Sotir zvani djubre
Elita
- Poruka
- 21.519
Nova serija Sinise Pavica od 16. decembra na RTS 1
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Јунаци нашег доба. Ајд реко да погледам прве епизоде. Ово је наслабији Павићев урадак до сада са најтањим глумцима у главним ролама. Посебно ми се не свиђа Игор Ђорђевић. Ипак, пратићу највероватније ову серију и убудуће, што због носталгије, што због споредних рола.
Да, горе ми је и од Беле Лађе где имаш пар духовитих епизода + Лане Гутовић. Стижу долари такође има боље глумце, а и причу. А Ђорђевић...па напросто ми се не свиђа, није ми убедљив. Шта ја ту могу. Сенке још нисам гледао...
+ Kočića u Slepom putniku na brodu ludakaLosije ti je od Bele Ladje i Stizu dolari? Igor Djordjevic?Covece pa to je monstrum od glumca, u Korenima isparirao Lausu, u Mesu prakticno sam izneo seriju, napravio nesto od nje i sakrio sve mane scenariste i reditelja, pa pogledaj ga sad u Senkama 2 kakav je, da se najezi covek.. Ovde mu je takva uloga da igra poltrona i smusenog lika, ali mislim da ce vremenom sve vise da se otvara, a vec smo dobili neke naznake u kom smeru, kada prica sa cacom na telefon u wc-u...
+ Kočića u Slepom putniku na brodu ludaka
Pokido je tu
Inače za mene je Bolji život neprikosnovena pavićeva serija
Ovo nisam stigla da gledam novo, javiću utiske
I Slepog putnika je Goran Marković pravio, i bilo je krajnje vreme neko da da prostora jednom velikom Petru Kočiću, zaslužio jeSkroz sam zaboravio na taj film, to bese islo nesto iz 2 ili 3 dela pre par godina... Naravno i tu je bio odlican.. Pa i ovo isto kod Gorana Markovica sa Tikom Stanicem kad muca, razvaljuje gde god se pojavi.
Sad ces me ubiti, ali ja Bolji zivot nisam nikad gledao...Mislim znam o cemu se radi, video sam neke epizode ali nisam nikad seo i odgledao celu seriju.. To, Vuka Kradzica, Gorke plodove i jos par nekih manjih serija nisam gledao,....
I Slepog putnika je Goran Marković pravio, i bilo je krajnje vreme neko da da prostora jednom velikom Petru Kočiću, zaslužio je
Ahahaha kako bre nisi gledo Bolji život? To nije ništa manje kvalitetno od Vruć vetar, mislim na scenario i glumačku podelu, al je rađeno sa više para
I baš sve ima što treba. Bilo bi lepo kao istoričar da gledaš to (ja sam gledala premijerno mehehe) i da vidiš iz prve ruke Jugoslaviju krajem osamdesetih
Recimo, početak serije je negde snimljen '85 čini mi se, tu glavni lik ima uzrečicu ' **** te bog', dok se pred kraj serije (1990) povremeno prekrsti, tačno se vidi taj prelaz kako se sociološki menjala Jugoslavija. Čak u nekom trenutku jedan od likova kaže 'ekonomija nam je u padu, nacionalizam u porastu...'
Računaj da su to Antine godine, imalo se para i sve je super uklopljeno
Ima fantastične sporedne likove, meni omiljeni Rile pas, simpatični hejter, bitno da ste zvali jataganca **** vas jataganac.
Videćeš pred kraj kad Boba ode u vojsku kako je taj nacionalizam prikazan, on je u vojnom orkestru sa svim većim nacionalnostima osim makedonske, zato pevaju makedonsku pesmu, i taj orkestar je odlična, tad mlada, ekipa... Kojo, Goran Radaković, Pele...
Svakako obavezno moraš da gledaš ako misliš da pričaš uopšte o domaćim serijama
Gorki plodovi su tu i tamo, meni premračno
A Vuk Karadžić je jеbeno lektira, ekipa ubija i to je serija koja se meni u detinjstvu urezala u mali mozak, tako se setim svaki put kad je neka kiša blato tmurno vreme ja ko da vidim Karađorđa kod mene u dvorištu da pomera neko pruće kojekude
Kako bre nisam gledala zaboravljene, ko to nije gledo
I jeste i to odlična serija, meni su gorki plodovi samo i dosadni i mračni
A za Pavića se slažem, nego je sve posle Boljeg života sirotinja. I materijalno i duhom
Zato kažem da je zakon Bolji život, uložene pare i glumačka ekipa da padneš na dupe
Taj spoj pokojnog Predraga Lakovića kao savršenog ujka Koste i Vesne Trivalić na samom početku karijere kad je bila najluđa, nezaboravno
Mislim da nigde nisam videla takav spoj odličnih matorih glumaca u istim scenama sa novom generacijom jednako dobrih
Već u Srećnim ljudima je krenulo neko forsiranje i generalno beda
Da me ne shvatiš pogrešno, volim ja I Srećne ljude i Porodično blago, ali Vukašin i Gavrilo nikad neće biti Giga Moravac
Mene u stvari ljuti to recikliranje perfektene Emilije Popadić u sledeće Antonije, Valerije...
I kad smo već kod reciklaže, Pavić je ugasio sa Tikom Špicom u Beloj lađi, tuko je mrtvog konja, trebalo je ostaviti Tiku na miru
Sad vidim na reklami u novoj seriji se pojavljuju i Tikomir i Žitomir i već imam loše mišljenje
Žao mi je što je Brstina dozvolio da mu useru genijalno odrađen likPa u Srecnim ljudima da nema tih starijih glumaca Bate, Radmile, Simica, Zike Milenkovica, Ruzice Sokic kasnije, itd.. ta serija bi bila barem za 50 posto losija..
Verujem ti za Bolji zivot, al slozices se i to je brate sapunica na neki nacin, dok je Vruc vetar ipak ozbiljna dramska serija, mislim isto komedija, ali brt ta serija je emitovana u pola Evrope, Madjari su na primer otkidali na Surdu, bio je tamo licnost godine... Kad odgledam Bolji zivot javicu ti koja mi je bolja, haahahAli 99 posto mislim da ne moze da nadmasi Vruc vetar.. Cisto zbog samog koncepta.. Skroz je smekerski odradjena i smatram da u tom formatu ali i generalno serijama tog tipa tesko da moze bolje.
Pa to ti i pricam. Bas ta papazjanija sa likovima iz 5 razlicitih serija da covek vise poludi i da ne zna sta gleda, to i jeste jedna od stvari zasto mi se Bela ladja ogadila.. Ove 2 epizode sto sam pogledao Junake za sad toga nema, ali da, u traileru su tu i Tika i ujce
![]()