Julija Child homemaker

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.866
Julia child je bila zena autoritativnog sistematicnog diplomate, koja je prva pokrenula TV show o kuvanju i izdala knjigu koja je prodata u mnogo primeraka, kako izuciti umetnost francuske kuhinje...

Zbog njihovog izuzetnog odnosa, ona je bila javno podrzavalac da je zena homemaker, tj pozadinac koja gradi stabilnost i ugodnost doma.
Zbog toga je cesto dolazila u sukob sa feministkinjama koje su se tada pojavile..
Ona je bila za emancipaciju zena i da zene sve probaju , ali suprotno od feministkinja, koje su smatrale da je promocija kuvanja i lepote ishrane nesto sto samo zatvara zenu uz sporet....i da se nikad nece izvuci...
To i rani ulazak u brak kao i zelja da uzivaju u deci su smatrani glavnim razlogom zenskog zatucanog misljenja i potcinjenosti zena..

Medjutim, ne samo da je uspela da uziva u svom braku nego je uspela i da uspostavi novu kulturu ishrane, i samopostivanja zene kao homemaker ali i drustveno maker osobe...integrativnog elementa koji emocijama gradi i sebi srecu i drugima priliku za dobre dogovore i odnose...

Ako cu da krenem o filmovima o njoj , onda ovako...

ovo je film gde je ona licno , dakle dokumentarac

Kod:
https://upmovies.to/watch/Ed9E803d-julia-2021.html

A ovo je najnovija serija, koja je prilicno lepa i ugodna za gledanje
i poucna..

Kod:
https://upmovies.to/watch/EvJYO9Bd-julia-season-1.html

U narednom periodu ce se redjati feministicke obrade stvarnosti i bice tesko naleteti na bilo sta sto ce postavljati normalne odnose izmedju M i Z , tako da ce biti sve ekstremnijeg ponasanja, tj nece se videti , ali ce biti neuroza, psihoza, deluzija, svakakvih psiho shitova...
Te sitne stvari pomeraju ljude do tihe ljutnje i na kraju psihoze a da niko ne primeti sta se desava ili negiraju to sto se desava..

Zamisli da neko kao ja da dijagnozu zeni da je timski igrac i nasla je agresivnog navalentnog muskarca koji je takodje timski igrac....Niko danas ne prepoznaje sta znaci timski igrac i koliko je tesko biti timski igrac a ne biti mnogo submisivan nego sa merom....ili jos bolje obostranom merom..

Feministi ce to odmah osuditi kao sto i jesu u slucaju child, pa ce se javiti reakcija child , tj postace vise drugar sa muskarcima, jer nema frustracije prema muskom rodu , ima zastitnika koji joj omogucava svojom muskom ulogom ona je zasticen teren signalizacijom koja je stiti od ostalih muskaraca u coporu...
Otrkivace svet bez frustracija i to je totalno novi svet za zenu , koji omogucava zeni ne samo da je vise zena nego da je vise i covek...

Naravno to jaca i stigmu ostalih zena prema njoj i ostalih muskaraca prema njoj. Ali autoritativan muzjak ce oterati dzukce, a ovi sto nisu dzukci su ljudi pre svega i onda eto price koja harmonizuje zenu kao coveka i muskarce kao nefrustrirana bica i covek u mnozini...
Win win...

Ali svet je vise na strani frustriranih zena koje stvaraju utisak oslobodjenja preko bahatosti i sitnih pobeda moze mi se, koje ih pretvara u animalnu osobu a animalnost je urodjena zeni i prirodna je, kao i kod svakog, samo se zena drzi vrlo blizu svoje animalnosti ceo svoj zivot....
Zatim ce tu povuci i muskarce da bi se osecala istom , jednakom ili jednako hendikepiranom....i tako nastaje savremeni svet...

Poslednja izmena:
Inace to se u dramskom svetu kaze ja sam odelo , tj kad osoba prihvata ulogu drustva, to se kaze ja sam odelo ....
I onda svi postaju odela, samo neko ima skuplje odelo, visi je u hijararhiji , a drugi nemaju....
Okrenes se na forumu i vidis koliko tu ima odela ali vidis i cenu tih odela....vidis i materijal od koga su nacinjena ta odela...
Ko sam ja da remetim modu kad svi nose trenerke i carape preko nogavica...

1707541166089.png

1707541492351.png

Poslednja izmena:

Back