Kad konačno žena može da zaradi svoju slobodu?

Ima sad konkurs MARGINALAC, tu mi mirise ovo sto ti pricas...
Marginalac je izopsten iz drustva, pa je ili na pacovsko ili na svoje insistiranje prestao da dosledno vrednuje arshine drustva.

Tada postaje dno, ali istovremeno i slobodan.
Mada ja vise volim slobodu koja uopste ne zavisi od misljenja drugih, jer je misljenje ustvari stav, a stav je emotivna kategorija.

Onako kako opisuju zene, emotivno razmisljanje...

Previse napisano za ovaj forum...

Kad umre?
Žena, i nije uopšte polno pitanje, ceo život se razapinje od tzv. uloga
ćerke, majke, žene, podizanja dece, pravljenja ručkova, ugađanja, doterivanja
kurrca, palca
I onda npr. ženu od 60 godina, HEJ, koja je ostvarila porodicu, porod, namirila muža, muževe i švalere, zaradila penziju
Kritikuju, npr, kao vidi babe uvlači se u helanke i miniće
Mislim kad je onako baš pravo vreme da živiš kako hoćeš?
U zagrobnom životu?

zena nikada nije slobodna
ako ima decu, vecito je "okovana" njima-ovo pod navodnike zbog dezurnih dusebriznika koji ce da uskliknu "juu, kako dete moze da te okuje, deca su radost sveta, deca su ukras baste", pametan covek ce znati sta sam mislila terminom okovan, ostali sikter
ako nema decu/porodicu, "zarobljena" je sopstvenim i tudjim ocekivanjima da ih ima, bioloskim saticem koji kucka u svakoj od nas
ako ima karijeru, zarobljena je njome, ako nema posao, zarobljena je nemanjem svojih para
ako je mlada, zarobljena je neiskustvom, ako je matora, zarobljena je pomanjkanjem atributa mladosti
sve u svemu, zahebano je biti zena

Kad umre?
kurrca, palca
I onda npr. ženu od 60 godina, HEJ, koja je ostvarila porodicu, porod, namirila muža, muževe i švalere, zaradila penziju
U zagrobnom životu?

Naravno

Kad umre onda je slobodna

Kad umre?
kurrca, palca
U zagrobnom životu?
Sloboda i njeni prividi...
,,...Kazem ti, da covek nema mucnije brige nego da nadje onoga kome bi sto pre mogao predati taj dar slobode, s kojim se nesrecno bice, covek, radja. Ali slobodom ljudskom ovladjuje samo onaj ko umiri njihovu savest...''

Ima sad konkurs MARGINALAC, tu mi mirise ovo sto ti pricas...
Marginalac je izopsten iz drustva, pa je ili na pacovsko ili na svoje insistiranje prestao da dosledno vrednuje arshine drustva.

Tada postaje dno, ali istovremeno i slobodan.
Mada ja vise volim slobodu koja uopste ne zavisi od misljenja drugih, jer je misljenje ustvari stav, a stav je emotivna kategorija.

Onako kako opisuju zene, emotivno razmisljanje...

Previse napisano za ovaj forum...

Nije previse napisano. Potpuno sam saglasna.
Svi ljudi koji jesu deo sistema su ujedno i deo kompromisa koji sistem sa sobom vuce.

Licno sam uvek zelela da budem sa ljudima, uz ljude dovoljno svoja ali uz postovanje normi koje mahom i smatram normalnim.
Mislim da je covek Aristotelov zoon politicon, da su nam ljudi potrebni kao sto su nam potrebni vazduh i voda.
Da li ukljucenost podrazumeva kompromise...svakako...ali meni je kompromis obicno bolja varijanta od posmatranja zivota i grickanja noktiju...

Back