Još šest otrovanih pasa u Novom Sadu

Sa "Psihologije",
tema
"Šta sam danas shvatio ?"

I to da smo mi Srbi slabići sam odavno shvatio,
al' ništa preduzeo nisam.
Nas mož' da prca ko 'oće, pa čak i glupi kerovi.
Čik da zucnemo koju !
O'ma nas proglase za zaostale i netrpeljive, homofobične i nepoželjne u EU, auuu šta nas snađe !

Alo braćo,
pa decu nam psi rastrzavaju,
ako to nije razlog da uzmemo puške i potamanimo zveri,
ja ne znam šta treba da se desi da izađemo iz strašne defanzive !?

Evo, pogledajte šta se desilo ( šta se konstantno dešava !!! )
u zemlji Srbiji :

03.11.2012.
KURIR

Ispovest devojčice koju su umalo rastrgli psi
- Mislila sam da će mi psi otkinuti nogu -

Čopor pasa lutalica izujedao devojčicu, spasla je rođaka

Pogledajte prilog 259552

Lajali su i krenuli prema meni.
Učinilo mi se da samo hoće da se igraju, ali počeli su da me grizu i vuku,
ispričala je za Kurir povređena Aleksandra S. (7)

- Je l’ sam ja to u košmaru?
- Vraćala sam se sama iz škole preko livade i iznenada čula glasan lavež.
Okrenula sam se da vidim gde su psi i ugledala ih kako trče prema meni.
Stala sam jer sam mislila da hoće da se igramo, ali oni su me oborili i počeli da me grizu po nogama!
Vukli su me i grebali po leđima. Mnogo sam se uplašila i počela da plačem, mislila sam da će mi otkinuti nogu...

Ovo je juče za Kurir ispričala sedmogodišnja Aleksandra S. iz Valjeva, koju je napao čopor pasa lutalica i izujedao je po celom telu!
Devojčica ima desetine ujeda, kao i ogrebotine po leđima, nogama, rukama i iza uveta.

- Imam zavoje na nogama, pa ne mogu da vam pokažem ožiljke.
Mnogo me je bolelo i curila mi je krv, ali sad me samo svrbi.
Tata mi je rekao da je sklonio te kuce i da me više nikad neće ujesti
- kaže devojčica, koja se od zadobijenih povreda oporavlja u valjevskoj dečjoj bolnici.

Kuma Nataša Tomić, koja živi u blizini :

- Kad sam čula lavež, izašla sam iz dvorišta i videla da je pet ogromnih pasa okružilo dete, koje je vrištalo: „Upomoć, upomoć!“
Počela sam da gađam životinje kamenjem, ali one nisu ispuštale Aleksandru iz čeljusti!
Neprestano su režale... Vukle su je 30 metara i prava je sreća da je dete uopšte ostalo živo
- kaže Nataša.

Aleksandru je od sigurne smrti spasao njen kumić Filip (10), koji je čuo galamu.

- Uzeo sam dve motke i njima udarao kučiće. Aleksandra je ležala pocepana i krvava.

Rekla mi je: „Šta je ovo? Je l’ sam ja sad u košmaru?“ - opisao je Filip.

Jasmina S., Aleksandrina majka, kaže da je njena ćerka pretrpela veliki šok.

- Srećom, sad se uspešno oporavlja.
Suprug i ja ćemo podneti prijavu čim budemo sigurni da se Aleksandra potpuno oporavila
- kaže Jasmina.

Milionske odštete

Iz gradskog budžeta u Valjevu godišnje se isplaćuju milionske odštete zbog ujeda pasa lutalica, potvrđeno je u gradskoj upravi.
Za devet meseci 2012. isplaćeno je 4,6 miliona dinara, za 2011. isplaćeno je 6,5 miliona dinara, a u 2010. obeštećenja su iznosila 5,2 miliona dinara!

Jedini put do škole

Nataša Tomić kaže da je livada na kojoj su psi napali Aleksandru jedini put do OŠ „Desanka Maksimović“.

- Preko te livade idu sva deca iz valjevskog Novog naselja i mi smo pisali peticije da se taj put osvetli i da se napravi staza, ali niko nije reagovao
- kaže Nataša.

Poslednja izmena:
To je neko lupio 25.000 pa ni u Beogradu ih nema toliko vec 10-15 hiljada. A da u Novom Sadu koji je puno manji ima 25,000... pa onda bi svaka ulica imama po dvadestak pasa. :D

"BAŠ SE NAMNOŽILI NEZVANIČNI podaci u Novom Sadu govore da u gradu trenutno ima oko 3.000 pasa lutalica, a da se njihov broj svake godine uveća za još 500. Dugo očekivana izgradnja azila za životinje neće rešiti ovaj problem, jer je planirani kapacitet mesta u azilu svega 600."
http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:421943-Novi-Sad-Copor-pasa-pretnja-skoli-i-vrticu

"Oko 2500"

Hoces da kazes da su tvoji nezvanicni podaci tacniji od mojih i da su procene vlasti o velicini azila bas u toj oblasti tacne? :think: Ne verujem.

I dalje, pitanje pasa koji napadaju vise puta, a ne uklanjaju se sa ulice? Ili ces se i dalje praviti da ih nema, kao sto si gore obrisao nulu?

- I ne moraju da nam kažu da pratimo dete u školu, mi to radimo već dve godine, jer i sam vidim koliko se puštenih pasa šeta oko ustanove, laju, reže, prate decu, pa naravno da ih nećemo pustiti same - kaže Nedeljko Brestov, otac devetogodišnjaka. - Učitelji se žale kako Komunalna policija neće da izađe na teren kad ih zovu da upozore da se oko škole vrzmaju lutalice, što zaista nema smisla.

U Komunalnoj policiji međutim kažu da postupaju u skladu sa Zakonom koji je donet 2010. godine, te da se svi psi koji se nalaze na javnoj površini, posle prijava građana - hvataju, vakcinišu i čipuju. Posle toga ih vraćaju prirodnoj sredini, s tim što je u ovom slučaju to gra

Poslednja izmena:
Hoces da kazes da su tvoji nezvanicni podaci tacniji od mojih i da su procene vlasti o velicini azila bas u toj oblasti tacne? :think: Ne verujem.

I dalje, pitanje pasa koji napadaju vise puta, a ne uklanjaju se sa ulice? Ili ces se i dalje praviti da ih nema, kao sto si gore obrisao nulu?

Daj bre nemoj zezati, ocigledno da se radi o gresci umesto 2,500 napisano je 25,000... ili stvarno mislis da Novi Sad ima najveci broj lutalica u Evropi i da svaka ulica ima po barem 20-30 lutalica?

:hahaha:

Daj bre nemoj zezati, ocigledno da se radi o gresci umesto 2,500 napisano je 25,000... ili stvarno mislis da Novi Sad ima najveci broj lutalica u Evropi i da svaka ulica ima po barem 20-30 lutalica?

- I ne moraju da nam kažu da pratimo dete u školu, mi to radimo već dve godine, jer i sam vidim koliko se puštenih pasa šeta oko ustanove, laju, reže, prate decu, pa naravno da ih nećemo pustiti same - kaže Nedeljko Brestov, otac devetogodišnjaka. - Učitelji se žale kako Komunalna policija neće da izađe na teren kad ih zovu da upozore da se oko škole vrzmaju lutalice, što zaista nema smisla.

Nezvanicni podaci, nisu tacni.
Psi koji ujedaju ostaju na ulici, tako da jedan pas moze biti odgovoran za 30-tak napada godisnje, bez povecanja populcije pasa.

Nezvanicni podaci, nisu tacni.
Psi koji ujedaju ostaju na ulici, tako da jedan pas moze biti odgovoran za 30-tak napada godisnje, bez povecanja populcije pasa.

A jel 25,000 zvanican podatak?
Moskva sa 11 miliona stanovnika ima 35.000 lutalica, a Novi Sad sa 200.000 stanovnika 25.000 lutalica :D
Da je taj podatak istinit to bi verovatno bio najveci broj pasa na svetu prema broju stanovnika. za Ginisa.

A jel 25,000 zvanican podatak?
Moskva sa 11 miliona stanovnika ima 35.000 lutalica, a Novi Sad sa 200.000 stanovnika 25.000 lutalica :D
Da je taj podatak istinit to bi verovatno bio najveci broj pasa na svetu prema broju stanovnika. za Ginisa.

Nisu, nezvanicni isto kao i tvoji. Medjutim ovo ignorises, sa linka koji si sam dao:

Ljudi moraju da menjaju svoje ponasanje zbog broja i ponasanja pasa lutalica.

I kao obicno ignorises da pse koji ujedaju ne sklanjaju sa ulice. :roll:

Nisu, nezvanicni isto kao i tvoji. Medjutim ovo ignorises, sa linka koji si sam dao:

Ljudi moraju da menjaju svoje ponasanje zbog broja i ponasanja pasa lutalica.

I kao obicno ignorises da pse koji ujedaju ne sklanjaju sa ulice. :roll:
Како бре Панда не склањају? Ево неко је пре смао пар дана склонио 6 паса, како и каже тема...

Odkako su pohapseni neki lekari i advokati u psi ujedaju mnogo manje! :lol:

"Psi naprasno prestali da ujedaju Novosađane?"

"Otkako je krajem prošle godine formiran tim za preispitivanje masovnih ujeda pasa lutalica, broj prijavljenih slučajeva drastično se smanjio."

Naime, prema podacima JKP "Čistoća", za pet meseci u 2013. godini registrovano je 115 slučajeva, što je bio prošlogodišnji mesečni prosek. Kako za 021 kaže član Gradskog veća za komunalne delatnosti Nikola Ćirović, broj zabeleženih ujeda pasa lutalica manji je za blizu 40 odsto.

"Broj podnesaka se smanjio za 38 odsto za proteklih pet meseci, što je tendencija koja će spasiti puno para iz gradskog budžeta", kaže gradski ministar za Novosadski informativni portal.

Prema njegovim rečima, ni ove brojke ne predstavljaju realan presek stanja i on očekuje da do kraja godine cifra bude za 60 odsto manja u odnosu na prošlogodišnju. Ćirović navodi da ovakav "preokret" pokazuje da je zaista postojala organizovana kriminalna grupa advokata, lekara i građana koji su tužili "Čistoću", koja je oštetila gradski budžet za više miliona evra.

"JKP 'Čistoća' je bila u dubiozi nekih 10 miliona evra, a samo odštetni zahtevi za navodne ujede su ih koštali 1,6 miliona evra godišnje. Neke činjenice su ukazale da se radi o organizovanom kriminalu predvođenom advokatima", podvlači Ćirović.

Sigurna odšteta

Kako je za 021 ranije rekao bivši direktor "Čistoće" Dalibor Novaković, ovakvi sučajevi predstavljali su sigurnu dobit, jer je na sudu, uz uredan izveštaj lekara, praktično nemoguće odbraniti se od tužbe za naknadu štete. Na taj način je poznati novosadski advokat Dragan Gojković odveo prošle godine "Čistoću" u blokadu, povukavši menice u vrednosti od 9 miliona dinara, iako je sve slučajeve na sudu izgubio.

Direktor Pasterovog zavoda Dušan Lalošević navodi da su "dobri advokati" najzaslužniji za aferu koja je ispraznila gradsku kasu. "Račun 'Čistoće' je u nekoliko navrata bio blokiran, radnici su štrajkovali jer preduzeće nije imalo novca da im isplati zarade...samo zato što su ih građani sa dobrim advokatima tužili", kaže Lalošević za 021."
http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Psi-naprasno-prestali-da-ujedaju-Novosadane.html

Odkako su pohapseni neki lekari i advokati u psi ujedaju mnogo manje! :lol:

"Psi naprasno prestali da ujedaju Novosađane?"

"Otkako je krajem prošle godine formiran tim za preispitivanje masovnih ujeda pasa lutalica, broj prijavljenih slučajeva drastično se smanjio."

Naime, prema podacima JKP "Čistoća", za pet meseci u 2013. godini registrovano je 115 slučajeva, što je bio prošlogodišnji mesečni prosek. Kako za 021 kaže član Gradskog veća za komunalne delatnosti Nikola Ćirović, broj zabeleženih ujeda pasa lutalica manji je za blizu 40 odsto.

"Broj podnesaka se smanjio za 38 odsto za proteklih pet meseci, što je tendencija koja će spasiti puno para iz gradskog budžeta", kaže gradski ministar za Novosadski informativni portal.

Prema njegovim rečima, ni ove brojke ne predstavljaju realan presek stanja i on očekuje da do kraja godine cifra bude za 60 odsto manja u odnosu na prošlogodišnju. Ćirović navodi da ovakav "preokret" pokazuje da je zaista postojala organizovana kriminalna grupa advokata, lekara i građana koji su tužili "Čistoću", koja je oštetila gradski budžet za više miliona evra.

"JKP 'Čistoća' je bila u dubiozi nekih 10 miliona evra, a samo odštetni zahtevi za navodne ujede su ih koštali 1,6 miliona evra godišnje. Neke činjenice su ukazale da se radi o organizovanom kriminalu predvođenom advokatima", podvlači Ćirović.

Sigurna odšteta

Kako je za 021 ranije rekao bivši direktor "Čistoće" Dalibor Novaković, ovakvi sučajevi predstavljali su sigurnu dobit, jer je na sudu, uz uredan izveštaj lekara, praktično nemoguće odbraniti se od tužbe za naknadu štete. Na taj način je poznati novosadski advokat Dragan Gojković odveo prošle godine "Čistoću" u blokadu, povukavši menice u vrednosti od 9 miliona dinara, iako je sve slučajeve na sudu izgubio.

Direktor Pasterovog zavoda Dušan Lalošević navodi da su "dobri advokati" najzaslužniji za aferu koja je ispraznila gradsku kasu. "Račun 'Čistoće' je u nekoliko navrata bio blokiran, radnici su štrajkovali jer preduzeće nije imalo novca da im isplati zarade...samo zato što su ih građani sa dobrim advokatima tužili", kaže Lalošević za 021."
http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Psi-naprasno-prestali-da-ujedaju-Novosadane.html
A sta cemo sa ostalih 60% ujeda?

- - - - - - - - - -

Vi se zezate i devalvirate problem,
a oni nas zlostavljaju.

Čik prošetaj noću, parkom ..
Nemoj da siris paniku i dezinformacije, psi lutalice ne postoje, a i da postoje nikad nebi ujedali ljude.

Back