Jurenje duhova

Antihejter

Iskusan
Poruka
6.861
U poslednje vreme po internetu jurim ljude iz Osnovne škole, tj. pokušavam da ih nađem što više.
Problem je što se nekima ne sećam prezimena a bili smo bliski, kako samo deca to mogu.

Još uvek ih pamtim kao decu, sećam se zajedničkih letovanja i ekskurzija, muzike koju smo puštali u autobusu na velikom kasetofonu sa onim ogromnim baterijama....

Neke sam našao bolesne, neke razočarane, neke jednostavno nezainteresovane a nekima sam poslao poruku ko sam i čekam da vidim hoće li se javiti...

Društvo iz srednje škole me uopšte ne zanima, loša ekipa je bila a i generacija rata u Bosni, dok eto osnovnu školu pomalo i romantizujem i idealizujem.

Žao mi je što sam sâm sebi "spalio neke mostove", nekim dragim osobama sam svojevremeno, kad se OŠ završila i počela srednja rekao da želim da živim punim plućima, da upoznam nove ljude, posetim nova mesta, odbio sam pozive za izlaske, mnogo puta (dok konačno nisu odustali) i sada kada ih vidim još uvek zajedno obuzme me neka tuga i nostalgija.

Da li sam pogrešio, ne znam ni sam. Sa jedne strane neke prijatelje "prerastemo", hoćemo da "idemo dalje", a sa druge strane nisam upoznao kasnije bolje ljude.

Da li i vama pada na pamet da se raspitujete o ljudima iz prošlosti, da li ste neke veze bezveze presekli? Jurite li "duhove"?

Kada sam prvi put otvorila Facebook, na listu prijatelja sam dodala sve ljude kojih sam se mogla setiti - od osnovne škole, preko srednje, fakulteta, raznih poslova, ljude iz komšiluka, ljude sa kojima sam se družila u raznim periodima života, ljude koje sam poznavala iz grada, raznih kafića i diskoteka, a da smo bili samo na "zdravo-zdravo"... A nalazili su i dodavali i mene. I - ništa spektakularno se nije dogodilo. :) Malo bismo proćaskali, u dve-tri poruke razmenili neke osnovne informacije, jedno vreme lajkovali slike jedni drugima... Ako je neko i ostao u kontaktu sa nekim uživo iz škole ili fakulteta, to je obično bila jedna osoba, a nekad ni toliko. Ljudi su se rasuli - po zemlji i svetu, a oni koji su bili u istom gradu su imali nova društva, nove prijatelje... Postali smo stranci.

I sad se ponekad setim raznih ljudi iz prošlosti, ponekad ih i kontaktiram (ne više one iz školskih dana, već iz kasnijih perioda), ali uvek dođem do istog zaključka - da se prošlost ne može vratiti, da smo se udaljili, da postoji razlog što taj kontakt nije opstao kroz godine i da - treba ići dalje. :)

Ne zanimaju me nešto posebno, ako me neko doda za prijatelja prihvatim, ali nemam nikakvu komunikaciju, pogotovo sa ovima iz osnovne škole. Ovako da ja nekog dodajem i uspostavljam kontakte, ne. Većinu ljudi iz srednje i sa fakulteta imam na fejsu i instagramu tako da otprilike znam šta im se događa u životu.
Što se tiče da li žalim što nisam ostala u kontaktu sa nekima, da, sa jednom osobom verujem da bismo se i danas družile ali ja sam tad pravila neke druge, glupe izbore i eto.

jeste i tako nekad neko i okaci skenirane fotke i ok je.. ja imam ok secanja i uspomene iz tog perioda tako da se rado druzim sa ostalima.. nismo svi ali uspeli smo do sad da skupimo 2/3 odeljenja.

Iznenade me pozdravi i raspitivanja o meni od strane nekih školskih drugara i drugarica... ni prijatno, ni neprijatno. Nisu mi ni na kraj pameti, ali u takvim situacijama se na kratko prisećam.
Najbliskija sam bila sa ljudima sa kojima sam postavljana da sedim u klupi. Ko god bio, bio mi je najbolji drug iz razreda z:p. Kako smo razmeštani ili prelazili u nove razrede, tako smo se i udaljavali.
Nije da nemam iskrene želje da su dobro, naprotiv, ali nisam nikoga tražila po društvenim mrežama... dok sam ih imala.
Ali zato jesam osobu od koje sam poslednje kupila neke knjige online, a ispotpisivala se u svakoj na sto načina, ostavila poneki stih, fusnote, sama sebi poruke: VAŽNO!... :zcepanje:

U poslednje vreme po internetu jurim ljude iz Osnovne škole, tj. pokušavam da ih nađem što više.
Problem je što se nekima ne sećam prezimena a bili smo bliski, kako samo deca to mogu.

Još uvek ih pamtim kao decu, sećam se zajedničkih letovanja i ekskurzija, muzike koju smo puštali u autobusu na velikom kasetofonu sa onim ogromnim baterijama....

Neke sam našao bolesne, neke razočarane, neke jednostavno nezainteresovane a nekima sam poslao poruku ko sam i čekam da vidim hoće li se javiti...

Društvo iz srednje škole me uopšte ne zanima, loša ekipa je bila a i generacija rata u Bosni, dok eto osnovnu školu pomalo i romantizujem i idealizujem.

Žao mi je što sam sâm sebi "spalio neke mostove", nekim dragim osobama sam svojevremeno, kad se OŠ završila i počela srednja rekao da želim da živim punim plućima, da upoznam nove ljude, posetim nova mesta, odbio sam pozive za izlaske, mnogo puta (dok konačno nisu odustali) i sada kada ih vidim još uvek zajedno obuzme me neka tuga i nostalgija.

Da li sam pogrešio, ne znam ni sam. Sa jedne strane neke prijatelje "prerastemo", hoćemo da "idemo dalje", a sa druge strane nisam upoznao kasnije bolje ljude.

Da li i vama pada na pamet da se raspitujete o ljudima iz prošlosti, da li ste neke veze bezveze presekli? Jurite li "duhove"?
Nemam nameru.
Ako nekome trebam nek me nadje..
Zivot se menja ljudi se menjaju...

Koliko njih je tebe potrazilo?
Imala sam zelju naci samo jednog druga ali nema ga na drustvenim mrezama...
a on mene nije potrazio ocigledno...

Nemam nameru.
Ako nekome trebam nek me nadje..
Zivot se menja ljudi se menjaju...

Koliko njih je tebe potrazilo?
Imala sam zelju naci samo jednog druga ali nema ga na drustvenim mrezama...
a on mene nije potrazio ocigledno...
Dosta njih, ali prerano. Kad sam bio uobražen i mlad i lep i aktivan i mislio kako mi je život savršen. Uostalom, napisao sam u uvodnom postu da su me zvali i zvali i zvali a ja nisam hteo dok nisu odustali.

Back