Još jedan razlog da se (ne)poseti Tajland

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.757
Za sve koji vole, žele...Eto još jednog razloga posete Tajlandu ili ne? Stvar ukusa :)

Ništa ih neće sprečiti da legalizuju šta god im donosi pare i turiste :)

Pitam se šta će sledeće legalizovati i prodavati :)

Od sada i zvanično legalizovano uzgajanje vutre na Tajlandu

1654769037642-00032c68wy.jpeg

Radosne scene mogle su se videti u kofi-šopovima i kafićima u Bankoku kada je vutra zvanično legalizovana, što je Tajland povelo na put transformacije u najprogresivniju državu u regionu, pošto vlada ove države pokušava da kapitalizuje ovu industriju i iskoriti popularnost kanabisa kako bi se razvila.
Ljudi na Tajlandu sada slobodno mogu uzgajati neograničene količine kanabisa, nakon što je zakon koji je u februaru ratifikovan stupio na snagu devetog juna. Ova biljka i zvanično je uklonjena sa liste narkotika u ovoj državi, iako je njena konzumacija u javnosti i dalje prekršaj.

“Veoma sam uzbuđen, jer pre ovoga vutra na Tajlandu nije bila legalna. Dosad smo se krili od policije, a sada smo slobodni,”

“Čekali smo ovo 43 godine, od 1979,” kaže za VICE World News Čaivat Banjai, jedan od vlasnika ovog kafea. Te godine Tajland je sastavio listu droga kojim su kanabis i njegovi derivati postali ilegalni. “Sada je vutra legalna. Vutra je napokon legalna.”

“Nikada nismo ni mislili da ćemo dogurati ovako daleko,” kaže Čaivat dok mu se oči pune suzama.

Upotreba kanabisa u medicinske svrhe legalizovana je na Tajlandu još 2019. godine. Od tada, delovi ove biljke korak po korak su uklanjani sa liste narkotika ove zemlje, pre nego što je zakon donet u februaru najavio da će od 9. juna svi delovi ove biljke biti legalizovani. Prošlog meseca, vlada Tajlanda najavila je da će građanima podeliti milion besplatnih biljaka kanabisa.

Imam poznanicu iz Tajlanda i uvek ima negativno misljenje o njenoj zemlji. Korupcuja je velika. Tamo uzmu taksisti siluju zenu i podmite policiju i sve prodje glat. Nema potrebe govoriti o prostituciji i organizovanom kriminalu. Opadno je, cak i u bangkoku da zena zivi sama sa detetom.

Umeju oni biti jako prijatni prema turistima, ipak je to zemlha osmeha. Treba se upoznati sa stvarima koje oni smatraju uvredljivim pre dolaska

Formalno je prostitucija zabranjena na Tajlandu pa policija šeta duž Walking Street u Pataji ili Soi Cowboy u Bangkoku, čak ima i punktove i unajmljene strane policajce zbog turista. Toliko o legalnosti i značaju iste na Tajlandu :lol:

Inače zbog ozbiljnih kazni koje sleduju onima koje uhvate sa drogom ja se ne bih šalio ni pod razno i verovao ovim tekstovima. Dakle kada otvore zvaničan vutra bar na plaži na Koh Čangu ili Koh Kood onda ću razmisliti do tada samo chang pivce i pad thai ;)

Imaš emisiju "90 days fiance" gde kao traže verenicu i te fore. Imaš lika koji je otišao na tajland da nađe ženu, ali se svi oni dopisivali pre toga, to se podrazumeva. Ovog zovu Neckless Ed xD

Koji je to debil od čoveka:
a sto? verovatno ne trazi od zene spiritualnog duhovnog saputnika vec ljubimca da seta i kako to to ono zoves? Torba jel? :)
a ona takodje trazi to sto trazi...neko da je izdrzava i sve je ok :)

a sto? verovatno ne trazi od zene spiritualnog duhovnog saputnika vec ljubimca da seta i kako to to ono zoves? Torba jel? :)
a ona takodje trazi to sto trazi...neko da je izdrzava i sve je ok :)
Izdvajaš mali procenat muškaraca i pretvaraš ih u većinu. To je govorio psiholog Jordan Peterson. uvek se uzveče ono što je u manjini jer je nešto što bode oči i predstavi se kao da je većina. Tvoje aludiranje na torbanje je komično.

jesi li ti jedna od onih modernih žena koja voli provod, karijeru, a sve ostalo je nebitno?

Izdvajaš mali procenat muškaraca i pretvaraš ih u većinu. To je govorio psiholog Jordan Peterson. uvek se uzveče ono što je u manjini jer je nešto što bode oči i predstavi se kao da je većina. Tvoje aludiranje na torbanje je komično.

jesi li ti jedna od onih modernih žena koja voli provod, karijeru, a sve ostalo je nebitno?
ne znam o cemu pricas...ja pricam o tom klipu koji si okacio...o liku i curi u njemu

ona je htela da ima dete sa njim, on neće iako joj je obećavao da želi. Samim tim je obmanjivao i ona nije pristala da se uda za njega. On je kasnije pokušao sa nekom drugom, isto je ograničen sa njegovim stavovima.
preskakala sam...videla sam da on nju smatra neurednom i prljavom, smrdljivi dah, dlakave noge...ona od njega uzima pare, njena sestra trazi pare...nisam ih pratila sada sam ih videla prvi put...a to sto ona hoce dete...koja nece? sirota, dete od nekoga ko je beo, sa zapada znaci dozivotno izdrzavanje...cesto je dovoljno samo da si za zapada ili da si beo...zbog papira i genetike...cak ne moras ni preterano da si bogat

preskakala sam...videla sam da on nju smatra neurednom i prljavom, smrdljivi dah, dlakave noge...ona od njega uzima pare, njena sestra trazi pare...nisam ih pratila sada sam ih videla prvi put...a to sto ona hoce dete...koja nece? sirota, dete od nekoga ko je beo, sa zapada znaci dozivotno izdrzavanje...cesto je dovoljno samo da si za zapada ili da si beo...zbog papira i genetike...cak ne moras ni preterano da si bogat
Treba to ispratiti lepo. Mnogo je kritika bilo na njegov račun. I na njen sa njegove strane, podrazumeva se. To što sestra traži pare je nešto normalno na Tajlandu. Tamo se očekuje od muškarca da da pare roditeljima kao zahvalnost što je upravo takva kakva jeste. Što su uložili u nju, u njeno školovanje.. Neke devojke sa završenim fakultetima (jačim), njihovi budući muževi davali su 30k evra njihovim roditeljima. To je pokazatelj da on može da se brine o njoj. Naravno, ne ide sav keš njima, vraća mu se nešto. Ali je to tamo praksa.

Treba to ispratiti lepo. Mnogo je kritika bilo na njegov račun. I na njen sa njegove strane, podrazumeva se. To što sestra traži pare je nešto normalno na Tajlandu. Tamo se očekuje od muškarca da da pare roditeljima kao zahvalnost što je upravo takva kakva jeste. Što su uložili u nju, u njeno školovanje.. Neke devojke sa završenim fakultetima (jačim), njihovi budući muževi davali su 30k evra njihovim roditeljima. To je pokazatelj da on može da se brine o njoj. Naravno, ne ide sav keš njima, vraća mu se nešto. Ali je to tamo praksa.
ova cura je inace sa Filipina, mislim nebitno u celoj prici...slicno je to sve :)

Kakva su beda u svim mogućim oblicima.

Kakva su beda u svim mogućim oblicima.
a verovatno nisu svi/sve...kada verovatno odrastes tako da nemas ni osnovno, tus, hranu, sobu, nista...verovatno ti se udaja za duplo starijeg coveka pa makar sa svojom sobom, stanom gde god...koji moze da pruzi obrok cini kao ultimativna sreca...

ne znam...nisu meni one nejasne, vec ljudi koji ih zene i veruju da ih vole...njih a ne njihove pare i genetiku...

malo smo skrenuli sa teme jel... :lol:ali ako legalizuju kanabis + dele sadnice sto mi deluje neverovatno...onda su otisli stvarno u XXX...

ne zbog turista...vec zbog svog naroda i sta od njih prave...

sto se para tice, cini se zaista dobar potez...sigurno ce privuci jos turista, to je garantovano :)

Back