kad je deda tata...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
gde si ti to videla mnogo poota...kajo..??
Po novinama, dušo. Mnogo je nasilnika puštenih kao izlečenih, a onda se opet obruše na nekog.
Da idem u CZ nema potrebe, bila sam, otac mi je bio jedan od onih koje su u zatvorskoj bolnici "izlečili" od agresije pa ne govorim napamet. Kada se vratio bio je prezadovoljan jer je "dobio potvrdu da je lud pa može da ubije koga hoće". Da su ga držali u pravom zatvoru ili dobro izmlatili - bilo bi bolje i za njega i za porodicu i za celo društvo.

u novinama si naišla na šta........postoje kd u povratu...ali nijedan slooočaj koji bismo mogli da podvedemo pod ovaj....zlostavljanje u porodici psihopate.....silovana ćerka koja je rodila šetoro dece svome ocu u atomskom skloništu ispod kooće......nisi naišla uopšte ne vest sličnu ovoj...a da se dešava u srbiji....čak ni nešto slično.......imamo sad ovaj sloočaj z,ostavljanja ćerke od str. oca...taj čovek nikad neće izaći iz zatvora..............sad.. očigledno je da voočeš traoome...ali niko nikome nije dao potvrdu da može da zlostavlja...........kakva je to dijgnoza...."agresja"...??..potvrda je kada sistem ne reagooje...i ako to hoćeš d akažeš....jesi u pravu......ali to je samo kod neotkrivenih dela...........to jeste pravi zatvor...samo su uslovi ispod svakg ljoodskog dostojanstva...tako da ono.. otac ti je bio izlečen od agresije...pa jer učinio kd...ili je samo lood.... razlika je sooštinska.....a žao mi je što si zlostavljana..........

Poslednja izmena:
nije mu jos izrecena presuda, neko napisa da je osudjen na 15 godina zatvora.
jos je istraga u toku, sudjenje nije pocelo, optuznicka strana ce insistirati na kazni dozivotna robija, a odbrana svog klijenta smatra psihicko obolelim, pa ce traziti smestaj u psihijatrijsku bolnicu umesto zatvorske kazne.

cerka, koja je bila zatocena u podrumskim prostorijama, tvrdi da majka nista nije znala,tj. da nikada nije privirila nosom u podrum. mozda je stiti,hoce da je postedi. ali onda mora da je mnogo saosecajna osoba puna prastanja,kad moze da oprosti mami sto je mirno gledala sve to pune 24 godine. a da li je moguce to oprostiti ili je zelja za osvetom i kaznjavanjem jaca?

premijer austrije insistira na tome da je u pitanju jedinstven slucaj,koji nikako ne predstavlja tipicnu sliku austrijskog drustva i porodice. vrlo im je stalo do toga da ih ne karakterisu kao perverznjake, a ocigledno im trenutno preti takva reputacija. u spaniji su je stekli. ali slegnuce se ta prasina.

ali onda mora da je mnogo saosecajna osoba puna prastanja,kad moze da oprosti mami sto je mirno gledala sve to pune 24 godine. a da li je moguce to oprostiti ili je zelja za osvetom i kaznjavanjem jaca?

Саосећам са страхотом која јој се десила, али не мислим да би та особа могла да буде ''саосећајна и пуна праштања''.
То је жена која сигурно одавно више није психички здрава и која, на жалост, више уопште нема осећаја за такве емотивне и моралне финесе, као што никада није имала ни могућности да стекне реалну слику о својим родитељима, о себи и о њиховим међусобним односима.

Софку је ''тестирао'' свекар, а не отац... Према томе, у ''Нечистој крви'''није реч о инцесту.
Тачно, а невезано за роман, у источној Србији је то дуго био обичај, да свекар прво тестира снајку, па тек онда син. Поготово, ако је син био јако млад. За прво дете се често нагађало чије је.

Болес' него шта!
Али такав је био обичај.
Едит:
Додуше и данас је источна Србија позната по свачему.
Сазнала сам пре пар дана да су Амери послали тим својих стручњака да им мало објасне Власи ту њихову магију.:shock:

eo te varvarske zemlje....u nemačkoj danas otkriveno čedomorstvo 44. žene................koja se svoje četvoro dece....ili troje..nisam sad sigooan..misim, ipak troje.....rođene u razmaku od 5 godina....čim ih je rodila ...izvršila čedomorstvo i zaledila u zamrzivaču u kesama .....bio danas prilog na tv......žena ima poonoletnog sina...sasvim "zdravog"......komšije tvrde da je reč o harmoničnoj i dobroj porodici ...i da se ovo nije desilo..da nije OTKRIVENO....ta porodica bi bila za primer...............e, sad....znimljivo je da je ona iznela 3 troodnoće...iznela je...u prisoostvu mooža i sina....i komšilooka........skrivala je troodnoću....porodila se u svojoj kooći...........a da ama baš niko nije ništa posoomnjao...........to su te magle..... izostanak rakcije sredina....osoode i prijavljivanja ....neubičajenih ponašanja....reč je o selu...nemačkom..al selu...gde se svi znaju...i posećooju.........ista fora: tata ima atomsko sklonište..u kooći..........pravi bebe sestri.......deca izlaze kroz odžak i sve se sloočajno raskrinka kad dobri tada odvede jedno od dece lekaru.............stvari su mnogo složenije i tu ne treba udariti samo na počinioca...postoji obaveza prijavljivanja teških kd.........................

Poslednja izmena:
ili u hergeg novom..............nije poenta mog posta da li ima ili ne.....statistički.....broj nasilja u porodici sa ovakvim primerima teških zločina i prikrivanja....... je daleko veći upravo na zapadu...... simptomatična je aoostrija....onaj psihopata koji je pre par godina isto državao devojčicu decenijama u pordoomu..............poenta mog posta je....... da je ako apeloojemo na građansko drooštvo na čemu moramo da insistiramo kao civilizovana evropa....je da nije rešenje u zgražavanju okoline........nego u stvaranju odgovornog pojedinca koji će da prijavi delo.....i da zbog neprijaviljivanja boode osoođen odgovara za saoočesništvo...nije to nikakvo zadiranje u toođu privatnost nego.........to........stvaranje odgovornosti....odgovornog pojedinca.......ne postoji nasilje nad detetom za koji ne zna majka...majka mora da odgovara....da se ispita...e to....................

Сазнала сам пре пар дана да су Амери послали тим својих стручњака да им мало објасне Власи ту њихову магију

este...šta je voodu..naspram vlaha............stigli skali i molder u negotin...........

ili u hergeg novom..............nije poenta mog posta da li ima ili ne.....statistički.....broj nasilja u porodici sa ovakvim primerima teških zločina i prikrivanja....... je daleko veći upravo na zapadu...... simptomatična je aoostrija....onaj psihopata koji je pre par godina isto državao devojčicu decenijama u pordoomu..............poenta mog posta je....... da je ako apeloojemo na građansko drooštvo na čemu moramo da insistiramo kao civilizovana evropa....je da nije rešenje u zgražavanju okoline........nego u stvaranju odgovornog pojedinca koji će da prijavi delo.....i da zbog neprijaviljivanja boode osoođen odgovara za saoočesništvo...nije to nikakvo zadiranje u toođu privatnost nego.........to........stvaranje odgovornosti....odgovornog pojedinca.......ne postoji nasilje nad detetom za koji ne zna majka...majka mora da odgovara....da se ispita...e to....................

evo da ponovim boldovano :)
uvrnutih ljudi ce uvijek i svuda da ima, a ti koji znaju i drze ruke u dzepovima treba osudjivati nista manje strogo
jer su upravo zahvaljujuci njihovom cutanju ti monstruozni cinovi i mogli tako glatko da se sprovode toliko godina

Mene je moj otac zlostavljao 2 godine od moje 4te do 6te godine dok moja baka, njegova majka, nije provalila... iako nije ni ona mogla da me zastiti jer je on ipak bio snazniji poslala me je u natrag kod moje majke (koja je u to vreme uzivala sa svojm buducim muzem). Majka i ocuh nikad nisu saznali da bi se izbegao porodicni skandal, a ja sam se druzila sam plisanim igrackama i pricala sa njima dugo vremena da bih nekako potisnula bol... Bol je tek uspeo da izleci moj sadasnji muzic koji mi je najveca ljubav i podrska... Hvala sudbini na njemu!!! :heart:

Jao kockice kako je to strasno, hvala Bogu da si ti sada ok, i hvala Bogu da si nasla normalnog coveka koji ce ti pruziti podrsku i ljubav koja ti je nedostajala. Strasna prica, sva sam se najzila, zelim ti sve najbolje. Pozdav

... ne mogu da verujem da bi tu knjigu neko kupio... :sad2:

Хех, оптимисто! :(
Па зато је и пише зато што зна да ће се обогатити јер је маса људи жељна напајања таквим врстама пикантерија!

Прекјуче у зубарској чекаоници ми дође у руке часопис Свет, и смучио ми се живот! Ако се тако нешто продаје у огромним тиражима, часопис у којем се до детаља анализира и у крупном плану приказује ожиљак од операције слепог црева који има нека позната личност...и народ то чита и ужива... Замишљам тек који ће ово бити бестселер!
Народ се кобајаги згражава, а у ствари ужива сладећи се туђим судбинама (смајликојиповраћа).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back