Još jedno ruglo da slomiš nogu ili vrat- Nova fontana!

mario80

Stara legenda
Poruka
80.820
Autorska tema.
U centru bgd kod pozorišta na cvetnom trgu nikla još jedna milionska šarena kič fontana ovaj put grobljanskog dizajna:

IMG_20210420_162822.jpg

Naprednjaci se trude svim silama da ostave trag iza sebe a narod će ih pamtiti po primitivizmu, kupljenim lažnim diplomama idoktoratima, aferama, pljačkama, rijaliti programima, šarenim kič fontanama i krš spomenicima.

Kod kalenića se isto kopa i pravi nova fontana, ima li tome kraja? Jesu li Srbi mazohisti?!??

Poslednja izmena:
Kad je već i Beograđanka u kadru da se prisetimo da je ludilo počelo kada je neka budaletina postavila polirani gabro kao eksterijerski kamen oko cele Beogrđanke .

Trebalo je uraditi analizu koliko je tamo ekstremiteta slomljeno pa sve troškove lečenja prebaciti na budaletinu koja je projektivala i odobrila ..

Dakle šta očekujete da će neko takav iznedriti nešto bolje nakon par decenija .. Nije kriv Vesić koji je došao do Bgd, već šta je video u Bgd pa pomislio da tako treba ..

Ne nego je protivgradski arhitekta neopevani džiber. Kao i upostalom svi koji su u trenutnom sazivu hunte.

Da budemo pošteni:

Pre neki dan na Vračaru, dve gospođe, blizu svojih 80-tak gidina sa dva psa , na dugim povodcima, susrele se, potpuno zatvorile trotoar , ljudi silaze na kolovoz ( parkirana vozila), Sinđelićeva prometna ulica , vozila usporavaju , zbijaju se pešaci uz automobile, njih dve opušten, ni da se pomere .. Sudeći po svemu njih dve su iznad "primitivne Srbije, one su one "pristojne" koje su iznedrile isto tako "pristjne" E takav ti je Bgd , takav džiberaj nema ni u jednoj selendri, a gospodže nisu se sigurno baš doprcale ko zna odakle

Autorska tema.
U centru bgd kod pozorišta na cvetnom trgu nikla još jedna milionska šarena kič fontana ovaj put grobljanskog dizajna:

Pogledajte prilog 909125
Naprednjaci se trude svim silama da ostave trag iza sebe a narod će ih pamtiti po primitivizmu, kupljenim lažnim diplomama idoktoratima, aferama, pljačkama, rijaliti programima, šarenim kič fontanama i krš spomenicima.

Kod kalenića se isto kopa i pravi nova fontana, ima li tome kraja? Jesu li Srbi mazohisti?!??
"Тема" је потпуно дебилна, јефтино критизерска и чињенично нетачна. Управо у духу
јалове и бесплодне опозиције наПРДњацима и у духу београдских јајара и паткара
који у целим својим отужним животићима нису саградлили ни пољску клоњару! z:lol:

Da budemo pošteni:

Pre neki dan na Vračaru, dve gospođe, blizu svojih 80-tak gidina sa dva psa , na dugim povodcima, susrele se, potpuno zatvorile trotoar , ljudi silaze na kolovoz ( parkirana vozila), Sinđelićeva prometna ulica , vozila usporavaju , zbijaju se pešaci uz automobile, njih dve opušten, ni da se pomere .. Sudeći po svemu njih dve su iznad "primitivne Srbije, one su one "pristojne" koje su iznedrile isto tako "pristjne" E takav ti je Bgd , takav džiberaj nema ni u jednoj selendri, a gospodže nisu se sigurno baš doprcale ko zna odakle

To je tačno zapažanje.

Ali imaj u vidu da je Beograd sistematski repopulisan nakon 1945. tako da u njemu danas skoro i da nema izvornih Beograđana. Jedni su pobijeni, drugi uništeni, treći su se radosno priključili došljačkom polusvetu i dobijena je jedna skoro pa nesnosna sredina u svakom pogledu.

I umesto da imate makar trunku svesti da ga treba popravljati vi ga i dalje opsesivno kvarite.

Mogao bih da ti nabrojim bar pola miliona naprednjačkih ispada i ataka nad njim ali me mrzi.

Kada u nekoj sredini prebijaš, rušiš i zlostavljaš logično je da ona vremenom izgubi manire i preda se divljačkoj stihiji mada istini za volju mnogi nikada nisu ni shvatili šta je to civilizacija i čemu to služi s obzirom da se ne maže na leba.

To je tačno zapažanje.

Ali imaj u vidu da je Beograd sistematski repopulisan nakon 1945. tako da u njemu danas skoro i da nema izvornih Beograđana.
Sta znaci "izvorni Beogradjanin"?
Je l' to od Vince ili malo novije?

Stalno insistiras na nekakvoj autohtonosti Srba i podelama na one koji su dosli i one koji su toboze iz ove zemlje iznikli.

Do kad mozes da pratis pretke u Srbiji unazad?
Do 7. veka? Znas da tvoji nisu odnekud dosli? Imas zapis kao dokaz? Ozbiljno pitam, nisam sarkasticna.

Stalno insistiras na nekakvoj autohtonosti Srba i podelama na one koji su dosli i one koji su toboze iz ove zemlje iznikli.

Do 7. veka? Znas da tvoji nisu odnekud dosli? Imas zapis kao dokaz? Ozbiljno pitam, nisam sarkasticna.
Интелектуални ћоравци очигледно не знају ништа о 1867. години, а београЏанисти
такође не знају да НЕ ПОСТОЈЕ никакви "стари београЏани", осим ако не мисле
на Заклопачу, Малу и Велику Иванчу, и села иза Авале одакле су на воловским
запегама пристигли први БеограЏани након повлачења Риза-Паше 1867...
Много бре прде ови БеограЏанисти са празилуком у жутарама београЦким! z:lol:

Evo na primer Kon je izvorni Beograđanin. Možda i najizvorniji jer mislim da je njegova i porodica Aje Jung tu od pre Prvog srpsko ustanka, zapravo od proterivanja sefadskih Jevreja iz Španije.

Po mom mišljenju izvorni Beograđani nisu ni oni koji su se doselili između 1918. i 1945. Izvornim Beograđanima se eventualno danas mogu smatrati oni koji su u njemu od prve polovine XIX veka.

Malo novije.

Ne inistiram ja na podelama već oni jer su se udružili u zavičajne klanove i smatram ih direktno odgovornim za iseljenje 4 miliona autohtonih Srba iz Srbije tokom prethodnih 76 godina.

Da, do XVIII veka jer je o njima ostavio zapis moj askurđel i on postoji u spisima jednog malom manastra na jugu Srbije.

Znas da tvoji nisu odnekud dosli?

Znam.

Imas zapis kao dokaz? Ozbiljno pitam, nisam sarkasticna.

Imam već sam napisao. Moja porodica je bila jedna od najstarijih u jednom srpskom gradu.

I da naglasim još jednom - ja nisam Beograđanin ali veoma dobro razumem šta ste Beogradu uradili. Prošlih leta.

Evo na primer Kon je izvorni Beograđanin. Možda i najizvorniji jer mislim da je njegova i porodica Aje Jung tu od pre Prvog srpsko ustanka, zapravo od proterivanja sefadskih Jevreja iz Španije.

Po mom mišljenju izvorni Beograđani nisu ni oni koji su se doselili između 1918. i 1945. Izvornim Beograđanima se eventualno danas mogu smatrati oni koji su u njemu od prve polovine XIX veka.

Ne inistiram ja na podelama već oni jer su se udružili u zavičajne klanove i smatram ih direktno odgovornim za iseljenje 4 miliona autohtonih Srba iz Srbije tokom prethodnih 76 godina.
Da, do XVIII veka jer je o njima ostavio zapis moj askurđel i on postoji u spisima jednog malom manastra na jugu Srbije.
Znam.

Imam već sam napisao. Moja porodica je bila jedna od najstarijih u jednom srpskom gradu.

I da naglasim još jednom - ja nisam Beograđanin ali veoma dobro razumem šta ste Beogradu uradili. Prošlih leta.
Pa ne znas ni ti svoje poreklo do kraja kao ni niko u Srbiji.To sto mozes da pratis 200 godina unazad te ne cini autohtonim niti izvornim.
A sto je neko dosao 100 godina kasnije tek te ne cini mnogo autohtonijim od njega.

Nas narod je uvek bezao i sklanjao se tamo gde je bio na granici. Mozda su tako i tvoji dosli pre 300 godina iz nekog dinarskog krsha.

Ja jednostavno ne volim podele ali cinjenica je da su Srbi koji dolaze iz granicnih ratnih krajeva imali snazniji nagon za prezivljavanjem i sposobniji su od onih koji su manje vise duze periode ziveli u miru.

Ali optuzivati njih za sopstvene neuspehe i sopstvenu nesposobnost i u njima gledati neprijatelja i krivca za sva zla koja su zadesila Srbiju je maliciozno i neosnovano.

Moj deda sa mamine strane je kao siroce pobegao iz Bosne za vreme WWII i bukvalno poceo od nule i sagradio i kucu, podigao porodicu. S druge strane deda sa oceve strane cija je porodica tu cca 300 godina nije jednu **benu kucu uspeo da sazida. Bukvalno za ceo zivot nista nije stvorio. I ta prica je meni dobro poznata. Kako su sve jadnim domorocima Srbima- Srbi dosljaci nesto toboze uzeli.

Pa ne znas ni ti svoje poreklo do kraja kao ni niko u Srbiji.To sto mozes da pratis 200 godina unazad te ne cini autohtonim niti izvornim.
A sto je neko dosao 100 godina kasnije tek te ne cini mnogo autohtonijim od njega.

Nas narod je uvek bezao i sklanjao se tamo gde je bio na granici. Mozda su tako i tvoji dosli pre 300 godina iz nekog dinarskog krsha.

Ja jednostavno ne volim podele ali cinjenica je da su Srbi koji dolaze iz granicnih ratnih krajeva imali snazniji nagon za prezivljavanjem i sposobniji su od onih koji su manje vise duze periode ziveli u miru.

Ali optuzivati njih za sopstvene neuspehe i sopstvenu nesposobnost i u njima gledati neprijatelja i krivca za sva zla koja su zadesila Srbiju je maliciozno i neosnovano.

Moj deda sa mamine strane je kao siroce pobegao iz Bosne za vreme WWII i bukvalno poceo od nule i sagradio i kucu, podigao porodicu. S druge strane deda sa oceve strane cija je porodica tu cca 300 godina nije jednu *benu kucu uspeo da sazida. I ta prica je meni dobro poznata. Kako su sve jadnim domorocima Srbima- Srbi dosljaci nesto toboze uzeli.
Prvo to nije 200 nego 300 godina a osim toga svakako mogu da pratim svoje korene mnogo dalje od migranata 1945. jer su mi preci bar bili pismeni za razliku od njihovih.

Moj deda sa mamine strane je kao siroce pobegao iz Bosne za vreme WWII i bukvalno poceo od nule i sagradio i kucu, podigao porodicu. S druge strane deda sa oceve strane cija je porodica tu cca 300 godina nije jednu **benu kucu uspeo da sazida. Bukvalno za ceo zivot nista nije stvorio. I ta prica je meni dobro poznata. Kako su sve jadnim domorocima Srbima- Srbi dosljaci nesto toboze uzeli.

Ауу... баш нам је кренуло од тих "способних"... уствари, има ли бар нешто ова држава и друштво од "способних"

Дарлинг, ти треба много културолошки да порадиш на себи, нпр. како је нешто културолошки уништено на рачун фаворизације некултурних.

Ја да образлажем на 5 страна, шта си ти овде све омашила - немам времна , ово је ипак форум.

Poslednja izmena:
nista tvoji preci s juga Srbije nisu bili pismeniji od onih u Bosni....isto su bili pod Turcima.......

pismeni su bili eventualno ovi nasi iz Vojvodine:mrgreen: jer je bila AU.

Znaš kako, moj askurđel je bio iguman pa je i svoju decu naučio da čitaju i pišu.

A njegov otac koji je nega opismenio je bio trgovac koji je znao pravi srpski, turski, bugarski i grčki tako da ne možeš bolje od mene znati ko je moja porodica.

Ta nagđanja su neutemeljena.

Poslednja izmena:
Неписмени, то нису ни твоје ни "наше" паре...
СВА СРЕДСТВА за радове поклонила Београду је компанија "Вода-"Вода".
Dijabolo taj trg se menja na svakih par godina,a pre 2 je radjen,tako da se pare treba usmeriti na nesto humanije i prakticnije,taj reket sto je vojin platio vesic koristi da unisti kraj u kom zivi

Back