Junaci našeg doba, od 16. decembra na RTS 1

Promenili su. Ipak od 17.

Gotovo sam ubedjen da ce serija biti fijasko i totalna propast Sinise Pavica. Posle genijalnog Surde nikada nije ponovio taj nivo kvaliteta... Za Srecne ljude i Porodicno blago moze da se kaze i ovo i ono ali srozavanje je pogotovo dobilo maha sa Dolarima da bi u potpunosti dozivelo vrhunac sa najtupavijom serijom svih vremena - Belom ladjom.... Ovo ce biti samo poslednji ekser zakucan u sanduk u kom lezi njegova karijera.. A da lazem necu, seriju cu pogledati cisto zbog tog kredita iz nekih njegovih boljih dana.. Mislim kad sam istrpeo Mihiceve (jos ekstremniji primer) Nemanjice nece mi nista biti ni od ovoga :D

PS dobro je sto je stasala nova generacija reditelja i scenarista zapravo neka srednja generacija ali koja je tek sada docekala svojih 5 minuta, pa kako vidim da se stvari odvijaju nece biti u Srbiji jos mnogo serija poput Ladje, Junaka ili Pasa koji laju... Vreme je da se taj poluprimitivni sadrzaj ostavi u istoriji...

Poslednja izmena:
Nakon "Vrućeg vetra" i Tesne kože" stiže nova serija - "Junaci našeg doba"!

Upoznajte Čička - čoveka koji je promenio tri stranke i u toj trećoj dogurao do funkcije držača kišobrana šefu stranke, zapao u dugove i priključio se armiji gubitnika.

Posle kultnih serija koje su obeležile čitavu jednu epohu, poput "Vrućeg vetra", "Boljeg života", "Tesne kože", "Srećnih ljudi", "Porodičnog blaga", "Stižu dolari", "Bele lađe" Siniša Pavić na male ekrane uvodi novu porodičnu seriju "Junaci našeg doba".

https://mondo.rs/Zabava/TV/a1257032/serija-Junaci-naseg-doda.html

- Junaci ove serije uglavnom su pometeni ili ljudi koji ne mogu da se iskažu u ovom dobu. Ovo doba ograničava ljude koji imaju karakter i kičmu, koji žele da imaju svoj veći format. Ovo vreme smanjuje ljude, kao da mu je potrebno da budu malog formata, da bi se njima lakše manipulisalo - rekao je Pavić.

.....................

Glumac Branko Cvejić tumači lik Čičkovog oca.

- Ja sam junak našeg doba koji, sa penzijom, uspeva da preživi. Uzimam sebi za pravo da svima kažem šta ne valja, počev od sina, preko snaje do dece. Moj lik nikada ne spava, pa ih dočekuje i govori im šta treba da rade - otkrio je Cvejić, dodajući da mu je veliko zadovoljstvo i privilegija što duže od 50 godina glumi u Pavićevim serijama. - Igrao sam razne uloge, od tinejdžera, preko sitnih kriminalaca u "Porodičnom blagu" do političara, znači, krupnih kriminalaca, u seriji "Stižu dolari".

LIK glavnog junaka, Čičanovića, tumači glumac Igor Đorđević (na slici), kome je velika čast što drugi put sarađuje sa Pavićem.

- Ako želite da nekom strancu pokažate kakvi smo mi Srbi, dovoljno je da mu date da pogleda tri serije Siniše Pavića. Čičanovićeva "dijagnoza" je da prihvata da radi nešto za šta nije kompetentan. Problem je oportunizam u našoj svekodnevici: ako ti neko ponudi da budeše predsednik opštine, nećeš odbiti, čak i ako ne znaš kako se taj posao radi - rekao je Igor Đorđević.

https://www.novosti.rs/vesti/scena....seg-doba-Praticemo-sudbinu-porodice-Cicanovic

Ceo tekst na linku.

Lose strane: banalni i predugi razgovori, iritantna gluma pojedinih, a pre svega Mine Lazarevic, ponavljanje iz prethodnih serija, 2 scene za celu prvu epizodu, uzdizanje penzionera i doduse blaga ali ipak pljuvacina po mladima, neubedljiva rezija.

Dobre strane: koketiranje sa politikom realnim i otreznjujucim narativom, humor neko ce reci vec vidjen i prezvakan ali bilo je u obe epizode po par dobrih forica, solidna prica ako izuzmemo da je to Pavic i da svako svakog poznaje, realan prikaz zivotnog ambijenta u Srbiji 2019. gde mnogi mogu da se prepoznaju i u Cicku i u njegovoj zeni, i u studentima, i u penzionerima, i u konobaru, pa i u pobratimu, gazdi kafane, itd...

U svakom slucaju bolje je od Ladje i Dolara sto je za pohvalu, ali od Blaga i Ljudi tesko, mada mozda je delom i do nas sto po difoltu osudjujemo sve novo a ovo staro nostalgicno uzdizemo i pravimo kult.. Ali i dalje stojim pri tome da je najbolja Paviceva serija Vruc vetar jer je nije razvlacio i u 10 epizoda je stalo sve sto treba...

Јунаци нашег доба. Ајд реко да погледам прве епизоде. Ово је наслабији Павићев урадак до сада са најтањим глумцима у главним ролама. Посебно ми се не свиђа Игор Ђорђевић. Ипак, пратићу највероватније ову серију и убудуће, што због носталгије, што због споредних рола.

Јунаци нашег доба. Ајд реко да погледам прве епизоде. Ово је наслабији Павићев урадак до сада са најтањим глумцима у главним ролама. Посебно ми се не свиђа Игор Ђорђевић. Ипак, пратићу највероватније ову серију и убудуће, што због носталгије, што због споредних рола.

Losije ti je od Bele Ladje i Stizu dolari? Igor Djordjevic? :eek: Covece pa to je monstrum od glumca, u Korenima isparirao Lausu, u Mesu prakticno sam izneo seriju, napravio nesto od nje i sakrio sve mane scenariste i reditelja, pa pogledaj ga sad u Senkama 2 kakav je, da se najezi covek.. Ovde mu je takva uloga da igra poltrona i smusenog lika, ali mislim da ce vremenom sve vise da se otvara, a vec smo dobili neke naznake u kom smeru, kada prica sa cacom na telefon u wc-u...

Да, горе ми је и од Беле Лађе где имаш пар духовитих епизода + Лане Гутовић. Стижу долари такође има боље глумце, а и причу. А Ђорђевић...па напросто ми се не свиђа, није ми убедљив. Шта ја ту могу. Сенке још нисам гледао...

Да, горе ми је и од Беле Лађе где имаш пар духовитих епизода + Лане Гутовић. Стижу долари такође има боље глумце, а и причу. А Ђорђевић...па напросто ми се не свиђа, није ми убедљив. Шта ја ту могу. Сенке још нисам гледао...

Ok. Postujem tvoj stav, ali i drzim do toga da ces kad-tad promeniti misljenje o Djordjevicu.. :)

Losije ti je od Bele Ladje i Stizu dolari? Igor Djordjevic? :eek: Covece pa to je monstrum od glumca, u Korenima isparirao Lausu, u Mesu prakticno sam izneo seriju, napravio nesto od nje i sakrio sve mane scenariste i reditelja, pa pogledaj ga sad u Senkama 2 kakav je, da se najezi covek.. Ovde mu je takva uloga da igra poltrona i smusenog lika, ali mislim da ce vremenom sve vise da se otvara, a vec smo dobili neke naznake u kom smeru, kada prica sa cacom na telefon u wc-u...
+ Kočića u Slepom putniku na brodu ludaka
Pokido je tu

Inače za mene je Bolji život neprikosnovena pavićeva serija
Ovo nisam stigla da gledam novo, javiću utiske

+ Kočića u Slepom putniku na brodu ludaka
Pokido je tu

Inače za mene je Bolji život neprikosnovena pavićeva serija
Ovo nisam stigla da gledam novo, javiću utiske

Skroz sam zaboravio na taj film, to bese islo nesto iz 2 ili 3 dela pre par godina... Naravno i tu je bio odlican.. Pa i ovo isto kod Gorana Markovica sa Tikom Stanicem kad muca, razvaljuje gde god se pojavi.

Sad ces me ubiti, ali ja Bolji zivot nisam nikad gledao... :rumenko: Mislim znam o cemu se radi, video sam neke epizode ali nisam nikad seo i odgledao celu seriju.. To, Vuka Kradzica, Gorke plodove i jos par nekih manjih serija nisam gledao,....

Skroz sam zaboravio na taj film, to bese islo nesto iz 2 ili 3 dela pre par godina... Naravno i tu je bio odlican.. Pa i ovo isto kod Gorana Markovica sa Tikom Stanicem kad muca, razvaljuje gde god se pojavi.

Sad ces me ubiti, ali ja Bolji zivot nisam nikad gledao... :rumenko: Mislim znam o cemu se radi, video sam neke epizode ali nisam nikad seo i odgledao celu seriju.. To, Vuka Kradzica, Gorke plodove i jos par nekih manjih serija nisam gledao,....
I Slepog putnika je Goran Marković pravio, i bilo je krajnje vreme neko da da prostora jednom velikom Petru Kočiću, zaslužio je

Ahahaha kako bre nisi gledo Bolji život? To nije ništa manje kvalitetno od Vruć vetar, mislim na scenario i glumačku podelu, al je rađeno sa više para
I baš sve ima što treba. Bilo bi lepo kao istoričar da gledaš to (ja sam gledala premijerno mehehe) i da vidiš iz prve ruke Jugoslaviju krajem osamdesetih
Recimo, početak serije je negde snimljen '85 čini mi se, tu glavni lik ima uzrečicu ' **** te bog', dok se pred kraj serije (1990) povremeno prekrsti, tačno se vidi taj prelaz kako se sociološki menjala Jugoslavija. Čak u nekom trenutku jedan od likova kaže 'ekonomija nam je u padu, nacionalizam u porastu...'
Računaj da su to Antine godine, imalo se para i sve je super uklopljeno
Ima fantastične sporedne likove, meni omiljeni Rile pas, simpatični hejter, bitno da ste zvali jataganca **** vas jataganac.
Videćeš pred kraj kad Boba ode u vojsku kako je taj nacionalizam prikazan, on je u vojnom orkestru sa svim većim nacionalnostima osim makedonske, zato pevaju makedonsku pesmu, i taj orkestar je odlična, tad mlada, ekipa... Kojo, Goran Radaković, Pele...
Svakako obavezno moraš da gledaš ako misliš da pričaš uopšte o domaćim serijama

Gorki plodovi su tu i tamo, meni premračno

A Vuk Karadžić je jеbeno lektira, ekipa ubija i to je serija koja se meni u detinjstvu urezala u mali mozak, tako se setim svaki put kad je neka kiša blato tmurno vreme ja ko da vidim Karađorđa kod mene u dvorištu da pomera neko pruće kojekude

I Slepog putnika je Goran Marković pravio, i bilo je krajnje vreme neko da da prostora jednom velikom Petru Kočiću, zaslužio je

Ahahaha kako bre nisi gledo Bolji život? To nije ništa manje kvalitetno od Vruć vetar, mislim na scenario i glumačku podelu, al je rađeno sa više para
I baš sve ima što treba. Bilo bi lepo kao istoričar da gledaš to (ja sam gledala premijerno mehehe) i da vidiš iz prve ruke Jugoslaviju krajem osamdesetih
Recimo, početak serije je negde snimljen '85 čini mi se, tu glavni lik ima uzrečicu ' **** te bog', dok se pred kraj serije (1990) povremeno prekrsti, tačno se vidi taj prelaz kako se sociološki menjala Jugoslavija. Čak u nekom trenutku jedan od likova kaže 'ekonomija nam je u padu, nacionalizam u porastu...'
Računaj da su to Antine godine, imalo se para i sve je super uklopljeno
Ima fantastične sporedne likove, meni omiljeni Rile pas, simpatični hejter, bitno da ste zvali jataganca **** vas jataganac.
Videćeš pred kraj kad Boba ode u vojsku kako je taj nacionalizam prikazan, on je u vojnom orkestru sa svim većim nacionalnostima osim makedonske, zato pevaju makedonsku pesmu, i taj orkestar je odlična, tad mlada, ekipa... Kojo, Goran Radaković, Pele...
Svakako obavezno moraš da gledaš ako misliš da pričaš uopšte o domaćim serijama

Gorki plodovi su tu i tamo, meni premračno

A Vuk Karadžić je jеbeno lektira, ekipa ubija i to je serija koja se meni u detinjstvu urezala u mali mozak, tako se setim svaki put kad je neka kiša blato tmurno vreme ja ko da vidim Karađorđa kod mene u dvorištu da pomera neko pruće kojekude

Heh, pa znas kako uvece je nikad ne daju a ujutru kad se reprizira ili sam na faksu ili spavam, tako da ono.. A sad da sednem ispred kompa i gledam Bolji zivot, priznaces da ne ide. :D Ali u pravu si i slazem se sa tobom, treba to odgledati i u jednom trenutku cu sigurno...

Kod Pavica ono sto me u isto vreme i odusevljava i odbija od njegovih serija jesu upravo dijalozi. S jedne strane to su fenomenalne doskocice i klasican srpski, balkanski humor, onako nebrusen... Al u drugu ruku ono sa cim imam problem je sto se vecito svako sa svakim svadja, svi su nadrkani i stalno u nekom gardu..

Nervira me sto razvlaci svaku seriju u nedogled, sto veci broj epizoda to vise ulazi u trvijalnosti i banalnosti, nervira me i sto svako svakog poznaje haha previse slucajnosti, slozices se.. A posebno mi je preselo ovo ubacivanje likova iz prethodnih serija..

On jeste uvek koketirao sa politikom ali mi se cini da nigde nije toliko otvoreno kao sada u Junacima, bas je opljunuo Vucica i naprednjake...

E pa ja volim te mracne serije, da li si mozda gledala Zaboravljene?? E to ti je najgenijalnija i najpotcenjenija domaca serija ikada.. Mislim nije bas potcenjena, svako ko je gledao odusevio se, ali je nije bas mnogo ljudi gledalo, ahahah u tome je problem... A veruj mi nista bolje nije snimljeno na ovim prostorima..

Kako bre nisam gledala zaboravljene, ko to nije gledo
I jeste i to odlična serija, meni su gorki plodovi samo i dosadni i mračni
A za Pavića se slažem, nego je sve posle Boljeg života sirotinja. I materijalno i duhom

Zato kažem da je zakon Bolji život, uložene pare i glumačka ekipa da padneš na dupe
Taj spoj pokojnog Predraga Lakovića kao savršenog ujka Koste i Vesne Trivalić na samom početku karijere kad je bila najluđa, nezaboravno
Mislim da nigde nisam videla takav spoj odličnih matorih glumaca u istim scenama sa novom generacijom jednako dobrih
Već u Srećnim ljudima je krenulo neko forsiranje i generalno beda
Da me ne shvatiš pogrešno, volim ja I Srećne ljude i Porodično blago, ali Vukašin i Gavrilo nikad neće biti Giga Moravac
Mene u stvari ljuti to recikliranje perfektene Emilije Popadić u sledeće Antonije, Valerije...
I kad smo već kod reciklaže, Pavić je ugasio sa Tikom Špicom u Beloj lađi, tuko je mrtvog konja, trebalo je ostaviti Tiku na miru

Sad vidim na reklami u novoj seriji se pojavljuju i Tikomir i Žitomir i već imam loše mišljenje

Kako bre nisam gledala zaboravljene, ko to nije gledo
I jeste i to odlična serija, meni su gorki plodovi samo i dosadni i mračni
A za Pavića se slažem, nego je sve posle Boljeg života sirotinja. I materijalno i duhom

Zato kažem da je zakon Bolji život, uložene pare i glumačka ekipa da padneš na dupe
Taj spoj pokojnog Predraga Lakovića kao savršenog ujka Koste i Vesne Trivalić na samom početku karijere kad je bila najluđa, nezaboravno
Mislim da nigde nisam videla takav spoj odličnih matorih glumaca u istim scenama sa novom generacijom jednako dobrih
Već u Srećnim ljudima je krenulo neko forsiranje i generalno beda
Da me ne shvatiš pogrešno, volim ja I Srećne ljude i Porodično blago, ali Vukašin i Gavrilo nikad neće biti Giga Moravac
Mene u stvari ljuti to recikliranje perfektene Emilije Popadić u sledeće Antonije, Valerije...
I kad smo već kod reciklaže, Pavić je ugasio sa Tikom Špicom u Beloj lađi, tuko je mrtvog konja, trebalo je ostaviti Tiku na miru

Sad vidim na reklami u novoj seriji se pojavljuju i Tikomir i Žitomir i već imam loše mišljenje

Pa u Srecnim ljudima da nema tih starijih glumaca Bate, Radmile, Simica, Zike Milenkovica, Ruzice Sokic kasnije, itd.. ta serija bi bila barem za 50 posto losija.. ;)

Verujem ti za Bolji zivot, al slozices se i to je brate sapunica na neki nacin, dok je Vruc vetar ipak ozbiljna dramska serija, mislim isto komedija, ali brt ta serija je emitovana u pola Evrope, Madjari su na primer otkidali na Surdu, bio je tamo licnost godine... Kad odgledam Bolji zivot javicu ti koja mi je bolja, haahah :D Ali 99 posto mislim da ne moze da nadmasi Vruc vetar.. Cisto zbog samog koncepta.. Skroz je smekerski odradjena i smatram da u tom formatu ali i generalno serijama tog tipa tesko da moze bolje.

Pa to ti i pricam. Bas ta papazjanija sa likovima iz 5 razlicitih serija da covek vise poludi i da ne zna sta gleda :lol:, to i jeste jedna od stvari zasto mi se Bela ladja ogadila.. Ove 2 epizode sto sam pogledao Junake za sad toga nema, ali da, u traileru su tu i Tika i ujce :(

Pa u Srecnim ljudima da nema tih starijih glumaca Bate, Radmile, Simica, Zike Milenkovica, Ruzice Sokic kasnije, itd.. ta serija bi bila barem za 50 posto losija.. ;)

Verujem ti za Bolji zivot, al slozices se i to je brate sapunica na neki nacin, dok je Vruc vetar ipak ozbiljna dramska serija, mislim isto komedija, ali brt ta serija je emitovana u pola Evrope, Madjari su na primer otkidali na Surdu, bio je tamo licnost godine... Kad odgledam Bolji zivot javicu ti koja mi je bolja, haahah :D Ali 99 posto mislim da ne moze da nadmasi Vruc vetar.. Cisto zbog samog koncepta.. Skroz je smekerski odradjena i smatram da u tom formatu ali i generalno serijama tog tipa tesko da moze bolje.

Pa to ti i pricam. Bas ta papazjanija sa likovima iz 5 razlicitih serija da covek vise poludi i da ne zna sta gleda :lol:, to i jeste jedna od stvari zasto mi se Bela ladja ogadila.. Ove 2 epizode sto sam pogledao Junake za sad toga nema, ali da, u traileru su tu i Tika i ujce :(
Žao mi je što je Brstina dozvolio da mu useru genijalno odrađen lik

Back