JUTARNJA RUŽINA PRIČA

Lep je ovaj naš blogovski običaj da svakog jutra i večeri šaljemo lepe sličice jedni drugima uz porukice "dobro jutro, lep dan želim" ili "laku noć, neka su ti mirni snovi". baš mi se to svidja. Nekako je milo, prisno, porodično, prijateljski...........a najbolje je što potiče od ljudi koji vole reč da pročitaju ili napišu, znaju da cene njenu vrednost, a bogami i barataju njima kao žongleri.
Jutros dobih ružu za dobro jutro. Svima je postalo jasno da volim ruže. Ma kako sam je videla poče priča u glavi. Priča o mom jutru. Uh, meni tako svojstven običaj. Gde bi mi kraj bio da sam sve svoje priče mogla da zapišem. Imala bih hiljade priča. Ali, ovu ću zapisati................
Ustajem jako rano, kao po običaju. Psi čuju moje korake, a i inače kao da znaju da gledaju na sat, te se raduju, sapliću, preskaču jedno preko drugog. Otvaram vrata i oni kao tanad izleću napolje. Meš spava napolju ali devojke, Maza i Maša spavaju u kući. Onda on presreće Mašu, kao ne da joj da izadje, ona se meni žali na mušku grubost...........malo podviknem i sve se smiri.
Maca je rekao da će malo odspavati ovog jutra, da mu ne kuvam kafu. Premor materijala, znam, neka ga neka odmori. Zato sam u ovo lepo letnje jutro sama. Skuvam kaficu, u veliku šolju, ogrnem kućnu haljinu i sednem na trem. Sve je rosno, nežno, umiveno. Trava jarko zelena, vlažna a moje ruže ...........nekako mlade, odmorne. Mir, tišina koja miriše. Samo se čuje žubor vode koji me tako umiruje. Pogledom kružim po dvorištu, prazne glave, bez misli, samo osećam ovo jutro. U celom telu je jutro. Pogled mi pade na kamenom popločan deo dvorišta. Kamen je mokar. Ovo nije rosa, pomislim, mora da je skoro padala kišica. Ustajem i polazim prema cveću. To mi je običaj da sve ujutru obidjem. Ne znam zašto to radim, ali mislim da mojim biljkama prija. Svaki žbun zagledam, progovorim po neku reč, kažem kako je lepa.......verovatno delujem kao lujka, ali me to ne brine. Ih, da sam radila samo ono što su drugi smatrali normalnim, verovatno bih postala nenormalna. I tako, ustajem, ustaju i ova moja tri zvera, idu za mnom u koloni, njuškaju gde ja dotaknem, imitiraju me dušice moje. Pogledam ruže.........a one prelepe, sa kristanim kapljicama po nežnim laticama. Poče sunce da lagano obasjava krovove i prolazi kroz one kapi, daje svetlost neku..........ma kao da nije sa ovoga sveta. Igraju se sunčevi zraci kroz krošnje, plešu, skrivaju se i u toj igri verovatno ožedne, te dodju da popiju malo vode sa mokrih cvetova. Kako se približe, tako njihova svetlost prolazi kroz kapi, a boja cveta daje nijanse toj famoznoj, svemogućoj kapi vode koja život znači. Stotine kapi raznih boja stade mi u oko, ispuni sva moja čula. Samo to vidim, ništa drugo. prepustim se toj osećaju blaženstva, osećaju da sam tako mala i nebitna pred ovom lepotom.....Stojim na travnjaku sa mokrim nogama od rosne trave i vidim i osećam........i sretna sam što imam dar da u ovome uživam. Prelepo jutro.........moje jutro....i vaše

Da znaš da ti pomalo zavidim na tvom cvjetnom dvorištu...Moje jutro je okruženo mrkim zgradama iz austro-ugarskog perioda(u jednoj takvoj živim i ja),a rosu nema šanse da vidim jer je"popiju"žedni točkovi automobila što bez prestanka jure mojom ulicom.....Pišeš lijepe priče Ljiljo...plus k tome,lijepo ih ilustriraš...

RiadaT.;bt40386:
Da znaš da ti pomalo zavidim na tvom cvjetnom dvorištu...Moje jutro je okruženo mrkim zgradama iz austro-ugarskog perioda(u jednoj takvoj živim i ja),a rosu nema šanse da vidim jer je"popiju"žedni točkovi automobila što bez prestanka jure mojom ulicom.....Pišeš lijepe priče Ljiljo...plus k tome,lijepo ih ilustriraš...

Hvala, drago mi je da ti se dopadaju ..........uh, mrke zgrade, kola, ........mora da ima nešto zeleno ...nadji nešto, u stanu, cveće u vazi, u saksiji (doduše nema rosu)........evo, kad se uželiš rose a ti pročitaj ovu priču na brzaka napisanu.....Gagili mi je merila vreme :) :cmok2:

gagili48;bt40387:
Jao Ljiljo...prelepa pricica inspirisana divnom ruzom punom rose...Naravno da je svima jasno da ih volis...Volim ih i ja...Poljubac za ovo jutro...a bice ih jos...:cmok2::heart::cmok2:

Hvala.....ova jutarnja vežba mi je baš prijala. Jedva stigoh da jednom pročitam celu priču, a telefoni zvone pa sam žurila......ali mislim da imam dobro prolazno vreme ........biće još ovakvih jutara :heart:

"...Stojim na travnjaku sa mokrim nogama od rosne trave i vidim i osećam........i sretna sam što imam dar da u ovome uživam. Prelepo jutro.........moje jutro....i vaše."

Imas dar da u svemu tome uzivas i jos veci dar,da nam svu tu lepotu recju docaras i ulepsas nam ova vrela jutra.Hvala ti na tome.

Pisi...divno je...:heart::heart::heart:

Slovenska;bt40415:
"...Stojim na travnjaku sa mokrim nogama od rosne trave i vidim i osećam........i sretna sam što imam dar da u ovome uživam. Prelepo jutro.........moje jutro....i vaše."

Imas dar da u svemu tome uzivas i jos veci dar,da nam svu tu lepotu recju docaras i ulepsas nam ova vrela jutra.Hvala ti na tome.

Pisi...divno je...:heart::heart::heart:

pišem.....samo nikako da se otrgnem od "Trena"....uf
hvala mila.......:heart:

Slovenska;bt40423:
Znam...postoji trenutak koji nas tako nazno dobije,da bi dugo trajao u nama.Ten u "Trenu"...traje Ljiljo...

:cmok2:

Proći će....vremenom..........stalno idem i čitam tu priču i "oblake" a znam sve napamet..........ma......eto vidiš zašto ne pišem o tužnim stvarima.......pa kad čovek čita ove moje priče izgleda kao da sam u bajci......nije da nisam......uh, ovo nije mesto da se rasprekmezim :heart:

ljubic bejbic;bt40425:
:rumenko: zao mi je sto ja ne umem da okacim slicice koje bih mogla svima da posaljem za dobro jutro..ali rado bih ti poslala makar jednu ruzicu.

Hvala mila......kako ne umeš.......evo ja ću tebi poslati jednu u porukama posetilaca a onda na pp da vidimo šta imaš od programa........pa da naučiš..mada ni ja nisam neki ekspert, ali ako zatražimo pomoć od nekog ko više zna sigurna sam da će pomoći :heart:

Kazes da volis ruze

pinkrose00.gif

Back