Jos jedno dete ubijeno!!!

Majka: Ubila sam sina

T. MARIĆ | 28. jul 2010. 09:00 > 20:45 | Komentara: 21

Marina Andrejić iz Majilovca pred istražnim sudijom rekla da je usmrtila Đorđa (13). Odvela policiju na lice mesta, ali tela dečaka nema

hro-marina-andrejic_310x186.jpg

Marina i Đorđe Andrejić

MARINA Andrejić (38) iz Majilovca kod Velikog Gradišta priznala je ubistvo sina Đorđa. Istražni sudija Višeg suda u Požarevcu, Jugoslav Skenderi, odredio joj je pritvor u trajanju do 30 dana, zbog sumnje da je počinila teško ubistvo sina Đorđa (13), nestalog prošlog četvrtka, 22. jula. Protiv osumnjičene je prvobitno požarevačka policija podnela krivičnu prijavu zbog nasilja u porodici, pošto je priznala da je dečaka udarila motikom, zbog "njegove neposlušnosti". Međutim, pošto je kasnije priznala i njegovo ubistvo, ova prijava je preinačena u najteže krivično delo. O detaljima saslušanja kod istražnog sudije u sredu nije bilo moguće dobiti podatke u Višem sudu, zbog interesa istrage koja je u toku.

Nezvanično smo saznali da je majka dečaka, posle priznavanja njegovog ubistva, odvela policijsku ekipu na lice mesta, u ataru Majilovca, ali telo tamo nije pronađeno.

Posle toga, ona je porekla da je usmrtila sina, ali je krivična prijava, ipak, preinačena u teško ubistvo.

POLIGRAF
PREMA nezvaničnim saznanjima, majka nestalog dečaka nije prošla ispitivanje na poligrafu. Osim toga, nezvanično se priča da nju tereti i krv skinuta sa motike, za koju je ona tvrdila da je njena, pošto se posekla. Međutim, analizama je utvrđeno je da se ne radi o njenoj, već o krvi njenog nestalog sina. Ipak, ovaj podatak jeste dokaz da je dečak udaren motikom, ali ne i da je njome usmrćen.

Đorđe je nestao 22. jula, oko 18.00, pošto je sa majkom pošao na njivu, koji kilometar udaljenu od sela. Prema njenoj priči, ona se tada povredila motikom, pa je sina poslala da se sam vrati kući, od kada mu se gubi svaki trag. Ona se u selu pojavila tek nakon dva dana, sa modricama i krvavom motikom, što je pokrenulo raznorazna nagađanja meštana. Oni su se pitali zašto otac dečaka nije krenuo u potragu za suprugom i sinom, pošto se dva dana nisu vraćali sa njive.

Meštani Majilovca u početku su tvrdili da je Đorđe od majke često dobijao batine, iako je bio mirno i povučeno dete. Međutim, kako prolazi vreme, oni su sve manje raspoloženi za priču sa novinarima.

- Ne znamo šta sve može do kraja da ispadne i ne želimo da se zameramo bilo kome. Najbolje da sačekamo da policija odradi svoj posao i da se utvrdi šta se sve tačno desilo - rekao je meštanin D. M.

On tvrdi da je celo selo već danima uznemireno, jer se radi o dobrom i primernom dečaku, za koga su izgubili nadu da je živ. - Moja žena i ja smo se svakog dana molili da Đorđa nađemo živog i verovali smo da će naše molbe biti uslišene i da je samo pobegao od kuće. Međutim, isuviše je već vremena prošlo od njegovog nestanka, i sad smo već izgubili svaku nadu, naročito kad smo čuli da mu ja majka pritvorena - rekao je D. M.

Posle pritvaranja majke, privremeno starateljstvo nad dvanaestogodišnjom Đorđevom sestrom, preuzeo je njihov stric Slađan Andrejić.

U međuvremenu, potraga za nestalim dečakom je nastavljena, uz učešće policajaca, lovaca i meštana Majilovca i okolnih sela. Detalji potrage nisu saopštavani u policiji, ali su neki od meštana rekli da su na jednom mestu otkrili klompe i šnalu, ali da nije utvrđeno kome one pripadaju.

- Iako smo nakon toga pročešljali ceo okolni teren uzduž i popreko, od dečaka nije bilo ni traga, ni glasa - rekao je jedan od učesnika potrage.

- Policija nema nameru da odustane i nastavlja potragu, koja će uskoro biti pojačanog intenziteta - najavila je Jasmina Tišma, portparol Policijske uprave Požarevac.

POTRAGA

VIŠE od 100 pripadnika Žandarmerije tražilo je nesrećnog Đorđa Andrejića (13) iz Majilovca. Gotovo da je svaki pedalj zemlje "prečešljan", a od njega ni traga, ni glasa.

Prema rečima pukovnika Milenka Božovića, zamenika komandanta Žandarmerije, u potragu za dečakom u četvrtak će krenuti još veći broj njihovih ljudi, jer je teren težak i nepristupačan.

- Pretražili smo čitav teren u rejonu sela Majilovac, Đurakovo, Biskuplje i Kurjače - kaže pukovnik Božović. - Jedino što smo pronašli jesu šnala i klompe dečakove majke Marine. Akcija će biti nastavljena, a u potrazi učestvuju i meštani. J. Su.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:294176-Majka-Ubila-sam-sina

Prema rečima pukovnika Milenka Božovića, zamenika komandanta Žandarmerije, u potragu za dečakom u četvrtak će krenuti još veći broj njihovih ljudi, jer je teren težak i nepristupačan.

Чуди ме овакава изјава о тешком неприступачном терену. :neutral:
Између ова четири места, чији мештани суделују у потрази, су шумовити брежуљци, питоми предели. До Сребрног језера (некадашњег рукавца Дунава) и Дунава је за жену јако тешко доћи носећи тринаестогодишњег дечака. Других река нема сем поточића.

bjbosn.jpg

Pregledaju ceo predeo izmedju Djurakova i Majilovca. Ako je neko prolazio tuda moze primetiti da je suma dosta gusta...
Danas sam prolazila tuda i traze po ceo dan, tu su svi. Vojska, lovci, policija Mup-a i granicna, svi su ukljuceni u potragu, vodili su i pse ali nista ne nalaze.
Zalosno....

Meni ovde ništa nije jasno. Ne ide mi u glavu da neko udari dete motikom ali čak i da se to desilo onda je bilo iz nehata a ne u želji da ga ubije. U tom slučaju bi svaka majka, ma koliko joj povređena bila noga (pod uslovom da se zaista povredila), odjurila po pomoć za dete koje je udarila a ne bi ga zakopavala a posle se pravila luda. Ovde nešto mnogo smrdi.

Nadam se da se mali osvestio i da ga je neko poveo sa sobom dok se oporavi. Mada ne bi me čudilo ni da se ništa od ovoga nije desilo nego da ih je napao neko treći ili je majka imala saučesnika ili je prodala malog .... ma ko zna!

Meni ovde ništa nije jasno. Ne ide mi u glavu da neko udari dete motikom ali čak i da se to desilo onda je bilo iz nehata a ne u želji da ga ubije. U tom slučaju bi svaka majka, ma koliko joj povređena bila noga (pod uslovom da se zaista povredila), odjurila po pomoć za dete koje je udarila a ne bi ga zakopavala a posle se pravila luda. Ovde nešto mnogo smrdi.

Nadam se da se mali osvestio i da ga je neko poveo sa sobom dok se oporavi. Mada ne bi me čudilo ni da se ništa od ovoga nije desilo nego da ih je napao neko treći ili je majka imala saučesnika ili je prodala malog .... ma ko zna!

Sto mislis da kada nekog udaris motikom nisi nameravao da ga ubijes... Nije udarila yako da mu je izasla cvoruga vec da mu je nanela takve povrede da ga je raskrvarila.. a po kolicini koja je nadjena nije ga samo zasekla...

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/200769/Preko-400-ljudi-trazi-telo-decaka

Sasvim je jasno da majka decaka nije ni bila u sumi. A 400 ljudi danima trazi decaka dok ludaca zayebava celu policiju i drzavu.

Treba pod hitno uhapsiti i oca. Kao i strica koji je hteo da pregazi novinare. To je neka porodica teskih ludaka. I malo ih pritegnuti dok ne propevaju gde je dete. Niko nece praviti pitanje ako se okliznu na koru od banane.

Back