June uslo u orbitu

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Americka sonda Juno je nakon PET GODINA leta stugla na cilj: usla je u orbitu najvece /i najopasnije/ planete suncevog sistema Jupitera.

Sada ima tri zadatka: da otkrije sta se krije ispod gusrtih oblaka "crvenog dzina", da proveri koliko tamo ima vode, i da otkrije tajnu ogromne crvene tacke na planeti.

Mozemo uskoro ocekivati interesantne novosti...:super:

4148675598_a83207bc87_o.jpg

Americka sonda Juno je nakon PET GODINA leta stugla na cilj: usla je u orbitu najvece /i najopasnije/ planete suncevog sistema Jupitera.

Sada ima tri zadatka: da otkrije sta se krije ispod gusrtih oblaka "crvenog dzina", da proveri koliko tamo ima vode, i da otkrije tajnu ogromne crvene tacke na planeti.

Mozemo uskoro ocekivati interesantne novosti...:super:

mislim da je mnogo intrigantnije od crvene pege pa i od same planete biti pogled i istrazivanje satelita koji kruze oko jupitera . po dimenzijama to su prave male planete sa sopstvenom atmosferom na nekima postoji voda citavi okeani tecne vode ispod povrsine. radi se o geoloski zivim svetovima sa aktivnim vulkanizmom i jezerima , morima i rekama od tecnih ugljovodonika na povrsini . jos uvek nazalost nema slika u visokoj rezoluciji

mislim da je mnogo intrigantnije od crvene pege pa i od same planete biti pogled i istrazivanje satelita koji kruze oko jupitera . po dimenzijama to su prave male planete sa sopstvenom atmosferom na nekima postoji voda citavi okeani tecne vode ispod povrsine. radi se o geoloski zivim svetovima sa aktivnim vulkanizmom i jezerima , morima i rekama od tecnih ugljovodonika na povrsini . jos uvek nazalost nema slika u visokoj rezoluciji

Svetu NASA ne prikaze ni 10% slika koje ima sa raznih misija.

VEOMA se pazi sta ce se prikazati javno.

Oni vec ZNAJU.....NASA zna....

ZNA DA NISMO SAMI U SVEMIRU.....!!

Samo, jos to ne smeju da kazu svetu....

KOSTALO BI PREVISE...:rtfm:

Netacno....

Morala bi se iz osnova menjati sva svetska nauka, sve religije i cela filozofija i logika....

To bi izazvalo neverovatne promene na Planeti.

Preporucujem ti futuristicki roman na tu temu koji sa zove "Glas gospodara" od Stanislava Lema.

mislim da srbobranac preterujes !
bilo bi atrakcija vest neko vreme a posle bi iskorigovali naucne teze i stavove koji su u koliziji sa novootkrivenim cinjenicnim stanjem . svakako nebi bilo histerije panike kao u sf. literaturi.obican svet bi vest primio kao otprilike da su u amazoniji pronasli neotkriveno do sada pleme .udaljenost bi prakticno omela komunikaciju u pravom smislu reci bar u realnom vremenu. cak bi se isvetske religije brzo snasle crkveni dogmatici bi navodili citate iz biblije koji ako se " tumace nanov , pravilan nacin " daju naslutiti da se novootkrivena cinjenica da nismo sami uklapa u njihovo tumacenje i ko veruje poverovace a ko nece smejace se . svet ce nastaviti da ide svojim tokom samo sto bi pisci sf romana dobili polet. filozofijabi takodje dobila krila . mozda bi se pocelo izdvajati vise novca za nauku i i istrazivanje svemira . svet bi se oko toga udruzio,bar oko toga kao sto je udruzen izgradio medjunarodnu orbitalnu stanicu ili kao sto je ujedinjen poceo borbu protiv proizvodnje freona i ozonske rupe koja je usled toga pocela da se smanjuje.

preterana je ocena bi se nauka iz korena menjala i dalje bi 2+2=4 pitagorina teorema bi i dalje vazila kao i zakon relativiteta gravitacija masa izucavanje sub atomskih cestica u principu zanemarljiv procenat matematike bi se morao korigovati i to samo u segmentu teorijaza koje i sada nauka nedvrdi da su dokazane . otvorile bi se neke sasvim move grane nauka astro biologija bi dobila polet opet sve zavisi koliko bi komunikacija bila brza ukoliko bi se iznasao nacin da se ona odvija sanekom prihvatljivom zadrskom od recimo par meseci ili i godina da prodje od postavljanja pitanja do odgovora sto bi podrazume zahtevalo da poruke putuju brze od svetlosti sto nasa nauka tvrdi da je nemoguce ako bi se to ipak ispostavilo kao moguce i ostvarljivo tada niko nebi mogao predpostaviti sta bi se sve izdogadjalo nesumljivo bi da bi uticaj vanzemaljske inteligencije na nas bio nemerljiv i nepredvidljiv . nauka umetnost bi dozivele nevidjeni i nepredvidljivi napredak tehnoloska naprednost bi oslonjena na njihova resenja i iskustva nezadrzivo krenula napred zamislite imati uvid u razvoj vanzemaljske civilizacije oslonjene na potpuno drugaciju biologiju od nase njihova istorija umetnost nauka starija od nase stotine hiljade ili i milione godina stavljena nama na raspolaganje zahtevalo bi stotine godina istrazivanja i upoznavanja sve to bi bilo moguce samo ukoliko je moguca i ostvarljiva komunikacija u realnom vremenu ili bar u prihvatljivom vremenu ukoliko bi komunikacija bila sabijena na brzinu svetlosti nasa generacija svog tig blagodeta upoznavanja dve inteligencije bila bi bogatoja samo za saznanje da nismo sami beznekog realnog benefita iz te cinjenice.sta bi nama znacila komunikacija sa stranom civilizacijom ako bi od postavljanja pitanja do odgovora proslo par stotina ili hiljadu godina ???

mislim da srbobranac preterujes !
bilo bi atrakcija vest neko vreme a posle bi iskorigovali naucne teze i stavove koji su u koliziji sa novootkrivenim cinjenicnim stanjem . svakako nebi bilo histerije panike kao u sf. literaturi.obican svet bi vest primio kao otprilike da su u amazoniji pronasli neotkriveno do sada pleme .udaljenost bi prakticno omela komunikaciju u pravom smislu reci bar u realnom vremenu. cak bi se isvetske religije brzo snasle crkveni dogmatici bi navodili citate iz biblije koji ako se " tumace nanov , pravilan nacin " daju naslutiti da se novootkrivena cinjenica da nismo sami uklapa u njihovo tumacenje i ko veruje poverovace a ko nece smejace se . svet ce nastaviti da ide svojim tokom samo sto bi pisci sf romana dobili polet. filozofijabi takodje dobila krila . mozda bi se pocelo izdvajati vise novca za nauku i i istrazivanje svemira . svet bi se oko toga udruzio,bar oko toga kao sto je udruzen izgradio medjunarodnu orbitalnu stanicu ili kao sto je ujedinjen poceo borbu protiv proizvodnje freona i ozonske rupe koja je usled toga pocela da se smanjuje.

Procitaj knjigu koju sam ti preporucio pa se onda vrati da diskutujemo dalje....

Pisac romana nije samo pisac SF, vec i jedan od najvecih naucnika svog vremena...

Netacno....

Morala bi se iz osnova menjati sva svetska nauka, sve religije i cela filozofija i logika....

To bi izazvalo neverovatne promene na Planeti.

Preporucujem ti futuristicki roman na tu temu koji sa zove "Glas gospodara" od Stanislava Lema.
То што ти фантазираш у твојој глави није битно.
Матор си човек и слабо се разбираш у тематику.

То што ти фантазираш у твојој глави није битно.
Матор си човек и слабо се разбираш у тематику.

Glup si Poznavaoce stvari...

Nepopravljivo si glup...

Nekada mi se cinilo da se pravis, da neko ne moze biti tako glup...

Ali avaj, mislim da sam pogresio...ne pravis se ti...

Ti si TAKAV......

Ali, za utehu nisi ti jedini......Mnogi su u Srbiji takvi, ja to znam...Zato Srbija svaki dan "ize, ize sve na nize...."

Nije Srbiji rat naneo toliku stetu vec ljudi koji su u njoj ostali, slicni tebi....

Glup si Poznavaoce stvari...

Nepopravljivo si glup...

Nekada mi se cinilo da se pravis, da neko ne moze biti tako glup...

Ali avaj, mislim da sam pogresio...ne pravis se ti...

Ti si TAKAV......

Ali, za utehu nisi ti jedini......Mnogi su u Srbiji takvi, ja to znam...Zato Srbija svaki dan "ize, ize sve na nize...."

Nije Srbiji rat naneo toliku stetu vec ljudi koji su u njoj ostali, slicni tebi....

daj bez vredjanja ! i hajde vec jednom pojasni koje bi to tako radikalne promene u nauci drustvu i religiji nastale jamislim da bi se religije sve do jedne prve snasle odmah bi religiozni tumaci nasli dokaze i tumacenja da je religija oduvek dozvoljavala mogucnost vanzemaljskog zivota

daj bez vredjanja ! i hajde vec jednom pojasni koje bi to tako radikalne promene u nauci drustvu i religiji nastale jamislim da bi se religije sve do jedne prve snasle odmah bi religiozni tumaci nasli dokaze i tumacenja da je religija oduvek dozvoljavala mogucnost vanzemaljskog zivota

To se vec pokazuje....

Vatikan je do sada, u bliskoj proslosti, vise puta izjavio da "ako se utvrdi da postoje ziva bica u Svemiru - i njih je Bog stvorio"

Neki ovde dolaze samo da spamuju finu temu, da onemogucavaju diskusiju i rade na stetu foruma.

ali sta bi po tebi bilo tako revolucionarno u cinu otkrivanja strane inteligencije

Moralo bi sve da se menja: i religija i istorija i sistemi odgbrane i medjudrzavna politika i tehnologija ako hoces i realnost...

U knjizi koju sam preporucio to je jako upecatljivo opisano....Na Zemlji je nastao haos nevidjenih razmera jer je sa neke udaljene planete stigla poruka, za koju se cak sa sigurnoscu da li je poruka sa drugog sveta ili samo neko zracenje...Ceo svet je zahvatila histerija neverovatnih razmera..

Moralo bi sve da se menja: i religija i istorija i sistemi odgbrane i medjudrzavna politika i tehnologija ako hoces i realnost...

U knjizi koju sam preporucio to je jako upecatljivo opisano....Na Zemlji je nastao haos nevidjenih razmera jer je sa neke udaljene planete stigla poruka, za koju se cak sa sigurnoscu da li je poruka sa drugog sveta ili samo neko zracenje...Ceo svet je zahvatila histerija neverovatnih razmera..

ma to si ti samo,pod utiskom dobre knjige :-) posledice nebi bile toliko drasticne i bile bi pozitivne histerije sigurno nebi bilo svet bi se jedno vreme cudio i prestao svako cudo za tri dana . medjudrzavni odnosi se nebi promenili a ni sistemi odbrane . udaljenost koja nas deli je tolika da bi obesmislila svaki ratni kontakt

Back