"Južni vetar"

Dali se bavis muzikom/Ako se bavis moras da znas da je portamento i turcizam stil koji se vise na upotrebljava znaci juzni vetar nema sanse sa danasnjom muzikom ,ako bite cuo Kemis ,Kodic,Bregovic, vise ne nabrajam umrli bi od smeha,ta se muzika radila 80 do 87 i posle otisla u aut HVALA

Evo nekih komentara za "Južni vetar", pronađenih na BalkanMediji u sektoru "Pisma čitatelja", gdje naši ljudi u inostranstvu, ali i sa Balkana, komentarišu muzičku scenu na Balkanu.

----------------------------------------------------------------------
Juzni vetar najbolji
Alen, holandija, mailto:alensabina@hotmail.com

Ja mislim da Juzni Vetar niko nece moci zamjeniti ni za slijedecih 100 godina. Volio bi samo da se sastanu te legende ponovo i da urade nove materijale starim pjevacima pa da ponovo uzivamo svi u njihovim talentima, kao u neka stara vremena. Najbolji ste i to cete i ostati.
------------------------------------------------------------------------
I ja malo o Juznom vetru
Toplica, Oberhausen, mailto:Geepro@o2online.de

Juzni Vetar !

Evo drugovi i ja da vam napisem par reci o Juznom Vetru. Da njih nebi bilo , ja kao u nemacku rodjeni nikad se nebi setio da slusam Yu muziku.
Za mene je Juzni Vetar opasno interesantan , a i ima tuna neki " Kult " , od koga je tesko pobeci,a i muzikalno najbolji su. Jako obozavam stil Bas svirke Mileta Basa. Najbolji groove od svih ima. Takodjer, svi mi slusavaci, jedva bih docekali, da izadje odjednom neka cd ili kaseta, na koju bi pisalo Semsa ili Sinan, a plocu uradili, Mile, Sava i Perica. Sava se vratio, a Perica nemoze da skoci preko svoje senke, ma da svi znaju, da Publika vec godinama sirom stare juge i dalje samo to i ceka.

Jos jedna Stvar. Zasto Nehru vec jednom ne snima novi Album sa Juznim Vetrom ? I to bi me uradovalo.

Zato ljudi oko mileta basa, skupite se, i ozivite jedinu Folk KULT BAND JUZNI VETAR,

vas
toplica gavrilovic
---------------------------------------------------------------------------------
Ima li neko e-mail Mileta Kitica
dragan, sidnej, mailto:draganmilutinovic29@hotmail.com

Hi ,
Ima li neko, ko mozda poseduje e-mail od Mileta Kitica ili nesto slicno, hteo bi da mu posavetujem da se vrati u Juzni Vetar i da snimi one tip pesme po kojem sam ga poco slusati. Ovo sto snima u zadnje vreme, nemam komentar za to, zaista mi je krivo, jer Mile Kitic je super pevac, ali bez Juznog Vetra, vrlo slabo
-------------------------------------------------------------------------------
Mile vrati se na staro
Mile, Australije, mailto:draganmilutinovic29@hotmail.com

Kupio sam novi CD od Mileta Kitica, ceko punih godinu dana da izda novi CD, uzasno! Muzika niti srpska, niti turska, niti bosanska, ma pitaj boga. Vreme je da se Mile Kitic vrati na ono sto ga dovelo do uspeha, mozda da snimi za Grand Production uz asanbul Juzni Vetar, i malo kvalitetnije pesme.
Nadam se da ce Mile Kitic u svakom slucaju procitati ovaj komentar, a verujem da nisam jedini .

dragan
sidnej
--------------------------------------------------------------------------
Perici je mesto u 'Juznom vetru'
Chendra, Stockholm, nemam

Potpuno se slazem da se Perica vrati u 'Juzni vetar' i urdi one trilere kao nekad. Tada bi bio onaj stari 'Juzni vetar'.
Veliki pozdrav svima koji slusaju 'Juzni vetar'
------------------------------------------------------------------------------------
Pozdrav slusaocima Juznog vetra
Juznovjetrovac, Sarajevo, mailto:neko_n@hotmail.com

Pozdrav svima, a posebno slusaocima najbolje muzike na svijetu - muzike JUZNOG VETRA. Drago mi je da se u ovolikom broju javljamo i trazimo od najboljih pjevaca na svijetu da se vrate tamo gdje stvarno i pripadaju. Pogadjate o kome govorim, KEMAL, SEMSA, DRAGANA, SINAN I MILE. Neka se vrate u Juzni vetar, a ovo sto sada svi snimaju pravi je promasaj za muziku... Da ne ostanem duzan, od onoga trenutka kada je prestao sa radom Juzni vetar sa gore pobrojanim pjevacima, do dan-danas, nije snimljena u cijeloj bivsoj Jugoslaviji nijedna kvalitena pjesma... Toliko
------------------------------------------------------------------------------------
Zivio Juzni Vetar
David, njemacka, mailto:david@hotmail.com

Cao!
Slazem se 100% da Perica Zdravkovic udruzi se opet sa Juznim Vetrom.... mora da se vrati.
Zivio Juzni Vetar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
---------------------------------------------------------------------------------
Juzni Vjetar je definitivno najbolji
Savo, Bec, mailto:savo@chello.at

Slazem se sa mnogima da je Juzni Vjetar definitivno najbolji. U ostalom dovoljno je samo cuti njihove pjesme i sve je jasno. Smatram da imaju najbolji miks. Mozda im posle odlaska Baneta Vasica fali jedan harmonikas. Meni je krivo za one pjevace i kompozitore koji su postali neko i nesto u juznom vjetru i sad pricaju protiv. Mnogi od njih su otisli zbog para, samo muzika koju sad prave nije ni do koljena onoj muzici iz JV.

Savo
Juzni Vetar je legendarni ansambl
RINALDO, HOLANDIJA, nemam

Legendarni asambl Juzni Vetar bio je i ostace.
A ipak fali u tome gospodin Perica Zdravkovic.
Kao klavijaturista/harmonikas moze opet da bude pravi tandem sa Mile Basom i Savom Bojic. Do sada posao koji je uradio Juzni vetar je dobar, al ipak nama nedostaje Perica kad zasvira harmoniku na onaj juzno-vetarski nacin. Voljeli bih da se opet vrati i da naprave puno novih hitova. Mi se slazemo 200% da Perica Zdravkovic trebao da se vrati u juzni vetar. A samo on moze da odluci dal hoce il ne. Znamo sigurno da nas narod obozava 'stari' juzni vetar.

toliko od mene ....
Ziveo Juzni vetar
Baki, svcka, nemam

Slazem se da se se Perica Z. vrati u Juzni vetar. Tada bi bilo kao nekad Mile Bas, Sava Boic i Perica Zdravkovic i da urade Semsi, Sinanu, Dragani, Kemalu, mislim da bi to bila velika radost svima. Ko se slaze neka pise. Ziveo Juzni vetar.
----------------------------------------------------------------------------------
Zlatni period JV
Eldin, Lukavac, nemam

Od 1982. do 1991. godine bio je zlatni period Juznog Vetra. Odlaskom popularne juznjacke petrke Kemala, Mileta, Dragane, Semse i Sinana, kao i harmonikasa Perice Zdravkovica, JV se totalno ugasio. Ja ne kritikujem Mileta bassa, ali ono sto sada na silu rade i nude narodu, uopste nije vrijedno. Kada vrati Pericu Z. vratit ce i sjaj Juznog Vetra, a mozda cak i onu zlatnu petorku. Pozdravljam sve ljubitelje JV
Juzni Vetar
Winetu, Srbija, mailto:winetu78@yahoo.com

Potpuno se slazem sa Rinaldom. Ono sto je Juzni Vetar radio od '80. do '90., niko ni dan danas nije uspeo ni priblizno da napravi (mislim najvise na Grand). Uveliko se osetio povratak u JV po pitanju aranzmana, ali ipak fali Perica, ne samo zbog svoje muzicke sposobnosti vec i zbog "kefala". TO JE PROSTO dok je bila ta trojka u JV narod ga je voleo i slusao, kada je dosao Bane (takodje izvrstan muzicar) Juzni Vetar je promenio stil pesama, aranzmana i tu je promasaj. Veliki sam obozavalac JV i voleo bih da JV nastavi sa radom ali ne na ovaj nacin kao sada vec da obnove njihovu staru produkciju jer narod ih takve voli. Njihova produkcija 80-tih i aranzmani su daleko jaci od ovog danas sto se pravi i sto se servira narodu. Porucujem MILETU BASU da se ne predaje i da shvati da narod zna za jedan Juzni Vetar i to od pre 15 godina. Kada bude vratio svoj rad kao sto je tada radio vratice i svoje obozavaoce. VELIKI POZDRAV SVIM OBOZAVAOCIMA JUZNOG VETRA.
----------------------------------------------------------------------------------
Petorka iz Juznog Vetra
Ivica, Bijeljina, mailto:IvicaBijeljina@yahoo.com

Za mene jedan pjevac ostavio je utisak na koncertu jos davni 80-tih godina. Kemal Malovcic i njegovi hitovi jos uvijek se slusaju a i ovaj poslijednji, ali ne zadnji album, mu je odlican. Uradio je sa mladom ekipom sto je dovela do moderizacije. Ima pjevaca dolaze i prolaze ali, pjevaci koji su poceli da pjevaju prije raspada stare Juge to su pjevaci odlicni. Naravno oni svi iz juznog vjetra i dalje su svi popularni Kemal, Semsa, Sinan, Dragana, Mile, nekada je bio i Serif Konjevic i Hanka Paldum, ali su samo po jedan album snimili. Ali, najznaciji su bili ta petorka Mile, Semsa, Sinan, Kemal i Gragana. Bilo bih lijepo da se opet nekada sastanu pa onako kao nekad svi naprave koncerte po bivsim republikama Juge. Mozda dodje i nekad otaj dan ali sve je do njih.
Mile sta je ovo?
Dragan, Sydney, mailto:draganmilutinovic29@hotmail.com

Evo, bas posetih vas sajt, nova kaseta Mila Kitica, bolje da je nije ni izdo. Ne mogu da verujem od ono sto je ranije snimao i gde je sada, pa ovo nema smisla, zar on ne cita sta publika zeli, po ovo nisu pesme, ne znam kako da opisem, ali bolje da se vrati u Juzni Vetar ili da promeni kolege sa kim radi, ne znam, ali ove zadnje dve-tri kasete nisu uopste nesto.

Molim te Mile, pokusaj se vratiti onome zbog cega te i publika zavolela. Cekao sam 13 meseci za novu kasetu, sad moram cekati opet mozda tolko uz nadu da ce se situacija popraviti.
-----------------------------------------------------------------------------------
Veliki smo fanovi JV-a
J.O.K.S., Zagreb, mailto:mravaczg@yahoo.com

Mi smo J.O.K.S. ekipa iz Zagreba i veliki smo fanovi i obožavatelji ne samo Šemse vec i cijelog "Južnog Vetra" i mi također mislimo da bi se cijela ekipa trebala vratiti i razvaliti današnju narodnu scenu. Držimo fige da uspijete.
Pozdrav svim obožavateljima JV-a.

Pozdrav svim obazavaocima Juznog vetra i ovim putem vas obavestavam da je pocela sa radom zvanicna web stranica naseg omiljenog sastava.

Posetite nas na www.juznivetar.net.

Uz druzenje na chatu i forumu,ceka vas i radio Jv koji je poceo da se emituje od skoro,a cekaju vas jos neka iznenadjenja.

Kad pozelite da udjete u etar,posetite radio Juzni vetar!!!!

Caos ,cekamo vas!!!!

Back