JUTRA

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)

Igra sastavi priču
11.12.2010.

Јутро
Кос
Нигерија
Племенита
Смрдљива

JUTRA

Ma kako znaš da volim da odem u obližnji šumarak? Otkud znaš da sam tamo svakog jutra…..pa i ti dodješ. Mora da voliš jutro u toj šumici…ajde bre, izadji da te lepo vidim. Nećeš….doooobro. Onda ćemo ovako, svako će za sebe da udje u jutro i ono u nas. Aaaa….jel čuješ kako kos peva? Da, peva….šššššš…..on je pevačica ili pevač hahahaha
Lepa I plemenita ptica . Mužjaci su crni sa narandžastim kljunom….a ženkice smedje….neuglednije su od mužjaka. Proroda je to tako lepo uredila da je ženka nevidljivija. Muški brane gnezdo, odvlače pažnju svojim uočljivim izgledom. Kod ljudi nije tako…..ali oni sve manje pripadaju prirodi.
Je l’ sam ti pričala o svojoj želji da odem u Afriku? Volela bih to…..tako je drugačije od ovog ovde. Ko zna, možda jednom i odem…na primer, Nigerija me privlači ali kad pomenem mojima krene salva negodovanja upućena mojoj suludoj ideji. Tamo su boleštine, smrdljiva zemlja, prljavo…...užas…..zar ti ne možeš nešto normalno da poželiš kao odlazak u Francusku, Belgiju….bože, na koga li si se izmetnula sa tim idejama…..sve nešto budi bog s nama.
Svakako, neshvaćena sam hahahaha….ali ovde, u ovoj šumici….sve je moguće. Zar ne misliš? Zato si i ti ovde ….šumarak sna…
Znaš da volim jutro……ma obožavam. Najlepši deo dana….radjanje……stvaranje…..nada….i uvek originalno. Znaš, jutra su kao ljudi….ne postoje dva ista…ne rode se dva ista.

PS Dobro vam jutro blogeri....svako u svom šumarku neka započne dan :heart:

LJILJA MMM;bt164261:
E fala bogu, bar si ti shvatila priču i ne spava ti se ko Mari koja je bila noćas korisna :whistling: a sad je....pospana ...:zcepanje:...bar se nadam.....a? :zcepanje:
Evo i tebi :heart:

Iskrena da budem,ni moj san nije bio baš najbolji....ako potraju ove vrućine ću načisto da presvisnem;)a Mari,hm...pa ona ionako voli da spava po danu....ovo joj je samo izgovor:zcepanje:

MPMcB;bt164252:
Kako nije? Pogle samo meksikanca na svadbi, crnogorce, arape svih vrsta, ma sve koji zatvaraju zene po kucama.
Ova nasa poluzapadna obicavanja, da se zene ukrasavaju, su mizeran izuzetak, redak. Mozda stvarno sve manje pripadamo prirodi.
Eto nijedan stvor iz prirode ne pije kafu ujutro
Niti ista slicno

Al dobar ti dan zelim svakako, lepa pricica.
Ti kanda svako jutro uzmes iz neke knjige, par slucajno odabranih reci, ukrstis ih, da li uz mah carobnim stapicem ili ne.
Svejedno je.

Pa dobro bre.....al baš da gi zatvaraš ...mislim žene.....:eek:
i kafu da ne pijemo.....:eek:

Ma nisu to moje reči nego zadate od prethodnog pisača....pa one na šta te asociraju, gde povuku, promešaš sećanje, realu, imaginaciju, misao, momentalnu preokupaciju i....nastane priča :zcepanje:
I nije svaki dan....pre sam pisala.....pa onda malo nestaše reči na temi..pa sad opet....meni prija taj čarobni štapić s vremena na vreme a pišem i svoje....mada stajem polako....u stvari nije polako....idemo dalje :)

RiadaT.;bt164263:
Iskrena da budem,ni moj san nije bio baš najbolji....ako potraju ove vrućine ću načisto da presvisnem;)a Mari,hm...pa ona ionako voli da spava po danu....ovo joj je samo izgovor:zcepanje:

More, kolko ja vidim ona ne spava iopšte :zcepanje:
Ako more....spavanje je gubljenje vremena :manikir:
Ma ne može da se spava....i ovde je pakleno :(

Opet radite pogrešno; umesto da komentarišete delo...vi razvezle priču
o meni:confused: Pa nisam spavala, eto....Detalje neće čuti jer kakve ste.....:roll:
Uglavnom, jedno novosaznanje, što me motivisalo da ipak ustanem rano i....:slika:

mari47;bt164272:
Opet radite pogrešno; umesto da komentarišete delo...vi razvezle priču
o meni:confused: Pa nisam spavala, eto....Detalje neće čuti jer kakve ste.....:roll:
Uglavnom, jedno novosaznanje, što me motivisalo da ipak ustanem rano i....:slika:

mi radimo pogrešno:eek:ma idi begaj;)
evo ti da te malo razbudi nešto;)

Jel ova ptica u tvom šumarku peva
ne znam dal je to kos ,al lep mu je nos;):D
zgodno je to što ga ima i na netu,eto
pa kad neko jutro poraniš pravo ovamo..uključi ga samo:per:

zxy;bt164292:
Jel ova ptica u tvom šumarku peva
ne znam dal je to kos ,al lep mu je nos;):D
zgodno je to što ga ima i na netu,eto
pa kad neko jutro poraniš pravo ovamo..uključi ga samo:per:

Opet si promašio temu :eek: