ma.sta sad
Početnik
- Poruka
- 33
Dragi forumaši,
Imam veliki , a očigledno u našoj državi , i nerešiv problem
... Naime , pre 4 godine moj suprug i ja smo kupili stan od privatnog investitora. I kao i svaki prosečni građanin u ovoj zemlji otplaćujemo ga pošteno stambenim kreditom naredne 23 godine. E sad , mi taj stan nikada ne bi kupili u naselju koje se nalazi u nedođiji sa vrlo lošim prevozom i okruženjem da nam, dragi nam lopov od investitora , nije obećao dvorište koje po položaju gde se stan nalazi jedino može nama da pripadne. Stan se nalazi u prizemlju i sa zadnje strane zgrade i pored stana ima parče zemljišta od otprilike 10 kvadrata koje smo mi pretvorili u dvorište. To dvorište smo takođe pošteno platili investitoru i posed te imovine smo jasno naveli u kupoprodajnom ugovoru koji smo sve prema zakonu overili u sudu
...I sada kada smo napokon posle 4 godine od uselenja u stan uspeli malo da se finansijski oporavimo krenuli smo u radove oko ograđivanja dvorišta jer od prvog dana imamo probleme sa psima lutalicama , lopovima kao i brojnim domaćim i divljim životinjama u okruženju pa je logično da smo smatrali da treba da se zaštitimo. I tu nastaju naši problemi ... Draga nam komšinica koja se nalazi na spratu iznad nas , prijavljuje nas građevinskoj inspekciji koja tako ažurno (jer su verovatno u rodbinskim odnosima sa dotičnom)dolazi u roku od sat vremena po njenoj prijavi i nalaže nam da prekinemo radove na ograđivanju dvorišta. Njihovo obrazloženje je da nam to dvorište ne pripada i da imaju pravo da ga koriste svi stanari zgrade. Mi šokirani takvom informacijom odlazimo kod opštinskog pravnika koji nam potvrđuje da nemamo pravo na ograđivanje tog dvorišta iako sam pokazivala ugovor u kome jasno stoji da smo mi kupili to dvorište i taj ugovor overili u sudu. Ona mi je samo rekla da smo mi još jedan od prevarenih građana u ovoj zemlji i kao utešnu rečenicu (kao da išta može sada da nas uteši ) izgovara da smo imali sreće jer smo prevareni samo za dvorište a koliko ljudi je prevareno za stan
... I kada tako posmatraš stvari , mi jesmo imali sreće što smo prevareni " SAMO ZA DVORIŠTE " ali ništa ne može da pobije činjenicu da smo prevareni.. Kada smo otišli kod "dragog nam investitora " sa početka priče koji je bio u obavezi (a to sam zaboravila da vam napišem ) da obezbedi saglasnost svakog narednog kupca koji bude kupio stan u ovoj zgradi kojim se odriče tog dela zemljišta i što on naravno nije uradio... Kada smo tražili objašnjenje zašto nije ispunio svoj deo ugovorne obaveze i zašto nije obezbedio saglasnost stanara kako bi mogli da se ogradimo u svom dvorištu ( a uzgred budi rečeno on nam je obećao i da će on da nam ogradi to dvorište što posle 4 godine nije uradio ) on je samo kratko rekao : "TUŽITE ME " .... I povrh cele te priče on je još uvek vlasnik 8 stanova u zgradi što znači više od 50% stanara za koje su nam u opštini rekli da nam treba potpisa stanara . Kada smo tražili da nam potpiše saglasnost za te stanove kako bi mogli da obezbedimo dovoljan broj potpisa stanara i legalno prijavimo izvođenje radova na ograđivanju dvorišta , on nam za tu uslugu , kao i svaki reketaš i zelenaš u ovoj zemlji traži novac
....I ovo je samo deo problema koje inače imamo sa tim investitorom od samog početka kupovine tog stana ali ne mogu da vas teram da čitate sve te tužne , i nažalost, tako istinite i česte priče u našoj zemlji. Samo vas od
molim za VEEEEELIKU pomoć i savet ako iko može da nam pomogne. Da li neko može da nam kaže kome da se obratimo i na koji način možemo da ostvarimo svoja prava i kako da se zaštitimo od investitora zelenaša i kako da obezbedimo dozvolu za ograđivanje svog dvorišta i na taj način obezbedimo sigurnost i zaštitu nama i našoj deci... HVALA 
Imam veliki , a očigledno u našoj državi , i nerešiv problem