Jos jedna prica o kidnapovanju deteta

Baš sam neki dan bila u Merkatoru i situacija je sledeća. Velika igraonica u staklu ali sa velikim izlazom i na vratima velikim slovima ispisano -roditelji se mole da sami gledaju svoju decu-. Znači ni traga od devojaka koje čuvaju decu.
Ne znam za druge ali znam da nikad ne bih ostavila dete tamo.
Priča ne pije vodu ni gram. Da li je moguće da baš niko pa ni ta deca koja su se tu igrala nisu ništa videla, da ta devojčica nije vikala ili nešto ili je pak dobrovoljno za bombonu krenula sa nepoznatim čikom. Dajte ljudi.
S druge strane bila sam svedok otvaranja neke prodavnice igračaka u SC za novu godinu gde se pojavilo 500 ljudi da uzme dž paketić. Za ne poverovati koliko ljudi je išlo van reda i dozivalo svoju decu, da li je tim ljudima više stalo da gledaju da im se neko ne uvuče u red ispred njih nego da gledaju u svoje dete koje je došlo kod deda mraza po paketić, znači sitno dete. U redu od 500 ljudi! Na trenutke mi ih je žao, ne želim ni da pomišljam kakav je to osećaj ali s druge strane ako medju toliko ljudi ne paziš na dete njima svašta padne na pamet. Dovoljno je sekund nepažnje i eto.

Ako ste sokirani,pod uslovom da je to zaista sve istina,ma koja od ovih verzija,ne treba da budete,jer gde vi zivite!?
Trgovina decom je toliko razgranata,ljudi koji se time bave su svuda oko nas..
Mi smo malo opusteni po pitanju kretanja dece same po ulicama,do prodavnice i do skole..Pitajte u Francuskoj recimo da li neko dete ide samo u skolu pre 15te godine..mozda sam malo preterala ali roditeljima to ne pada na pamet..pedofilija cveta a na TV ima milion emisija o nestaloj deci.

Da, ovo je tacno.
U danasnje vreme kada se, kao nikada do sada, prica nadugacko i nasiroko o humanosti, ravnopravnosti, paznji..., kada nam sa svih medija trube po vasceli dan o toleranciji, normama ponasanja, savremenim konceptima porodice i svemu ostalom - izgleda kao da nikada nije bilo vise pedofilije, prostitucije, otmica, ubistava i trgovine decom!
Gde se to izgubilo ono porodicno vaspitanje koje je bilo 1000 puta efikasnije nego sati i sati obrazovnog programa?
Zaista izgleda kao da se u edukacije ulazu ogromne pare, ali isto tako ne mogu da se otmem utisku da tu nesto smrdi... Kao sto je fakat da su u Srednjem veku, u vreme najmasovnijih egzekucija nad lopovima i siledzijama u centru grada, na periferiji istog tog grada upravo u tim trenucima vrseni brojni zlocini, jos krvaviji i brutalniji.
To se zove kontraefekat.
I sve mi se vise cini da to beskrajno pricanje na televizijama i tribinama o paznji, ravnopravnosti i svim ostalim lepim stvarima u stvari pravi taj kontraefekat.
Zato, mlade majke (i malo starije) - slusajte slobodno vise svoje babe i prababe, one mozda jesu dosadne, ali jako dobro znaju da razluce dobro od zloga.
Bez laznog moralisanja, ali neke stvari su nespojive u tom besomucnom propagiranju savremenog nacina zivljenja i paznje prema deci...

Ja sam ovdje zadužen da razmišljam! (imam i veću glavu i mozak) :lol:

i ovim smo se vratili na uobicajene tokove rasprave na krstarici - bigger is better, istine i zablude

tema: deca se ne ostavljaju bez nadzora. svesna sam u kakvom vremenu zivim, i da je to dete najvece blago koje imam - ne ostavljam prostora za "moze svakom da se desi".
meni je sasvim dovoljno sto jednom mesecno ovde na dnevniku jave da je nestalo neko dete, podvuceno brojem nesrecnih slucajeva i smrti kod dece na godisnjem nivou da bih udvostrucila paznju kada je potrebno - ali uvek ce biti onih koji informacije ignorisu, i koji su lezerni u odnosu na bezbednost sopstvenog deteta. zato broj nestale dece i ne opada.

u Merkatoru i situacija je sledeća. Velika igraonica u staklu ali sa velikim izlazom i na vratima velikim slovima ispisano -roditelji se mole da sami gledaju svoju decu-. Znači ni traga od devojaka koje čuvaju decu.

dakle, ima devojaka, ali ne svaki dan, mislim da se devojke bave decom vikendom.
ali ih ne čuvaju, da ih neko ne mazne, nego se igraju sa njima i paze da ne bude nekih gluposti, padova, svađa itd...
roditelji ne paze svoju decu.
generalno, ti roditelji trebalo bi da "budu među svojima - među govedom"
viđala sam bosu decu po merkatoru koja u hipermarketu traže mamu koja je ladno ostavila dete da se igra a ona otišla u pazar!
igraonica je nepregledna, ja pijem kafu, okrenuta ka igraonici, i desi mi se za sekund negledanja da izgubim dete iz vida.
dok ga ne vidim, ne smirim se.
i ako nisam znala za ovu priču. istina ili ne - jezivo je.

Back