Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Ne znam ima li topic o judu ali ako ima slobodno prebacite.Imam jedno pitanje:Kako se polaze za drugi zuti to jest koje tehnike ce pitati i koja pitanja?
Ne znam ima li topic o judu ali ako ima slobodno prebacite.Imam jedno pitanje:Kako se polaze za drugi zuti to jest koje tehnike ce pitati i koja pitanja?
Pa to uglavnom zavisi od trenera. I polaznik se priprema za polaganje na treninzima tj uči i vežba tehnike koje će biti na polaganju.
Inače to su:
De ashi barai
Hiza goruma
Sasae tsurikomi ashi
Uki goshi
O goshi
O soto gari
Ouchi gari
Seoi nage
Parterne kontrole (zahvati) + padovi + eventualno neki opšti termin tipa: Šta znači Hajime ili Mate ili koji je ovo poen pa pokaže rukom i sl.
Znači ništa sa čime se već nisu sretali na treningu, randoriu ili takmičenju.
Istorijat:
★JuJutsu klub borilačkih veština "PANTER" iz Šapca, je osnovan 1998. godine od strane shihana Milana Vujasina 5. DAN Jujutsu, sensei 1. DAN Judo . Kroz klub je od osnivanja prošlo mnogo generacija, više stotina boraca i učenika. Neki od njih su bili veoma uspešni i trudom i radom osvojili mnogobrojne domaće i međunarodne medalje. Sportsko-takmičarski Jujutsu je nešto u čemu je naš klub sa svojim takmičarima među prvima u našoj zemlji. Pored tradicionalne (japanske) Jujutsu, rade se Judo (Nage Waza) i Parterne tehnike (Ne Waza). Zbog velikih doprinosa ovoj veštini, i dobrih rezultata shihan Milan Vujasin je postavljen za selektora juniorske reprezentacije Srbije u Jujutsu. U klubu se radi i kurs za obuku radnika obezbeđenja i telohranitelja.