jubilej

AntunTun

Veoma poznat
Poruka
10.854
ove godine je 45god od stvaranja jednog od najpopularnijih stripova ex yu zagora...ako ne i najpopularnijeg...verovatno je bilo tema al ipak ja tju mu posvetiti ovu
zagor je junak mog detinjstva i tu nema spora...sigurno chitao se i ford i sve al zagor je - zagor...po meni idealan junak za decu dakle nije ford koji ima svoje socioloshke politichke i ostale tripove...vetj jednostavno jedan pravedni chovek...meni upechatljivo je to shto zagor od svih stripova sa kioska najvishe priblizhava taj svet severnoamerichkih domorodaca...za jedan strip zagor bi bio prilichno edukativan...delimichno se upoznajete sa vikinzima sa samurajima sa masai sa bogatim botanicharima i uopshte toliko toga u stripu
iako nema za temu probleme sa kojima se susretje svet danas i ne obazire se preterano na emocije i samu psihologiju, koliko to chine stripovi danas...zagor tje za mene ostati strip koji uvek rado chitam (:

a vama?

:D "Karamba i karambita" !!! zbog epizode Zagora u kojoj se prica o njegovom detinjstvu sam po prvi put zaradio slomljen nos...ali sam ga ipak uzeo..."Stotinu bubnjeva Darkvuda" jos uvek odjekuju u mojoj glavi a "Duh sa sekirom" nikad nije otisao odatle :D...Nisam znao da je Zagor-te-nej napunio 4 i po banke...nek je sa sretjom matori :D...

Naravno da sam citala Zagora.....i stalno sam gresila nazivajuci ga Zagor te -hej :lol:...
Odlican strip i jeste prilicno edukativan...Cestitam jubilej, Zagore :D

Pridruzujem se cestitkama...Duh sa sekirom je bio sastavni deo mojih decackih dilema pred kioskom...i obicno ih je sve resavao jednim zamahom sekirceta da bi se zatim ponosno sepurio u mojoj skolskoj torbi...

Prvi strip junak mog detinjstva imam 80% brojeva ukljucujuci i pric Nasilje u Darkvudu. Ne mogu a da se ne setim i njegovog antipoda profesora Helingena jednog od najboljih negativaca ikad kreiranih.
Zatim citave plejade likova koji ce zauvek ostati u mome secanju: Dranki Dak, Bat Baterton, Digging bill, Kandraks, Baron ikarovo pero, Grof od Lapoleta, poglavica Zimska Zmija, mnogooki, Tonka...
Cestitamo majstore

Back