Junastvo

cave man

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.314
dal je istina da se ne place za junakom odnosno kad neko na junacki nacin izgubi zivot da treba savladati tugu i izbaciti gordost na povrsinu
kakav bi to bio mehanizam,potiskivanje emocija ili prirodan kompenzacioni mehanizam koji razlikuje pozrtvovanost od obicnosti

dal je istina da se ne place za junakom odnosno kad neko na junacki nacin izgubi zivot da treba savladati tugu i izbaciti gordost na povrsinu
kakav bi to bio mehanizam,potiskivanje emocija ili prirodan kompenzacioni mehanizam koji razlikuje pozrtvovanost od obicnosti

Mehanizam je, nemam pojma koji, ali cilj propagiranja takve price je da zrtva junaka (tj. nekoga ko je pao za neki cilj koji je od nekog viseg interesa), ne bude uzaludna, vec svrsishodna - da probudi junake i u drugima, da drugi nastave borbu sa jos vecim motivom, i sa manje straha.

Tako rade, recimo, penzioneri - u zadnje vreme cesto cujemo da je neki penzioner umro od gladi, i nejgove kolege penzioneri misle da je to zbog viseg cilja, onog koji slusaju od pitchkoustog svaki dan, i zato nastavljaju da glasaju za njega, ubedjeni da to cine za neko vise dobro, da time nastavljaju borbu, i da to sto cine da je ispravno.

Retko ko shvata da u smrti nema nicega junackog, nicega slavnog. Slava i junastvo je za zive. Za mrtve postoji samo smrt.

Mehanizam je, nemam pojma koji, ali cilj propagiranja takve price je da zrtva junaka (tj. nekoga ko je pao za neki cilj koji je od nekog viseg interesa), ne bude uzaludna, vec svrsishodna - da probudi junake i u drugima, da drugi nastave borbu sa jos vecim motivom, i sa manje straha.

Tako rade, recimo, penzioneri - u zadnje vreme cesto cujemo da je neki penzioner umro od gladi, i nejgove kolege penzioneri misle da je to zbog viseg cilja, onog koji slusaju od pitchkoustog svaki dan, i zato nastavljaju da glasaju za njega, ubedjeni da to cine za neko vise dobro, da time nastavljaju borbu, i da to sto cine da je ispravno.

Retko ko shvata da u smrti nema nicega junackog, nicega slavnog. Slava i junastvo je za zive. Za mrtve postoji samo smrt.

Da nema smrti i ti bi mogao da se uborojiš u slavne junake.

Ja mislim da za junakom treba jos vise plakati.

To mi je logicnije nego ne plakati.

Ja mislim da za junakom treba jos vise plakati.

To mi je logicnije nego ne plakati.

sto da places kad je svojevoljno stavljo glavu tamo gde neko ne bi nogu
onog ko smrt zatekne u fotelji logicno je da se narice a ovaj je junastvom,pritom naglasavam,pozitivnim delima a ne kriminalom,zasluzio neoplakivanje vec suzdrzanosti i razumevanje za takav stil zivota
jer sumnjam da bi voelo na se narice nad nekim delom koje je nekom spasilo zivot a on ga izgubio...

Otkud ti ova ideja? Nad Batrićem nariče sestra a i svi glavari, nad Patroklom bolno nariče Ahil, puštaju se suze niz junačko lice za svakim junakom.

dal je istina da se ne place za junakom
...

Kako gde !

U razvijenom delu sveta važi :
"No more heroes".

Kako shvatiti ovu rečenicu ?
Lepo,
Nema više heroja zato što smo sada svi heroji.
Pod herojem podrazumevamo onoga koji pre svega sebe kontroliše
i civilizovano se ponaša ( čuva druge ljude i celokupnu okolinu od sebe ).

U nerazvijenim društvima heroji su retkost,
a u stvarno nerazvijenim društvima ( i mentalno i privredno )
heroji su oni koji su upravo suprotno od toga.

Dakle imamo
- razvijeno društvo ( gde se diskretno pusti koja suza )
- nerazvijeno društvo ( gde se opravdano plače )
- stvarno nerazvijeno društvo ( gde se lažno plače )

Gde li je Srbija ? :think:

Poslednja izmena:
htio si da kažeš "razlikonosni"? Uzmi rečnik. To se zove "diferenciacioni" a ne tako. Kompenzacija: накнадити, накнађивти, вратити, изравнати, prema

Poslednja izmena:

Back