Julija i kralj Lir ponovo zajedno...

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
21.212
Snežana Nikšić je bila lepotica zbog koje je Ljuba Tadić izgubio glavu... Bilo je mnogo ljubavnih odnosa
među glumcima ondašnje Jugoslavije, ali se malo koja po značaju i intenzitetu ljubavi mogla uporediti
sa vezom Snežane i Ljube.

Screenshot_273.png

Upoznali su se pre pola veka u Ateljeu 212. Snežana je bila mlada i lepa, na početku karijere,
Ljuba oformljeni glumac koji je imao problema sa alkoholom... Beše to težak period za glumca
koji je rastao u gorostasa scene...

"Kada sam je ugledao, kao da me je Sunce ogrejalo! Trčao sam za njom, nije me bilo sramota.
Nije me interesovalo ni to što je bila udata. Zaljubljen čovek nema čega da se stidi" - pričao je
svojevremeno Ljuba Tadić.

Mlada glumica se kasnije razvela i počela da živi sa Ljubom. Odrekla se i svoje karijere, povukla
se sasvim da bi se u potpunosti posvetila Ljubi, čije zdravlje je već tada bilo narušeno dijabetesom.
Uvek je govorio: "Snežana me je izvukla iz pakla..."

Screenshot_278.png

Napustio je sve nas Ljuba 2005. godine i divna Snežana je ostala sama posle dve i po decenije
zajedničkog života.

Screenshot_280.png

Snežana je bolovala dugo... Juče, 3. aprila 2022. godine, umrla je u bolnici Bežanijska kosa u 79. godini života.

Screenshot_272.png

Teško mi je da pišem o ljudima koje sam poznavala i koji su pripadali zlatnom vremenu naše kulture,
o generaciji koja se osipa, odlazeći jedan po jedan, ostavljajući za sobom nove visoke standarde i
dostignuća koja su osvojili u kulturi uopšte. Pitam se da li će odlaskom poslednjeg, ali i malobrojnih
svedoka, korice ove knjige da se zatvore...

Dobitnik Sedmojulske nagrade, Dobričinog prstena, nezaboravni kralj Lir, nenadmašeni glumac,
osvojio je davno prelepu Snežanu... Njegova smrt ih je na neko vreme razdvojila... od juče su
ponovo zajedno...

Screenshot_279.png

Najlepša srpska Julija je iz svog braka sa Vukom babićem rodila još lepšu princezu,
Mionu Babić... našu poznatu pijanistkinju klasične i jazz muzike, pop/rock pevačicu...

Screenshot_275.png
Screenshot_276.png

🌺

🌺 🌺 🌺 🌺

Back