Josipa Lisac

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Josipa Lisac - Koncert - Velika dvorana Sava centra - 28. oktobar 2009

Josipa Lisac, jedna od najvećih zvezda iz Hrvatske i možda najoriginalnija zvezda
sa prostora bivše Jugoslavije, ponovo gostuje u Beogradu.
Ove godine, Josipa Lisac je, posle osam godina pauze, objavila novi album pod
nazivom “Živim po svome”.
Na njenim koncertima dolazi do izražaja njen kreativan dar. Josipa Lisac nastupa
u avangardnoj odeći sa avangardnim frizurama, i ovo, zajedno sa njenim vokalnim
i muzičkim izrazom, čini njene nastupe originalnim i nezaboravnim.
Josipa Lisac unikatna je pojava muzičke i javne scene ovih prostora. Pri tom
sama sebi postavlja standarde a njeni standardi su visoki i uvek podrazumevaju kvalitet.

http://www.savacentar.net/index.php...ipa-lisac&catid=34:koncerti&Itemid=48&lang=sr

.... jedva čekam prodaju karata :heart:

.........................
josipa1-1.jpg

............
josipa2-1.jpg

.........................
josipa-3-1.jpg

BEOGRAD - Jedna od najoriginalnijih muzičkih zvezda Hrvatske i bivše Jugoslavije Josipa Lisac
održala je sinoć koncert pred prepunom dvoranom beogradskog Centra "Sava". Lisac je tokom
dvoipočasovnog nastupa predstavila svoj novi album "Živim po svome", ali je publiku nagradila
i nizom starih hitova kao što su "O jednoj mladosti", "Magla", "Gdje Dunav ljubi nebo", "Boginja"
i mnoge druge.
Izuzetno muzičko veče počelo je numerom "Ave Marija", a završeno bisom i burnim aplauzom
oduševljene beogradske publike koja je posle tri godine ponovo mogla da čuje i vidi
Josipu Lisac uživo.
Poznata pevačica ponovo je potvrdila svoje izuzetne glasovne mogućnosti, uz njoj svojstven
scenski nastup, a kako je na početku sama najavila, njeno izvođenje bilo je iskreno i emotivno.
Na kraju koncerta Lisac se zahvalila publici rečima da joj je drago što "krug davanja i primanja
nije prekinut". Lisac je novi album objavila posle osmogodišnje pauze, a posvećen je njenoj
velikoj ljubavi i životnom saputniku Karlu Metikošu, kome je kao "specijalnom gostu" posvetila
i deo koncerta čitajući stihove o ljubavi.

http://www.glassrbije.org/info/inde...eogradsku-publiku&catid=36:koncerti&Itemid=53

...............
josipa-4-1.jpg

:heart:

uživanje u božanskom Josipinom glasu je bila privilegija i čast na koncertu
u Sava centru prošle večeri....

a emocija koju prenosi toliko je intenzivna da su utisci i doživljaj toliko jaki da
se ne mogu rečima opisivati...

:heart: :heart: :heart:

Феноменалан концерт синоћ.
Стварно је - глас. Спада у оне које плене не његовом лепотом и умилношћу, већ фантастичном музикалношћу, осећајем за песму, вулканском снагом и енергијом. Она не пева, она музику живи.

Ona je preteca zenske originalnosti i samosvojstvenosti na ovim prostorima.
Ja prosto obozavam njen izgled i nastupe iz onog "vremena nekad". Trebalo je u to vreme biti ona.
A sto se tice glasa.... Ja u nasem jeziku za to nisam upela da pronadjem reci.
A bogami vidim da, bez obzira sto ste se bas potrudili, niste ni vi :).

Posljednji album mi je fenomenalan...prije nisam ni znao za nju dok mi jednom tetka rekla da ona nju smatra za najbolju pjevacicu bivse juge...pa sam poslusao par Hitova a i onda onaj posljedni album Tisucu razloga...volim ovu pjesmu

Većina njenih autorskih pesama mi se ne sviđa.
Nije do nje, jednostavno mi se ne sviđa zvuk tog doba.
Ali obrade...Blijede sjene na primer (A whiter shade of pale). Tu je neprevaziđena.
i When a man loves a woman, Don't say goodbye...

Jeste li je gledali na koncertu Šabana Bajramovića?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back