Jovo Bakić: On će pasti. Znam šta bih radio kao ministar unutrašnjih poslova

Poruka
20.116

Podcast Snaga uma autorke Miljane Nešković, koji je godinama išao na portalu Nova.rs, nastavio je sa samostalno na novom YouTube kanalu SnagaUmaPodcast. U najnovijoj epizodi, sociolog i univerzitetski profesor Jovo Bakić govorio je o oslobođenju i građenju društva.

Govoreći o akterima aktuelne vlasti, Jovo Bakić je ocenio da misli da mnogi više neće moći da se bave politikom, a i da će biti onih koji će biti u Zabeli, gde će služiti duge zatvorske kazne.
https://nova.rs/vesti/politika/jovo-bakic-znam-sta-bih-radio-kao-ministar-policije/?comments
////////////

Nije to neka visa matematika 😄

Podcast Snaga uma autorke Miljane Nešković, koji je godinama išao na portalu Nova.rs, nastavio je sa samostalno na novom YouTube kanalu SnagaUmaPodcast. U najnovijoj epizodi, sociolog i univerzitetski profesor Jovo Bakić govorio je o oslobođenju i građenju društva.

Govoreći o akterima aktuelne vlasti, Jovo Bakić je ocenio da misli da mnogi više neće moći da se bave politikom, a i da će biti onih koji će biti u Zabeli, gde će služiti duge zatvorske kazne.
https://nova.rs/vesti/politika/jovo-bakic-znam-sta-bih-radio-kao-ministar-policije/?comments
////////////

Nije to neka visa matematika 😄
Kad se probudimo žandarmerija i dalje mariše, Jova dinsta svog ši cua a izbora ni na vidiku.

Sad pogledah biografiju tog Jove Bakica. Na kakve luzere se vi lozite, strava.

Ybt, covek je u svojih punih 26 godina zivota uspeo da zavrsi jedan od najlaksih drustvenih fakulteta, Sociologiju na Filozfskom faklultetu BU. Znaci studirao je nesto sto traje 4 godine punih 6 godina ( u moje vreme bilo je ljudi koji su taj odsek na Filozofiji zavrsavali za 3 godine a skoro svaki redovan student je to zavrsavao za 4 godine, 6 su studirali samo teski luzeri - doduse istine radi luzeri i jesu upisavali taj odsek i taj fakultet). Magistrirao je punih 6 godina po okoncanju redovnih studija a za doktorat na tom fakultetu mu je trebalo jos 7 godina, iako je tamo radio kao asistent. "Blistava" univerzitetska karijera, nema sta.

E sad, ako vam je JovO najinteligentnija perjanica ye.bes tu drzavu.
Postoji u toj drzavi mnogo inteligentnijih, mnogo vrednijih i uspesnijih ali se nekako ne vide, ne mogu nigde doci na red.

Sad pogledah biografiju tog Jove Bakica. Na kakve luzere se vi lozite, strava.

Ybt, covek je u svojih punih 26 godina zivota uspeo da zavrsi jedan od najlaksih drustvenih fakulteta, Sociologiju na Filozfskom faklultetu BU. Znaci studirao je nesto sto traje 4 godine punih 6 godina ( u moje vreme bilo je ljudi koji su taj odsek na Filozofiji zavrsavali za 3 godine a skoro svaki redovan student je to zavrsavao za 4 godine, 6 su studirali samo teski luzeri - doduse istine radi luzeri i jesu upisavali taj odsek i taj fakultet). Magistrirao je punih 6 godina po okoncanju redovnih studija a za doktorat na tom fakultetu mu je trebalo jos 7 godina, iako je tamo radio kao asistent. "Blistava" univerzitetska karijera, nema sta.

E sad, ako vam je JovO najinteligentnija perjanica ye.bes tu drzavu.
Postoji u toj drzavi mnogo inteligentnijih, mnogo vrednijih i uspesnijih ali se nekako ne vide, ne mogu nigde doci na red.
Jovo im je idol jer je Jovo zapenušan.

Jovo im je idol jer je Jovo zapenušan.
Nevezano da li je covek zapenusan ili ne ali se uvek upitam kako takvi ljudi isplivaju na vrh, od ispodprosecnog studenta na kraju ispade "ugledni" profesor na Univerzitetu i politicko moodo. To moze samo u drzavi Srbistan.
Pa mi pade na pamet, kako se stvarni naucni radnici i zinadprosecni studenti nose sa takvom situacijom, glasnogovornici im likovi kao JovO.

Nevezano da li je covek zapenusan ili ne ali se uvek upitam kako takvi ljudi isplivaju na vrh, od ispodprosecnog studenta na kraju ispade "ugledni" profesor na Univerzitetu i politicko moodo. To moze samo u drzavi Srbistan.
Pa mi pade na pamet, kako se stvarni naucni radnici i dobri studenti nose sa takvom situacijom, glasnogovornici im likovi kao JovO.
Možda zato što se pristojni ljudi klone dnevnopolitičkog angažovanja.Znaju da je to nešto vrlo prljavo i da bi imali posla sa smutljivcima.Konkretno možda Jovo i nije neki pokvarenjak i prevarant.Meni izgleda više kao ostrašćena budala.On je čak u nekim godinama kad se to može i da razume.Teško je razumeti matore ljude kao što je na primer Milan St.Protić koji nastupa sa istih pozicija odnosno pozicije huškača na građanski rat.

Možda zato što se pristojni ljudi klone dnevnopolitičkog angažovanja.Znaju da je to nešto vrlo prljavo i da bi imali posla sa smutljivcima.Konkretno možda Jovo i nije neki pokvarenjak i prevarant.Meni izgleda više kao ostrašćena budala.On je čak u nekim godinama kad se to može i da razume.Teško je razumeti matore ljude kao što je na primer Milan St.Protić koji nastupa sa istih pozicija odnosno pozicije huškača na građanski rat.
Meni neko ko ostane za asistenta na katedri a nije bio vanserijski student ( na toj sociologiji je bilo dosta ljudi koji su za duplo manje vremena diplomirali od Jova, imali i veci prosek) poprilicno neregularan za tu poziciju. No, 20+ godina kasnije je sve manje-vise zaboravljeno , JovO je perjanica a pitam se gde li su ljudi iz generacije koji su bili poprilicno bolji studenti od njega, sta ti ljudi misle o JovU, sta misle o njegovom laktanju kroz karijeru...

Podsecanja radi, na Filozofskom doduse na cistoj filozofiji (a ne lagodnoj Sociologiji) je pokojni premijer Z.Djindjic diplomirao za 3 godine (a nije jedini), JovU je trebalo 6. Ja imam neke drugarice iz gimnazije koje su se prosetale kroz Pshologiji i Filozofiju na tom fakultetu, imale su proseke preko 9 a zavrsile studije za 4 godine. Ona koja je zavrsila Filozofiju je profesor iste u zemunskoj gimnaziji (cekala je jedno 10-15 godina taj posao) a ona sa Psihologije nikad nije dobila priliku da radi u struci, radi kao agent za nekretnine preko 20 godina iako je magistar (po starom skolskom sistemu, pre Bolonje).

Poslednja izmena:
Meni neko ko ostane za asistenta na katedri a nije bio vanserijski student ( na toj sociologiji je bilo dosta ljudi koji su za duplo manje vremena diplomirali od Jova, imali i veci prosek) poprilicno neregularan za tu pozicijua. No, 20+ godina kasnije je sve manje-vise zaboravljeno , JovO je perjanica a pitam se gde li su ljudi iz generacije koji su bili poprilicno bolji studenti od njega, sta ti ljudi misle o JovU, sta misle o njegovom laktanju kroz karijeru...

Podsecanja radi, na Filozofskom doduse na cistoj filozofiji (a ne lagodnoj Sociologiji) je pokojni premijer Z.Djindjic diplomirao za 3 godine (a nije jedini), JovU je trebalo 6. Ja imam neke drugarice iz gimnazije koje su se prosetale kroz Pshologiji i Filozofiju na tom fakultetu, imale su proseje preko 9 a zavrsile studije za 4 godine. Ona koja je zavrsila Filozofiju je profesor iste u zemunskoj gimnaziji (cekala je jedno 10-15 godina taj posao) a ona sa Psihologije nikad nije dobila priliku da radi u struci, radi kao agent za nekretnine preko 20 godina iako je magistar (po starom skolskom sistemu,. pre Bolonje).
Moguće da se Jovo preko crnogorskih veza prošvercovao na poziciju asistenta a onda je sve išlo kao po loju.Verovatno ga kolege i ne opažaju kao nekakvog ozbiljnog autoriteta ali on se svojim ekstremnim izjavama izborio za svoju prisustvo u javnosti.
Naši društveni ekonomski i drugi srodni fakulteti jesu posebna priča.

Back