JSO - muskarcine

sravniti dakle Srbiju!
Delende Sclavinia
:twisted:

Jbt, jel misle da je to plus? :shock:
Moj komšija (izgleda kao ciga al tvrdi da nije) se hvalisao kako je bio na obuci u JSO
e sad njegovo kuče piša po komšijskim pragovima (ON ga tu dovede!) a niko ne sme ni da zucne :?

avesic:
mojra:
inspirion:
a kakve veze ima to sa JSO?

Ma on je sirio pricu da je bivsi pripadnik JSO...

po nekoj moj statistici (ispitanika broj 48) --- svaki treći tvrdi da je bivši pripadnik JSO ---
alal vam **** ... cela srbija jso bok te

dok sam ja vodila evidenciju bilo je najvise tigrova (doduse to je bilo pre nekoliko godina) a kad ih vidis pitas se da li su bili knjigovodje tamo ili pomocno osoblje u kuhinji. bar polovina tih sto su pricali da su oni "bili odmah iza..." u nekoj operaciji imaju od 55 - 65 kg. ne mogu da zamislim specijalce ili paravojsku sastavljene od momaka "krupnih" kao ja. gledam da se diskretno iskradem iz drustva kad pocnu te price. ko vise zna gde su svi ti ljudi bili, ko je sta radio, i kome da verujes.

najvecem broju tih ljudi treba strucna pomoc i neka medicinsko/socijalna podrska da bi se reintegrisali u drustvo. pa ne mozes da budes siban adrenalinom, nesanicom, gladju, mrznjom, strahom mesecima i da se posle vratis kuci i nastavis tamo gde si stao. problem je u tome sto mi kao drustvo nemamo naviku da brinemo i stitimo ugrozene grupe: istraumirane, marginalizovane, zapostavljene - povratnike sa ratista. kukavicki ih prepustamo samima sebi i gadimo se njihovih poremecenih sistema vrednosti. to dovoljno govori i o nama kao drustvu na zalost.

dadap:
Imao je veze sa policijom, ali nije bio u JSO-u, bio je obican pandur patroler i bio je kreten oduvek. Pre par godina je imao sukob sa jednim mojim drugom, pa sticajem okolnosti znam o kome se radi.
Kako ljude za koje se vidi da su opasnost za drustvo maknuti sa ulice, ako imaju mocnu zaledjinu? :x
reci mi da li je on iz novobeogradskih blokova?

mojra:
najvecem broju tih ljudi treba strucna pomoc i neka medicinsko/socijalna podrska da bi se reintegrisali u drustvo. pa ne mozes da budes siban adrenalinom, nesanicom, gladju, mrznjom, strahom mesecima i da se posle vratis kuci i nastavis tamo gde si stao. problem je u tome sto mi kao drustvo nemamo naviku da brinemo i stitimo ugrozene grupe: istraumirane, marginalizovane, zapostavljene - povratnike sa ratista. kukavicki ih prepustamo samima sebi i gadimo se njihovih poremecenih sistema vrednosti. to dovoljno govori i o nama kao drustvu na zalost.

Vecina drustava je takva.Jer briga za ratnike i invalide mnogo kosta

inspirion:
mojra:

Kosta nas i to sto zivimo u strahu, grcu, mrznji, sebicnosti, kukavicluku, izlozeni kriminalu, nasilju, bespomocni u zelji da prezivimo. Upola uplaseni od zivota, slomljeni i oprezni. Nama je potrebna kolektivna terapija koja bi nam vratila izgubljeno saosecanje jer to nema cenu. Sve ostalo moze da se plati

DisMisaL:
Kad vidim kako ljudi olako daju komentare tipa šta bih mu ja radio da ga dovatim, postaje mi jasnije kako dolazi do takvih pojava u ovom društvu. Sve je to u vama, samo čeka da izbacite na površinu. Žalosno. I kad pomislim da će sledeći kreten ponovo udariti na slabijeg od sebe.
:!: Upravo tako.

mojra:
inspirion:
mojra:

Kosta nas i to sto zivimo u strahu, grcu, mrznji, sebicnosti, kukavicluku, izlozeni kriminalu, nasilju, bespomocni u zelji da prezivimo. Upola uplaseni od zivota, slomljeni i oprezni. Nama je potrebna kolektivna terapija koja bi nam vratila izgubljeno saosecanje jer to nema cenu. Sve ostalo moze da se plati

Mogo-la bi vise entuzijazma da nabacis.
Sve se moze kad se hoce.

Zaista monstrozno,nemam komenatara ali...jsmo li toliko ocajni pa o ovoj tragicnoj temi moramo komentarisati ovde na podforumu "savremeni muskarac",zvuci mi kao da nas sve muskarce trpate u isti lonac,previse okrutno zar ne :!: :?:

Back