"Jugoslavija na rusevinama Srbije"

Што се тиче тога да је Југославија настала на рушевинама Србије то је тачно ! Оно што је сада битно да више никада не буде Југославије ! Да се "братство и јединство" замени "српством и јединством" а Југославија "Великом Србијом" али реалном коју можемо да добијемо (Србија са свим покрајнама + РЦ, ЦГ + Дубровник )... касније ако будемо имали могућности да вратимо своје територије вратићемо их... Оно што хоћу да кажем да треба да "загриземо колико можемо"

Ta gnusna laz "da se moralo, da nije bilo izbora itd" se konstantno provlaci kroz "istoriju" o tome vremenu da se opravda "neminovnost" srpske propasti. Stvaranjem jugoslavije izbrisani su vijekovi borbe nasije predaka, koji su isli srpskim putem ... da bi kao narod bili gurnuti niz jugoslovensku stranputicu, i to u trenutku kad je Srpstvo najbolje stajalo, kad nam je cijeli svijet priznavao pravo na ono sto smo izborili ... i jos je samo trbalo staviti - potpis!

Ta gnusna laz "da se moralo, da nije bilo izbora itd" se konstantno provlaci kroz "istoriju" o tome vremenu da se opravda "neminovnost" srpske propasti. Stvaranjem jugoslavije izbrisani su vijekovi borbe nasije predaka, koji su isli srpskim putem ... da bi kao narod bili gurnuti niz jugoslovensku stranputicu, i to u trenutku kad je Srpstvo najbolje stajalo, kad nam je cijeli svijet priznavao pravo na ono sto smo izborili ... i jos je samo trbalo staviti - potpis!

Слажем се... Никада није требало правити Југославију... Требало је Хрвате и Словенце оставити Немцима, Италијанима и Мађарима а заузврат тражити да за нас лобирају у вези припајања северне Албаније Србији ! Да смо тако урадили не да не би имали данас Хрватску, Словенију него можда чак ни Албанију... Албанци никада не би имали своју националну државу да западу није то одговарало... У 1. светском рату изгунула је 1/3 Срба ! Не Хрвата, Словенаца, Муслимана него СРБА !!!

Tuzno je popljuvati se svim zrtvama koje su se borile,ispalo je da su se borile ni za sta.....srbija na kraju nista nije dobila balkanskim ratovima,ni I svetskim,ni II a mnogo toga je izgubila,teritorije,ljudstvo,materijalna steta.......
KiM,Sandzak,Makedonija -balkanski ratovi
srpski delovi habzburske monarhije-I svetski rat
izmedju 2 rata cvetkovic stavlja srpski narod u polozaj kukavice,popustljivih budala koje zarad ne definisanih ciljeva poklanjaju ono sto su krvlju platili-dakle hrvatsku
da bi onda u ww2 i posle njega izgubili najpre BiH,CG,Makedoniju
nakon ww2 gubimo KiM i Vojvodinu
u danasnje vreme gubimo sandzak dok propovedamo o dobrosusedskim odnosima s onima s kojima smo se klali,dok govorimo o demokratskoj zemlji u kojoj svi imaju prava sem njenog naroda,dok se izvinjavamo i dalje pravimo budale od sebe.......
srbi nisu naucili lekciju u narodu preovladava misljenje "eh da se vrati tito na 2 dana"-pa da otkine jos koje parce u saradnji sa "srpskom politickom elitom".......narod zali za tim crvenim zivotom kao da je tito smislio komunizam,zali za muzikom kao da je on otac rock and roll-a,jadikuje za sportskim uspesima kao da je tito prvi upalio olimpijski plamen itd.......
Na balkanu smo mi bili glavni proizvodjaci drzava,albancima drzave nasom krvlju pravimo vec u serijskoj proizvodnji,cini se na pomolu je i treca,bosnjacima druga,ostalima nadogradnja.......
za srpsku komunjarsku "elitu" koja je prihvatila granice kasapina ja mislim da ne postoji adekvatna kazna.........
medjutim ni oni koji su se kleli u srpstvo,ili bar takvo misljenje vlada u narodu,oni koji su udarili temelj srpskoj drzavi isti ti,ista ta krv je porusila tu drzavu do malo iznad temelja iako smo je kostima srpskih ratnika sazidali do krova.......
Ne znam na osnovu cega je toliku popularnost u narodu uzivao nas kralj ali svakako osim ucesca u ratnim operacijama nista dobro za srpstvo nije uradio.....isti ti koje je voleo,koje je smatrao svojim narodom,kojima je platio ratnu reparaciju,zbog kojih smo stekli krvne neprijatelje i medju pobednicima i medju porazenima su mu na 20godisnjicu pocetka srpske tragedije poklonili metak.......
Danas kazemo svi nas mrze,svi su upereni protiv srbije,m smo visi u odnosu na ostalih,nebeski narod,svi su ljubomorni na nas,bez razloga danas podrzavaju hrvate i albance a nas oznacavaju kao teroriste i svoje neprijatelje,a ne polazimo od samih nas da uocimo u cemu je problem......kada su ti amerikanci koje sada pokusavamo da oznacimo svojim vekovnim neprijateljima na svom kongresu pricali o nasim prosirenjima i resenju naseg pitanja,kada su odbili uopste diskusiju cara o mogucem neprosiravanju srbije,kada su ti rusi zeleli jaku pravoslavnu zemlju na balkanu koja ce se razvijati,kada su englezi u nama videli bedem prodoru nemaca (sto i nije bas pozitivno,ali je svakako bilo bolje biti bedem i biti priznat u toj ulozi nego u nasem slucaju biti bedem koji niko ne priznaje),kada su italijani zeleli da podelimo dalmaciju i da evakuisu nase ratnike,kada su francuzi kao katolici bili saglasni u stavu da za njih postoje samo srbi pobednici,mi smo se popisali na sve to,pogubili svoje pravoslavlje,izginuli kao stoka,preuzeli na svoja ledja dugove "brace",ostali bez mora,ostavili svoj narod izvan svojih granica,stekli velikog neprijatelja u italijanima (sto ce kasnije biti vraceno),ali napravili "Braci" sasvim solidne zemlje.......
Kruna kralja i srpska vlada opalile su direktan samar svim nasim ratnicima kada su zatvorili oci pred cinjenicom da su samo oni ginuli za tudje racune......
stavili smo na marginu sopstveni napredak,sopstveno pitanje,sopstvene odnose u svetu koje smo izgradili opet neizmernim zrtvovanjem rame uz rame sa saveznicima,napravili ugled "braci" i unistili svoj do dna.......
Varamo se kada mislimo da je odnos Nemacke,Italije i svih zapadnjaka prema nama danas odraz njihove paranoje i bezrazlozne netrpeljivosti,pre ce biti da se radi o nasoj paranoji tacnije ne uvidjanju kardinalnih,tragicnih,serijskih gresaka koje su dovele do takvog imidza u svetu.......isti ti saveznici (naravno iz svojih interesa) vise su se zalagali za srpsko pitanje od nas samih........mi smo isterivali svabu iz krajeva koji nisu smeli da nas se ticu,mi smo ostavili italijane bez dalmacije mi smo okrenuli italiju na drugu stranu,mi smo siljili patku o bratskoj samostalnoj drzavi.........ali kod njih se sve to pamti ma koliko zvucalo besmisleno,jedino mi nemamo svoju jasnu,nacionalnu jedinstvenu istoriju a nema ni nagovestaja da ce je uskoro biti........ tako i danas mozete cuti "dok je bilo tita,bilo je i zita"......mozete cuti "kakva zemlja bejasmo,isli smo na nase more"......
neupucenost naroda kome se i dalje serviraju price koje podsticu njegov raspad........
Da smo prihvatili ponudjeno i dali bednu istocnu makedoniju bugarima (a cak i nakon takvog diplomatskog ispada,mogli smo dobiti ono sto nam pripada sa sve tom hebenom makedonijom,koju danas istini za volju takodje NEMAMO) ne bi bilo golgote,ne bi bilo nepotrebnih stradanja,dobili bi samo srpske zemlje,i ta prica o unitarnoj zemlji bi imala smisla,dobili bi ekonomsku pomoc uz reparaciju,i uz pametno nahodjenje u ww2 danas bi verovatno bili u rangu finske,stabilna clanica EU ili mozda i izvan nje,ali u svakom slucaju stabilna zemlja koliko-toliko........bilo bi svih tih uspeha na polju privrede,kulture,sporta u jos jacem intenzitetu samo pod imenom srbija.......
I jos jednom,sada se nista ne moze promeniti i uzaludno je pricati,ali trebamo sami pred sobom priznati sve greske (a ima ih mnogo) 20.veka,okrenuti list i poceti jednu novu epohu u kojoj ce obican gradjanin jasno znati sta je i kako bilo,u kojoj cemo osuditi svoju proslost na recima i raditi delima da se ona nikad ne ponovi

Poslednja izmena:
Dobro receno, potpisujem sve do zadnje rijeci. Nije stvar u tome more li se nesto promijeniti ili ne more, nego sto se jos uvijek podmuklo provlace antisrpske lazi iz tkz jugoslovenske kuhinje. Vijek tkz jugoslavije je bio vijek nevidjeni poraza za srpski narod, kome ni Marica ni Kosovo nijesu ni blizu, jer i nakon Marice i nakon Kosova, srpski duh je bio ziv i sve zivlji .. Danas je mrtav ili pred lipsanjem, 500 godina turske vladavine nije moglo srusiti ono sto je tzk jugoslavija srusila Srbima za svega par godina..

Dobro receno, potpisujem sve do zadnje rijeci. Nije stvar u tome more li se nesto promijeniti ili ne more, nego sto se jos uvijek podmuklo provlace antisrpske lazi iz tkz jugoslovenske kuhinje. Vijek tkz jugoslavije je bio vijek nevidjeni poraza za srpski narod, kome ni Marica ni Kosovo nijesu ni blizu, jer i nakon Marice i nakon Kosova, srpski duh je bio ziv i sve zivlji .. Danas je mrtav ili pred lipsanjem, 500 godina turske vladavine nije moglo srusiti ono sto je tzk jugoslavija srusila Srbima za svega par godina..

ja govorim o tome da se danas ne mogu menjati teritorije i da ideja velike srbije ili bilo kakve koja obuhvata ono sto joj pripada nije realna iz vise faktora,a takodje i gotovo 100godisnje ekonomsko kaskanje itd......a ono sto se moze promeniti jeste ovo o cemu ti govoris srpska nacionalna svest,da znamo ko smo sta smo gde smo,gde smo gresili,da se trudimo da ne pravimo nove greske,i da pokusamo koliko toliko da taj imidz divljaka svedemo na neki nivo normalne nacije,ali ne ovako kako danasnja vlast to pokusava uvlacenjem u rectum sve do zeluca,taj proces mora biti dugotrajan i postepen,ali je istovremeno i jako tesko ostvariv........

U narodu i dalje vlada misljenje da jos od vremena Dusana silnog nismo imali boljeg vladara do Aleksandra I........tu smo zaveru cini mi se ipak sami sebi skovali,ili u velikoj meri doprineli njenom ostvarenju.......
devetsto devetnaesta aktuelna je ratna reparacija zna se ko je pobedjen a ko porazen,mi se odricemo svog dela koji su trebala "braca" da nam nadoknade zbog skrnavljenja pod carskom uniformom,ali se ne odrice zapad,mi onda prihvatamo dug "brace" i tako postajemo ja mislim jedina zemlja u istoriji ratovanja koja je iako slovila za pobednicu platila ratnu odstetu......fenomeni.....
devetsto dvajes' i neka dolazi na red otplata francuskih kredita uzetih za vojsku,sami ih otplacujemo jer "braca" nisu bila deo kraljevine srbije na cije ime glasi dug......pravno uredni nema sta.......
sve je to precutano a kralj aleksandar toliko obozavan u narodu vodio je svoj narod u jos veci kanal iz greske u gresku,razni ustupci i popusti i onda vrhunac banovina......a onda i komunizam......a onda i fikcione republike i narodi i pokrajine i unistenje srpskog gradjanstva i jos mnogo mnogo toga.......a onda nova krvoprolica,a onda izbeglice,a onda sve uzi san o srbiji,a onda i regionalnog pomirenje i dobrosusedski odnosi kao pocetak novog,verovatno poslednjeg ciklusa srpskog samounistenja

Back