Kablovi

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.378
Kako rijesiti ovaj problem

80C3BC83-82B5-4E6E-B993-6C08025FF549.jpeg

Okrenuti stolove jedan ka drugom i kablovi ce onda biti izmedju stolova.
Onda ti nece trebati ovoliko strujnih produznih vec samo jedan veci izmedju stolova.
Ako je moguce izbeci monitore sa adapterima koji leze ovako po podu.
Noviji stampaci imaju neku varijantu bezicne konekcije, obicno wifi. Pa mozes da smanjis jos jedan kabl.
Kad ostanes sa manje kablova mozes da ih provuces kroz vodjicu izmedju stolova. Zalepis je za plocice.
Eto.

Možda ih samo trakom uvezati jedan uz drugi, tako da ne budu toliko rasuti na sve strane.. bude urednije i praktičnije pri čišćenju.. a kad situacija nalaže, sasvim je lako odvezati ih i razvojiti.. (bar sam ja to tako uradila tamo gde mi je klima, tv, risiver, ruter, lampa.. i sav taj užas od kablova..)

U ovakvim situacijama kanalice ne pomažu.Ne mogu ja kanalicama da resim moje kablove sa jednim desktopom i monitorom,pa ima skener,pa printer i napojni za modem.Ako bi za svaki stavio kanalice,ružnije bi izgledalo,jer svaka sprava ide na svoju stranu.Teško je to rešiti.
Verovatno, ja sam tako rešila kabal od klime koji je uključen na jednoj strani sobe, a ona skoro na kontra strani okacena. To mi je bila bolja opcija od stenanja zidova.

Јесте, али хоће да има слободу померања намештаја у кратком року.
Што разумем, и ја волим да претумбам кућу с времена на време.
Хинт: точкићи на ногама кревета.
upravo to radim sa serverom, synologu nasom i cisco switcherom, napajanjem, ruterom i jos nekim qurcima...uzeo rack od 19 inchi i sve ce da bude kao apoteka...samo je mnogo dubok oko 45cm a to me malko nervira.

Nekih rješenja ima ali nisu baš najsrećnija. Ovakvi otvoreni stolovi su moderni ali da bi se skrili svi ti silni kablovi, na odredjenim mjestima trebaju biti zatvoreni, tj fizički ograditi tako se ne vide sva ta skalamerija i kablovi bez koje se ne može.
Mnogima to baš i ne smeta.. ili su se navikli pa haj. Jedino moguće rešenje je da su stolovi uza zid i da su zatvoreni sa te strane. Ispred je cakum-pakum a iza haos.. :D koji se ipak ne vidi.

Ne ide mi se u Ikeu.. ima li možda u nekim manjim pordavnicama nekih delova.. i kako se zove, da znam šta da im tražim?
pa uradi reverse search u guglu sa fotkom i dodaj rs pa ce ti se pokazati...pretpostavljam da ima u nekim privatnim knjizarama svastarama, nikako u radnjama sa elektrikom il slicno..al ko zna...

trazis zmiju za kablove..ima raznih precnika... saberi na gomilu kolko bi ih gurnula u to crevo i zapisi pa onda uzmi malo sire.

Back