SAD OVAJ ISAO U TERETANU A OVAJ NE, KAO STO I VI NEMATE TAKVE DOKAZE.

Pa necu vise osporavati Vasu teoriju nego cete Vi morati da osporavate moju kada doju klicni pa pocnu da pisu - "Visok sam 2m i imam komplekse debele jer sam kao licnost nula.Zeleo bih da krenem u teretanu ali me je strah da ne izrastem od nje jos metar , pa da budem 3 m "

nigde nisam napisao da teretana OBAVEZNO, U 100% SLUCAJEVA usporava rast, ali se desava, i to neretko.

teretana jeste bolja, daje bolje rezultate, sve to stoji.
ali momak zeli definiciju, a to je moguce postici i bez teretane, veoma lako i jednostavno, jeftinije i sigurnije.
ishrana se podrazumeva, a uz neke osnovne vezbe sa svojom tezinom, itekako je moguce.
slao sam ti fotografije, mogu pronaci jos milion ako zelis.

Back