Juce torpedovan kickass torrents

Umri_muski

Legenda
Poruka
73.205
Juce je sinhronizovanom akcijom USA, Poljske i Ukrajine, razbijen lanac torrent search sajtova koji je zahvaljujuci ugodnom korisnickom interfejsu bio na prvom mestu po popularnosti od svih torrent sajtova, prestigavsi i Pirate Bay pre vise od godinu dana...

Od usluga je pruzao samo hostovanje torrent adrese i forum sajt, jer torrent sajtovi nemaju potrebe da hostuju same fajlove, to rade korisnici...

Uhapsen je ArtemVaulin (30,Kharkiv,Ukrajina)), ukrajinac po poreklu, dok se nalazio u Poljskoj, koji je vlasnik ovog najveceg torrent sajta na svetu.
Optuzen je za krsenje zakona USA, kao sto znate, kad se prekrsi zakon USA, bez obzira gde na svetu, USA ima jurisdikciju.
Procena USA ministarstva je da je samo trenutno na njegovom sajtu distribucija materjala vrednog 1 milijarda $.

Poljaci i USA naglasavaju da iako je rasporedio servere u celom svetu, hapsenje u Poljskoj pokazuje da se cyber kriminal ne moze sakriti od USA pravde.
Vaulinu ce biti sudjeno u Chikagu, svi bankarski racuni po svetu ce mu biti zaplenjeni.
Dokazi su obezbedjeni pracenjem Vaulinovih zapisa i pristupa preko Apple i njegovog iCloud naloga, kao i pracenjem na cloud mrezi.

Sto se tice zarade KAT mreze, kako se popularno zove kickass, iako je blokiran u Britaniji Irskoj, Danskoj Belgiji i Malaziji, godisnje se na osnovu reklama zaradi do 12mil$.

Po navodima US pravosudja, upozoren je kad i svi da ukloni svoje piratske materijale sa sajta, sto i cine vrlo efikasno i brzo , u slucaju Games of Thrones npr i slicnog, ali se uvek nadje najtrazeniji materijal koji ostane samo jedan dan na sajtu..
Megaupload je najpoznatiji od sajtova koji su nudili bukvalno fajlove i ciji je vlasnik uhapsen u Novom Zelandu, ali je pusten skoro uz akontaciju na slobodu.
Pirate bay kao funkcionise dok su mu vlasnici u zatvoru u Svedskoj.

Hmmm, nije da u potpunosti podrzavam pirateriju, ali bi neko mogao i da osmisli zakon o zastiti kupaca.
Na pr kada vidim u trejleru da je film veoma uzbudljiv, odem u bioskop i osetim se kao najgluplje magare koje je platilo za neku patetiku.. hoce li neko meni da plati za nanesen dusevni bol?
Isto i sa softverima. Kupim , a kada mi bug zahebe pola projekta, hoce li se USA zakon pobrinuti da mi se vrate pare i naknada za stetu nacinjenu? Mozda da promene zakon o legal disklejmeru. Nema ono : Ne snosimo nikakvu odgovornost ako nas softver nacini bilo kakvu hardversku ili softversku stetu.
To bi isto bilo kao kada bi prodavao hranu, pa kazes: Ne snosimo nikakvu odgovornost ako vam se desi mucnina ili mozda svinjski grip.

Svedjanin koji je osnovao Pirate Bay je setno i porezaeno izjavio da se postepeno gubi sloboda na netu i da je to trend koji ce se nastaviti bez obzira na povremene pobede.

Medjutim, postoji ideja o tome da Rusija i ostatak BRIKS formiraju Internet 2 nezavisan od sadasnjeg sa ciljem sprecavanja spijuniranja od strane SAD i Zapada.

To ce verovatno biti i preokret kada je u pitanju trend unistenja piraterije.

Ne znam da li znate, ali u EU je trenutno zadnji dan za glasanje i slanje podrske da se net ucini ravnopravnim...
Naime, EU inicijativa nekih gradjana, i nemacke piratske partije je da svaki sajt ima jednak protok ka njemu....a ne da telekom kompanije svojim korisnicima daju brze protoke ka facebook, amazonu i jos nekim sajtovima, stavljajuci ostale u nepovoljan polozaj...

Tako se napravila lista od 20 sajtova koje poseduju kompanije koje imaju neki dil sa telekom provajderima i onda imaju brzi odziv i veci protok ka tim sajtovima..
To nije ono zakupis protok ka svom hostovanom ili virtuelnom serveru....no no...ti imas taj protok prema svetu, ali ce telekom provajderi svaki ponaosob svoje pretplatnike ograniciti suzivanjem protoka prema drugim sajtovima, a ti i dalje imas slobodan protok prema celom vebu koliki si platio...ali u prevodu...ako se dogovore domaci provajderi telekom i mobilni internet provajderi ispada da iako si platio da bi hostovao neku mobilnu aplikaciju, dobices corak, jer ce ti protok biti uzasno spor jer ce npr maksimalni protok na jednoj celiji ka tvom sajtu biti dostignut vrlo lako...

...........
Naravno moj drug gleda tv serije i filmove, njemu ne treba osim jednog hdd od 3TB nista vise...on sve odgleda pa obrise...i to mu previse...i predstavlja srpski prosek...iznad proseka...filmofil mozda....

- - - - - - - - - -

inace u vezi KAT
Kod:
[QUOTE][url]https://proxyportal.org/kickass[/url][/QUOTE]

Poslednja izmena:
Ako si , imamo teme za istrcavanje i konflikte koliko volis....ovo je bilo pravovremeno istrcavanje...
Ne treba sve apsurdom kako su navikle, nesto moze i ovako , u startu , jasno i cisto....cik sad da kaze da sam je provocirao ili prozivao je prvi...mada, moze i to da se vrati opasno kao na filozofiji na onoj temi http://forum.krstarica.com/showthread.php/762716-Moze-li-se-nezdrav-zivot-poskupeti gde mi zavukose slicno kao i na blogu....nikad do dan danas nisam razumeo sta je dozvoljeno pisati na blogu....prvih nekoliko su mi bili zabranjeni i sugerisano da pisem samo poeziju na blogu....

Tako da se ne sekiram da ce ostati nevraceno....pamte to vise nego neke vazne stvari u zivotu..

Back