Juce

• Začetnik teme Začetnik teme n.n
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kolika god bila moja zelja da se predstavim, tolika i bojazan da ne budem preopsiran i dosadan, jer mislim da ovo i nije mesto za akademske rasprave. Pokusacu da moje misljenje i emocije prikazem sto krace na primerima iz zivota.
MAJKE A BOGAMI I OCEVI Sta je to sa roditeljima da zrtvuju svoju decu i njihovo zdravlje radi mode ili neznam ni ja cega. Komsinica ne pusta svoje dete od dve godine ni da se igra u parkicu bez plasticnih naocara za sunce od 100 din, iako kvari detetu vid.
PONOS Da li je to dobra ili losa osobina?Sta ako je ponos isti kod dve osobe, i pritom veci od njihove ogromne ljubavi?
LENJOST Kako u ovo moderno vreme akcija bez emocija kada je sve teze steci i odrzati poznanstva, a kamoli prijateljstva, znate ono za ceo zivot, mozemo dozvoliti da nas neke gluposti poput TV, kompjutera videa i sl.u klimatizovanom stanu mogu spreciti da kolima, autobusom, biciklom, peske bilo kako predjemo put nebi li stigli do druga(drugarice) kuma, voljenog bica/

pozz n.n.
kada civilizacija uzima danak..preko svoje "inkvizicije"-medija..to se kreira stil zivota...
i svi elementi koji bi trebalo da budu nash izraz volje i ukusa gube na snazi
neopazeno potpadamo pod mnoge uticaje..koji preferiraju-izolaciju
koja postaje stav..netrpeljivost uzima danak osmehu a glupost dobija dimenziju hrabrosti(??)...
sve je u oku posmatraca..i umu probudjenih...a spavača(zavedenih)-nikad-vishe do li danas.

Tol;bt98963:
pozz n.n.
kada civilizacija uzima danak..preko svoje "inkvizicije"-medija..to se kreira stil zivota...
i svi elementi koji bi trebalo da budu nash izraz volje i ukusa gube na snazi
neopazeno potpadamo pod mnoge uticaje..koji preferiraju-izolaciju
koja postaje stav..netrpeljivost uzima danak osmehu a glupost dobija dimenziju hrabrosti(??)...
sve je u oku posmatraca..i umu probudjenih...a spavača(zavedenih)-nikad-vishe do li danas.
da ali treba li priynati poraz. Ne i ja po cenu da budem donkihotovski ismejan krecem ovako zanesenjacki u boj da probudim bar jednog spavaca. Imali vece nagrade za bilo koji posao nego videti ga sutra kako zivi i voli.

n.n;bt99125:
da ali treba li priynati poraz. Ne i ja po cenu da budem donkihotovski ismejan krecem ovako zanesenjacki u boj da probudim bar jednog spavaca. Imali vece nagrade za bilo koji posao nego videti ga sutra kako zivi i voli.

naravno..samo bez insistiranja...prisila redovno aktivira revolt..i reakciju-suprotnu zelji u pokusaju..
Sujeta i egoizam su opozicija, kada je spoznaja i pomak iz mulja zabluda u pitanju..dva devijanta koji loshe uticu na probavu istine..jer je to atak na navike i nashe "slobode"-iskljucivosti ;)

Back