Još neki detalji o piramidama

Sto je zapela diskusija?
Gda Narmer,Mr.Yoda izgledaju strucnjaci.I meni su ove piramide zagonentne.
Nisam ja neki 'stručnjak' za piramide. Samo znam razdvojiti tačne od netačnih podataka, a znam dobro koristiti i sve mogućnosti savremenog informatičkog doba, i skoro beskrajne izvore informacija koje su na dohvat tastature. Tako odmah mogu vidjeti da tvrdnje
1. Sve piramide leže na nekom pravcu ili u nekoj ravni - nije tačno. Piramide su razbacane po svim geografskim dužinama i širinama i dovoljno je samo pogledati
2. Udaljenosti između tzv. velikih piramida su jednake - nije tačno. Dovoljno je pokrenuti google earth, zadati koordinate i on ti sam izračuna udaljenosti.

itd, itd.

ne samo da smo u stanju da napravimo takve gradjevine, vec smo u stanju da napravimo neuporedivo vece i komplikovanije gradjevine..

Koje,majke ti?:lol:
Jel znas ti aktuelnu tezinu samo jedne piramide?
Znas li koliko `dugo` je teska?...
Znas da ,zahvaljujuci omnipotentnom zakonu gravitacije, svaka gradjevina godisnje tone u zemlju za odredjenu duzinu?
Da li znas koliko je izmereno potonuce za najvecu,najstariju i najmasivniju gradjevinu na planeti - Keopsovu piramidu?

1cm!......8)
.....:rolleyes:
Kako tolika masa uspeva da anulira toliku rezinu?:)

Koje,majke ti?:lol:
Jel znas ti aktuelnu tezinu samo jedne piramide?

Da li pricamo o komplikovanom ili teskom?

A sto se tice slozenih zahvata, pogledaj ovo

beijing_olympic_swim_center.jpg

Znas li koliko `dugo` je teska?...
Znas da ,zahvaljujuci omnipotentnom zakonu gravitacije, svaka gradjevina godisnje tone u zemlju za odredjenu duzinu?
Da li znas koliko je izmereno potonuce za najvecu,najstariju i najmasivniju gradjevinu na planeti - Keopsovu piramidu?

Potonuce zavisi od tipa tla na kome se gradi i od rasporeda tezina. S obzirom da piramida ima prilicno veliku osnovu, to uopste nije neobicno.
Uzged, hteo bih da vidim izvor koji tvrdi da je potonuce 1cm.

Ma ne,probaj samo da meditiras o tome..:lol:
Izvor postoji,mnogo ozbiljniji covek od forumasa ovde,rekao bih...Arhitekta.
...nadzi neku bbcjevu emisiju o misteriji piramida,u 6 dela na youtube-u...
Dakle,meditacija nek pocne:1 cm...za 3000-12000?godina...
1cm..za....! :lol:

Back