Jutro....

Tezak dan, mrzovoljan, mrzak, tesko se pokrecem! Budim se i promatram jutro kroz prozor,hladno jutro, ponegdje malo snijega,snijega koji stoji vec danima niti se topi niti novi pada! Razmisljam, zar je vec 27 novembar,Boze dragi kao da sam juce slavio docek Nove godine,cak se isto i osjecam iscrpljeno,dani prolaze a ja jedva da ucim,prisjecam se starih dana, starog drustva,prijateljstva,noci,raznih losih ali i dobrih stvari,cak me i stid sustigne kao da se juce to sve isto desilo,kao da se ljudi i sada sjecaju pojedinih mojih ispada! Eehe,smijesno i stidno, osjecam se kao da jos uvijek imam 18 godina, jos ne mogu da shvatim ni da vjerujem do kuda me odveo zivot,da sam se skrasio sa jednom djevojkom i da sam bas s njom s obzirom koliko smo problema imali,vecinu tih problema sam prouzrocio ja, bas od toliko pocetaka i prekida sada smo 3 god. zajedo 3 cijele godine a imam osjecaj kao da je proslo samo 3 dana ili cak 3 sata, upoce nisam svjestan duzine svoje veze,cak ni to da imam 22 godine! Smijesno i zanimljivo, zivot mi se sveo na povremeni izlazak s dragom i ponekada na pivo sa prijateljima! Ne bunim se,cak mi se i svidja to, drustvo ima posla radi,trudi se da uspije,neki samo studiraju, ja povremeno radim i studiram ovisno od posla u firmi,tako da mi je kao najbolje,zaradim dovoljno za sebe a i imam dovoljno vremena jer jos uvijek zivim od roditelja! Povremeno imam osjecaj da mi zivot zapadne u neku duboku monotoniju,pokusavam da se probudim iz nje,ali nekada je cak i volim,barem se smirim i znam sta me ceka i sta imam na raspolaganju te sta sve treba da obavim, uspijem tako da raspodijelim vrijeme. Da se vratim na probleme sa djevojkom koje sam imao,kao sto sam rekao to je vise bilo zbog mene i mojih ispada,nisam znao kako vrednovati osobu a ni prepoznati da je nekome stalo do tebe,tesko je bilo tesko pogotovu kada je ta osoba zatvorena i pristala da bude uz tebe! Cesto me to vrati kada sam ljut na dragu,kao da imam neki osjecaj odgovornosti sto sam je povrijedio pa joj ugadjam u mnogo cemu,odnosno u tome da se divno osjeca,da joj pruzim sve i pomognem koliko god mogu,ponekada cak i iznad mojih mogucnosti. Izbaci me iz takta kao niko,ona to moze najbolje,mozda zato sto najvise ocekujem od nje,sve najbolje i da pripada meni samo meni.Ljubomoran sam,ali vecinom nema razloga za to,preovladao sam,stvorili smo neki vid nase veze u kojem sada ima vise razumjevanja.Smijesno je to sve dok toga nije bilo,mnogo svadje,mnogo prepiranja oko gluposti cak i oko onoga sto me nisi nazvao/la. Sada to razumjevanje je lijepo,fino ali nekako imam osjecaj da se ljubav gubi u tome ili grijesim ne mogu da se naviknem na nesto takvo,volim brzo,glasno,zestoko,okretno, takva mi je priroda cak i kada vozim,dok sjedim tresem nogom ne mogu da se smirim na jednom mjestu,dok sam s njom sve je ok, ona me smirila sto se tice izlazaka i mojih divljanja,sto se tice mene i mojih problema,moga drustva, jedostavno je takva tiha i mila, bas kao neka kucna osoba.Osoba koja prednost daje vrijednim stvarima,porodici bas tip osobe koji meni treba da me upotpuni,da me pokrene i okrene.Iskreno uz nju sam otkrio prave vrijednosti,vrijednosti za koje sam znao i vrednovao ih ali ih izgubio i zanemario,fino je i lijepo, samo i dalje ponekada izviri tracak mene spremnog na sve a kada se sjetim nje odmah nestanem kao u magli rukom odnesen.Predao sam joj se u potpunosti, s njom sam samo jedno dijete uvijek zeljno njene ljubavi!

Ona je osoba vredna divljenja i postovanja...pazi samo da je ne izgubis...
Razumem ja tebe,da ti se ponekada cini kao da gubis deo sebe,svoje licnosti!Ali godine nas "smiruju"vremenom...niko te ne sprecava da budes sretan i veseo,zivahan...samo pronadji nacin da sve to budes sa njom i da zajedno uzivate ponekada u nekim tvojim "vragolijama"i mozda ubijete monotoniju koja se polagano sunja u vasu vezu...

Da se vratim na probleme sa djevojkom koje sam imao,kao sto sam rekao to je vise bilo zbog mene i mojih ispada,nisam znao kako vrednovati osobu a ni prepoznati da je nekome stalo do tebe,tesko je bilo tesko pogotovu kada je ta osoba zatvorena i pristala da bude uz tebe!
Eh, sta ti je zensko... Joj sto bih ovo pokazala jednoj osobi, ufff! Srecna je i ona sto te ima a srecan si i ti sto imas nju :) Joj da mi je samo znati kako te smirila...

Odlicno je napisano, i to je vasa lepa veza i ljubav, koju samo treba usavrsavati da bi bila lepa, i jos lepsa. :) Malo usavrsavanja, paznje jedno drugom.

Stvar je u tome da kada se mi ljudi na nesto naviknemo, onda prestajemo davati paznju detaljima, i tad se gubi mnogo duha i sustine. Paznja na detalje je dosta bitna, gledati na stvari, smireno i otvorenog srca, kao da je prvi put, zeljno i uzbudjeno.... :)

Duga je to prica,kia77 mozda bude u nekom blogicu :),ali eto znala je kako da mi stane na rep :)

Hvala,Kovinac.

Slazem se s tobom Almsivi, brzo sve prihvatimo kao rutinu i prestanemo se truditi,zaspimo nekim dubokim snom,ali to je steta jer sve moze da se raspadne brze nego sto i mislimo. :)

Napatio se pisac dok nije naucio,Srna4!

Veliki pozdrav za sve !

Back