Jos jedno upozorenje o sungazingu!

Brzi Bravari Srbije

Veoma poznat
Poruka
12.987
Švajcarkinja pedesetih godina umrla je od gladi nakon što je krenula na duhovno putovanje, koje je obuhvatalo odricanje od hrane i vode i pokušaj da preživi samo od sunčeve svetlosti.
238723_guru-01_f.jpg
Indijski guru koji tvrdi da 70 godina ništa nije jeo

Kako navodi švajcarski “Cirher tagesancajger”, žena je došla na ovu neobičnu pomisao nakon što je videla dokumentarni film “There was light”, čiji je akter indijski guru koji tvrdi da 70 godina nije ništa jeo.

Državno tužilaštvo švajcarskog kantona Argau potvrdilo je u sredu da je žena, koja se 2010. godine podvrgla radikalnom postu preminula u januaru 2011. u švajcarskom gradu Volfhaldenu i pokrenulo je istragu.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/319220/Zena-umrla-od-gladi-u-duhovnom-pokusaju-da-zivi-samo-od-sunca

Ja se drzim slanine...:)

Švajcarkinja pedesetih godina umrla je od gladi nakon što je krenula na duhovno putovanje, koje je obuhvatalo odricanje od hrane i vode i pokušaj da preživi samo od sunčeve svetlosti.
238723_guru-01_f.jpg
Indijski guru koji tvrdi da 70 godina ništa nije jeo

Kako navodi švajcarski “Cirher tagesancajger”, žena je došla na ovu neobičnu pomisao nakon što je videla dokumentarni film “There was light”, čiji je akter indijski guru koji tvrdi da 70 godina nije ništa jeo.

Državno tužilaštvo švajcarskog kantona Argau potvrdilo je u sredu da je žena, koja se 2010. godine podvrgla radikalnom postu preminula u januaru 2011. u švajcarskom gradu Volfhaldenu i pokrenulo je istragu.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/319220/Zena-umrla-od-gladi-u-duhovnom-pokusaju-da-zivi-samo-od-sunca

Ja se drzim slanine...:)

Pogledajte zjenice u ovog starca? Jesu li to ljudske oci?

Kao prvo, mnogo je naivno poverovati u ovaj novinski napis, jer se nigde ne iznosi ime i prezime te “žene što je umrla od gladi”; od gladi, a ne od solarne joge. Kao drugo, tekst je naručen od strane farmaceutske industrije i industrije hrane, jer kako se povećava broj ljudi koji gledaju u Sunce, tako se smanjuje broj konzumenata lekova i hrane iz kutija.

Dalje, ceo napis podseća me na priču iz jedne publikacije Jehovinih svedoka, iz 90-tih godina prošlog veka, gde je napisano kako “je jedan astronaut, gledajući Zemlju iz svemira, zaključio kako je Zemlja jedina planeta u svemiru koja ima boju”. Dno dna. Sve planete imaju boju, ali da bi se njena boja videla mora se biti u njenoj orbiti. Ovakvu glupost ne bi izvalio nijedan astronaut, te zato taj “astronaut” nema ime i prezime. Isto kao i “žena” iz ove priče.

Dalje, najžešće od svega ovoga je to što plaćeni novinari sungazing nazivaju sektom. Treba prvo da nauče, i oni, ali i oni koji im slepo veruju, šta je to sekta; odvajanje od zvanične religije. Kao, prvo koja je to zvanična (obavezna) religija? Kao drugo, od koje se to religije sungazing odvojio (otcepio)? Kao treće, neko može gledati u Sunce sa svog prozora, terase ili balkona, ili sa nekog mesta u prirodi gde nema nikoga da ga vidi da to čini, a da pri tom ne bude član nikakve sungazing zajednice (kao što ni ne postoji nikakva svetska sungazing organizacija), te samim tim nije član ničega, a kamoli sekte. Šta reći za jadne ljude kojima je um ispran u tolikoj meri da veruju u apsolutno sve što čuju ili vide na Internetu?

Sungazing je drevna duhovna praksa koja ljude vraća prirodi i samima sebi, preko jednog procesa koji traje 270 dana, gde se gledanje u Sunce u okviru prvog sata izlaska i zadnjeg sata zalaska postepeno povećava za 10 sekundi svaki dan, dok se ne dođe do 45 minuta, gde se ostaje najviše 7 dana, a onda se za 30 dana svaki dan smanjuje za 1 minut i spušta na 15 minuta, na kome se ostaje do kraja života. Tako čovek postaje solarni čip, popravlja svoje telo, duh i um, leči sve svoje bolesti, konektuje se na Mokšu, odnosno “informaciono polje Zemlje”, a jedna od nuspojava, nakon 37:30, jeste i značajno smanjenje gladi, odnosno unosa hrane u telo. Preporučuje se unos jedino sirove hrane (voća i povrća), nikako prestanak unosa hrane. To je najveća zabluda onih koji ne poznaju ovaj proces. Svrha sungazinga je jačanje duha i tela, a ne prestanak unosa hrane. Nigde se sungazerima ne savetuje prestanak uzimanja hrane, već naprotiv, kaže se da jedu šta god im se jede dok god im telo samo ne odbaci određenu hranu i unos hrane svede na minimum. Želudac i digestivni trakt nisu sijalica pa da se ugase na dugme; i jedno i drugo moraju da rade. Tako, kod većine sungazera želja za jedenjem mesa i jaja prestaje već negde oko 25 minuta. Pušači su ostavljali duvan, narkomani droge, alkoholičari alkohol... itd.

Ja sam prošao kroz ceo proces i znam o čemu govorim. Glupo je da o sungazingu govore i sude oni koji ga nikad nisu probali. Veoma dobro znam kako sam se osećao dok sam konzumirao meso, koliko sam bio bolešljiv, a znam kako se dobro osećam sada kad ga više ne konzumiram. Zdrav sam i ne mogu se razboleti već duže vremena. Da pomenem još jednom Jehovine svedoke i njihove članke. U jednoj njihovoj publikaciji naišao sam na tekst pod naslovom “Naučiti živeti sa artritisom”. Užasno. Religije vas, dakle, uče da naučite da živite sa bolestima. Sungazing vas oslobađa od svih bolesti i svih programa, pa najzad i od religije.

Uostalom, i Biblija piše i preporučuje:

“Slatka je svetlost, i dobro je očima gledati Sunce.”

Knjiga Propovednika 11:7

A vi sad izvolite pa se raspravljajte sa Biblijom.

Ta Švajcarkinja bi trebalo da ima ime i prezime. U suprotnom ona ne postoji. A i ta bezimena žena je naivna (ukoliko uopšte postoji) ako nije ništa jela. Umiranje od gladi se ne događa iznenada, kao grom iz vedra neba, već može da traje i oko mesec dana. Ukoliko neko ne sledi svoje instinkte i želju da utoli glad - ne zaslužuje da dobije redak u novinama. Doktorka Slađana Velkov, narodni nlekar i sungazer, je ona na ovaj napis reagovala ovako: “Dragi prijatelji, koliko se sećam, ovaj slučaj u Švajcarskoj nije bio posledica sangejzinga, već nepravilno primenjene 21 dan Jezmuhin metode. Stvari se izvrću ne bi li ljudi prestali da se leče i jedu hemijsko oružje iz samoposluga. Telo će samo pokazati kada mu hrana nije potrebna, ne treba raditi ništa na silu.” Pri tom doktorka nije mislila na potpuno odbacivanje hrane, već na umanjenje njenog unosa. Inače, pomenuti film je na YouTube postavio Cybermikan, samozvani Sungazing guru Balkana, sumnjiv čovek, o kome ćemo govoriti kasnije, i može se videti ovde:

I dalje verujete u priče gurua?

P.S. Sunce može biti opasno, naročito za muške:

scaled.php

Da, kad treba odbraniti sungazing od napada nepismenih novinara koji pišu tekstove o bezimenim ženama "koje umiru od sungazinga". Prenosim vam reagovanje doktora Nikole Aleksića (izgooglajte i videćete koliki je to borac za zdravu sredinu i zdravlje ljudi), na ovaj lažni napis...

* * *

Reagovanje gospodina Nikole Aleksića, predsednika Ekološkog Pokreta Novog Sada na medijski napad na sangejzing pokret

Ekološki Pokret Novog Sada

Ja sam Nikola Aleksić, apsolvent medicine i nalazim se na funkciji direktora Ekološkog pokreta Novog Sada, po oceni nemačkih Zelenih, rezultatski najjače ekološke organizacije u Evropi. Smatram da je tekst o izjednačavanju solarne joge sa sektom apsolutno izmišljen iz zle namere i da ne služi na čast magazinu ,,Doznajemoˮ što ga je preneo, zato što je prizeman i do kraja degutantan.

Tvrdim, i za tu ocenu zalažem 22-godišnji ugled Ekološkog pokreta, da je solarna joga najveće otkriće ХХ veka. Dokaz za navedenu ocenu je Hira Ratan Manek, indijac, koji je otkrio drevnu tehniku gledanja u Sunce na osnovu arheoloških nalaza u Južnoj Americi, Meksiku, Egiptu… i koji već 18 godina ne uzima hranu ni u kakvom obliku.

Ovu mogućnost življenja od sunčeve energije bez uzimanja hrane potvrdila je prvo Indijska lekarska komora koja je ispitivala Hiru Ratan Maneka u strogoj izolaciji i nadzor 411 dana, zatim medicinski stručnjaci sa klinike Univerziteta ,,Tomas Džefersonˮ iz Filadelfije, SAD, na kojoj ga je 189 dana ispitivao 21 medicinski stručnjak iz celog sveta pod istim uslovima i na kraju, svemirska agencija NASA, SAD, 130 dana. Svi stručnjaci koji su bili u medicinskom timu za vreme ispitivanja zdravstvenog stanja i zdravlja Hire Ratan Maneka su svojim potpisom garantovali da je za vreme ispitivanja Hira živeo samo od gledanja u Sunce i čaše vode dnevno.

Tehnika gledanja u Sunce je jednostavna, besplatna i kao takva svima pristupačna, a dobrobiti prosto neverovatni.Gleda se direktno u Sunce samo u prvom satu po izlasku ili u poslednjem satu pre zalaska Sunca kada UV indeks zračenja nije veći od 2 jedinice. Počinje se sa DESET sekundi prvog dana gledanja i nastavlja samo po DESET sekundi dnevno više nego prethodnog dana dok se ne dođe do 45 minuta gledanja u Sunce u jednom danu. Znači, 10 sekundi, 20, 30, 40, 50, 1 minut, 1minut i 10 sekundi i tako sve do 45 minuta jednodnevnog gledanja. Kada se odgleda predviđeno dnevno trajanje, protrljaju se dlanovi i njima prekriju zatvorene oči nekoliko minuta, sve dok ne nestanu svetlaci ili obojene mrlje u vidu. Poželjno je, kada uslovi dozvoljavaju, da se gleda izuven (bos), da se stoji na zemlji, pesku, kamenu, betonu, a nikad na travi, obavezno bez naočara ili sočiva (stakla) i bez kape ili bilo kakvog prekrivača glave, a podloga mora biti suva. Kada se dostigne 45 minuta dnevnog gledanja, počinje se sa smanjivanjem dnevnog gledanja, ali po minut dnevno, sve dok se ne vreme ne vrati na 15 minuta. Na tom vremenu gledanja se ostaje godinu dana, ceo život ili se nastavi samo po potrebi. Mora se zapamtiti da NEMA IMPROVIZACIJE!

Vreme dnevnog gledanja se može podeliti na više delova, zato što oblaci ili bilo šta ili bilo ko, mogu prekidati dnevno gledanje, ali ukupno vreme gledanja na prekid ne sme biti duže od predviđenog. Ako se ne odgleda puno predviđeno dnevno vreme za taj dan, iz bilo kog razloga, ne šteti, ali se računa kao da ga nije ni bilo.Kada je oblačno, ali se Sunce nazire kroz oblake, može da se gleda isto, korisno je, ali bez povećanja vremena gledanja, korisno je.Kada je oblačno, kada pada kiša ili se napravi kraći prekid iz bilo kog razloga, nastavlja se dalje prvog sunčanog dana kao da prekida nije ni bilo.

Dobrobiti od gledanja u Sunce i neškodljivost gledanja se mogu garantovati SAMO uz poštovanje pravila tehnike gledanja u Sunce.Tokom perioda gledanja u Sunce nije potrebna nikakva dijeta ili odricanje od hrane. Svi osećaji, kao smanjen apetit ili potpuni nedostatak osećaja gladi dolaze sami po sebi. Efekti gledanja u Sunce se mogu pojačati i ubrzati dnevnim zagrevanjem očiju kada je sunce izrazito jako. Okrene se lice ka Suncu zatvorenih očiju i ostane se tako 10-15 minuta da sunčeva energija zagreva oči kroz zatvorene očne kapke. Takođe i prelaskom na vegetarijansku ishranu ili na ishranu samo presnom, toplotno neobrađenom biljnom hranom (povrće, voće, koštunjavi plodovi), što je korisno i osobama koje ne gledaju u Sunce. U periodu do dostizanja 15 minutnog dnevnog gledanja u Sunce (do 45 minuta i nazad do 15-og minuta) osoba koja je gledala u Sunce postaje savršen prirodni sunčani generator i dalje primanje sunčeve energije vrši se i preko lica i otkrivenih delova kože i bez gledanja u Sunce. U navedenom periodu, svaka osoba koja je prošla kompletan tretman solarne joge ili prosto rečeno, gledanja u Sunce, u POTPUNOSTI se izleči od BILO KOJIH zdravstvenih problema ili bolesti, čak i od malignih oboljenja u terminalnoj fazi. Za vreme svakodnevnog gledanja u Sunce poželjno je intenzivno želeti ozdravljenje od bolesti od koje se boluje ili misaono povezivati Sunce sa obolelim organom. Za bolesne od malignih oboljenja koji nemaju garanciju da će moći gledati ceo propisani period zbog prognoze razvoja bolesti, preporučuje se ubrzani postupak po sledećoj šemi: do 5 minuta gleda se isto SAMO po 10 sekundi više nego prethodnog dana. Od 5-og minuta do 45-og minuta gleda se po pet minuta više nego prethodnog dana (5, 10,15, 20,…40,45), a od 45-og minuta smanjuje se vreme gledanja u Sunce isto po minut manje u odnosu na prethodni dan, sve dok se ne dođe do 5-og minuta od koga se i krenulo ubrzanom tehnikom. Tada se ponovo nastavlja normalnom tehnikom SAMO po deset sekundi više nego prethodnog dana kao da nije pređen ubrzani ciklus. Kada se sa 45 minuta vrati na 15 minuta na propisan način, pravila daljeg gledanja važe kao za zdrave osobe.

Za ove osobe se uz opisani način gledanja u Sunce, OBAVEZNO preporučuje vegetarijanska ishrana sa termički neobrađenom hranom (presnim voćem, povrćem i koštunjavim plodovima).Pod opisanim uslovima, garantuje se izlečenje, bez hirurškog zahvata, zračenja ili hemioterapije. Primeri postoje.Deca mogu gledati SAMO posle pete godine i SAMO do 15 minuta na način propisan za odrasle (po deset sekundi dnevno više nego prethodni dan) i SAMO do 15 minuta na kom vremenu ostaju do 15-te godine. Posle 15-te godine mogu da nastave do 45-og minuta i nazad na 15-to minutno dnevno gledanje, kao i odrasli.Moje lično iskustvo potvrđuje navedene garancije. Sa gledanjem u Sunce krenuo sam 2011. godine krajem februara odmah posle prvog predavanja dr Slađane Velkov, kojoj sam te godine organizovao još dva predavanja u Novom Sadu o gledanju u Sunce i samoizlečenju prirodnim putem. Danas, 26. aprila 2012. godine sam prešao 37-mi minut jednodnevnog gledanja. Već kod 7-8 minuta dnevnog gledanja osetio sam da mi više nisu potrebne kapi za nos posle 25 godina višestrukog danonoćnog korišćenja zbog alergije na kućnu prašinu. Bilo je noći kada sam se i po nekoliko puta budio i koristio kapi zbog gušenja. Za to vreme sam skoro u potpunosti izgubio čulo mirisa zbog sušenja sluzokože nosa od kapi za nos i čulo ukusa zbog čestog sušenja jezika i sluzokože tokom noći kada sam disao na usta dok se ne probudim. Sada sam prestao da budem alergičan na kućnu prašinu i od maja-juna prošle godine ne moram više da nosim sa sobom kapi za nos od kojih se nisam odvajao punih 25 godina. Ponovo osećam mirise trave, cveća, uvelog lišća, svog dezodoransa i uživam u ukusima hrane koje se još nisam odrekao, ali osećam da mogu bez nje. Takođe, pošto sam 35 godina radio isključivo u trećoj smeni, sve do 2005. godine kada ostao bez zaposlenja zbog gašenja ustanove gde sam radio, kada sam se budio morao sam da popijem veliku kafu (2 dcl) u prvih 15 minuta po buđenju. Ukoliko sam iz bilo kog razloga to propuštao, celu noć ili dan sam imao glavobolju koju nisam više mogao da odagnam. Danas više ne pijem kafu, niti osećam želju ili potrebu za njom. Nizak krvni pritisak, koji je verovatno bio uzrok opisane glavobolje, se regulisao od gledanja u Sunce već tu oko desetog minuta. Ostale zdravstvene dobrobiti od gledanja u Sunce, znane i neznane, uveren sam da ću dočekati i doživeti kao i svi koji su do sada poštovali propisanu tehniku i savladali predviđeni vremenski period i tehniku.To je jedina istina. Za verodostojnost opisane i navedene zdravstvene dobrobiti mogu da garantujem samo ako se poštuju napisana uputstva.

Smatram da je pravi zločin takvo iskustvo sakrivati od javnosti i ljudima uskraćivati mogućnost samoizlečenja i besplatnog darivanja savršenog zdravlja, a još veći zločin nazivati ga sektašenjem ili osporavati na bilo koji drugi način.

Nikola Aleksić, lično.

sunhea10.jpg

“Lako možemo oprostiti detetu koje se boji mraka. Prava tragedija u životu su ljudi koji se boje svetlosti.”

Platon

suncir10.jpg

Kada se čovek u mislima obraća bogu (mantra), sa njegovom dušom i telom se dešavaju ogromne promene. U tom trenutku čovek spoznaje svoju nesavršenost, otvara se prema bogu, i dobija od tog bića snagu da bi se izmenio i ušao u harmoniju sa svemirom.

Sunčeva svetlost i energija su oduvek svuda oko nas i u nama. Ali ljudi koji nesvesno prebivaju na Suncu ne postižu efekte solarne joge zato jer ne učestvuju svesno u tom procesu. Kada smo svesni tog energetskog procesa - on se višestruko uvećava i daje sve plodove.

Svest je činilac koji sve aktuelizuje, koji sve potencijalno pretvara u aktuelno i dovodi ga ishodu.

Sva tajna čovekovog ostvarenja je u svesnom učestvovanju u onome što jeste, a ne u postizanju nečeg novog. Tako smo mi oduvek jedno sa božanskim, sa apsolutom, ali prosvetljen je samo onaj ko svesno učestvuje u tom jedinstvu, uvek i svakog trena to jedinstvo svešću aktuelizuje u svome prisustvu.

Znači dokazali smo da su ove gluposti u uvodnom postu na ovoj temi, podvaljene od novinara, i verovatno dobro plaćene, izmišljene, čim "žena" koja je "umrla" nema ime i prezime. U šta sve veruju oni koji veruju u sve što vide i čuju. Strašno...

Jedna od važnih vežbi kada se radi o sungazingu jeste i bosonogo hodanje.

Jedan od najdestruktivnijih izuma u ljudskoj istoriji je obična cipela. Cipela je jedan od najvećih krivaca zašto ljudi oboljevaju od inflamatornih, autoimunih i drugih bolesti.

Najnovija naučna istraživanja pokazuju da gumeni đonovi kompletno blokiraju sve elektrone koji štite i hrane čitavu planet, pa tako i nas same. Kada stanemo na zemlju bosonogi, posebno ako stanemo na kamen, mi smo istog časa ispunjeni slobodnim elektronima koje nam planeta velikodušno daje preko celog dana i noći, svakog dana i noći.

Onoga trenutka kad obujemo cipele - sve prestaje. Kompletno prestaje komunikacija sa zemljom i mi smo izolovani.

Postoji jedan efikasan način da se ponovo uspostavi ta veza između elektrona iz zemlje i nas ljudi, a to je bosonogo hodanje.

Zemljin elektomagnetni omotač je toliko jak, da kada stanemo na nju, automatski nas isprazni od statičkog elektriciteta koji se nakupi u nama od naših mobilnih telefona, podova, kamera, kompjutera, bežičnih telefona... Dovoljno je da hodate bosonogi po zemlji, sednete na kamen, skočite u more, jezero ili reku petnaestak minuta dnevno (najbolje 45 minuta) i da budete zaštićeni Zemljinim prirodnim eletronskim omotačem. Ljudi hodaju oko nas odvojeni od stvarnosti, sa mislima u oblacima. Naravno, zato što nisu prizemljeni; između njih i zemlje je gumeni đon.

Zato, odbacite cipele bar za trenutak i napravite koji korak bosih nogu, osetite dodir sa Zemljom.

Namaste.

Kada se čovek u mislima obraća bogu (mantra), sa njegovom dušom i telom se dešavaju ogromne promene. U tom trenutku čovek spoznaje svoju nesavršenost, otvara se prema bogu, i dobija od tog bića snagu da bi se izmenio i ušao u harmoniju sa svemirom.

Sunčeva svetlost i energija su oduvek svuda oko nas i u nama. Ali ljudi koji nesvesno prebivaju na Suncu ne postižu efekte solarne joge zato jer ne učestvuju svesno u tom procesu. Kada smo svesni tog energetskog procesa - on se višestruko uvećava i daje sve plodove.

Svest je činilac koji sve aktuelizuje, koji sve potencijalno pretvara u aktuelno i dovodi ga ishodu.

Sva tajna čovekovog ostvarenja je u svesnom učestvovanju u onome što jeste, a ne u postizanju nečeg novog. Tako smo mi oduvek jedno sa božanskim, sa apsolutom, ali prosvetljen je samo onaj ko svesno učestvuje u tom jedinstvu, uvek i svakog trena to jedinstvo svešću aktuelizuje u svome prisustvu.[/QUOTE]
na osnovu ovog gore navedenog interesuje me da li i prosvetljen čovek podleže zakonu uzroka i posledica?

Naravno da podleže. Kao i svim ostalim prirodnim zakonima.
najlakše je prekopirati nečije reči...mnogo je veći problem to što si prekopirao i razumeti.
ajd da ti pomognem da ispravno dođeš do odgovora podvući ću ono na šta treba da obratiš pažnju.

Sva tajna čovekovog ostvarenja je u svesnom učestvovanju u onome što jeste, a ne u postizanju nečeg novog. Tako smo mi oduvek jedno sa božanskim, sa apsolutom, ali prosvetljen je samo onaj ko svesno učestvuje u tom jedinstvu, uvek i svakog trena to jedinstvo svešću aktuelizuje u svome prisustvu.

mislim, kad već moram da ti crtam :mrgreen:

edit:
pokušaj da isključiš povređeni ego, on će te samo sputavati u rasuđivanju...:per:

Poslednja izmena:
Najlakše je poverovati u sve što vidiš na Internetu. I u to da je "neko umro od sungazinga". Kakva ludost.

Ne sećam se da sam od ikoga tražio pomoć, ili "tražio pomoć". Ali evo treba mi pomoć da isteram prdež iz prkna... da li će biti veliki ili mali?

farting_smiley.gif

smiley_fart.gif

Mislim, kad već moram svima da vam crtam.

●/
/▌
/ \

Edit i svi vi...

pokušaj da ne ažuriraš post, jer to znači da ne stojiš iza primarnog stava, već imaš sekundarni.

:bljak: :pop2:

farting_smiley.gif
:pop:

h040.gif
:pop3:

Back