Još jedan grad Crnogorcima, od uvođenja višestranačja nije bio!

Ne mlati, to nijesu nikakve pretenzije Crne Gore na Srbiju.

Naravno da jesu. Crna Gora izlazi iz okvira sopstvenog teritorija i prelazi u susjednu državu, osporavajući njenu teritorijalnu cjelovitost i nezavisnost, izražavajući pretenzije ka njenoj zemlji.

Vidiš, tu se ogleda dvoja dvoličnost. Jer da je Hrvatska ili Srbija priznala samoproglašenu nezavisnost Boke kotorske ili nekog drugog dijela Crne Gore ('albanske krajine'), ti bi to automatski pripisao velikoxxxxim pretenzijama prema Crnoj Gori, atakom na njenu državnost.

Ovi po imenu samo, ali u stvari tamo je vladalo uvijek krilo koje se od 1997. zove SNP, znači prosrpsko krilo.

Nisam znao da su Milo Đukanović i Svetozar Marović 'pro-Srbi'. :eek:

Nije, no je jedan od malobronjih gradova koji su Srbi drzali u ruke. Mislim da im je jos samo Herceg-Novi osta, ako nijesam preskocio jos koji grad. Mada im se i u Herceg Novi DPS opasno primaka.

Pa jesi, pored Herceg Novog tu su Andrijevica, Plužine i Kolašin. Pljevlja je takođe prilično velika opština (i grad). Takođe, nema veze što je partijsko opredjeljenje DPS - i tu ima puno Srba. Šta misliš koji je razlog takvom rastu vladajuće koalicije? DPS u Pljevlji, gdje je prosrpska većina u skupštini, nikada ne bi osvojio mjesto predsjednika opštine da nije toliko mnogo srbovao, a kandidata prosrpske opozicije, inače nacionalnog Crnogorca, prikazao kao osobu koja pokušava pocrnogorčiti Srbe na mala vrata. ne priznajući Pljevljacima njihovu srpsku narodnost.

I u Herceg Novom, koji spominješ kao primjer 'opasnog približavanja DPS-a' (a osvojiše samo 27,27% na prošlim izborima), Đukanovićevu stranku vode Srbi.

Naravno da jesu. Crna Gora izlazi iz okvira sopstvenog teritorija i prelazi u susjednu državu, osporavajući njenu teritorijalnu cjelovitost i nezavisnost, izražavajući pretenzije ka njenoj zemlji.

Vidiš, tu se ogleda dvoja dvoličnost. Jer da je Hrvatska ili Srbija priznala samoproglašenu nezavisnost Boke kotorske ili nekog drugog dijela Crne Gore ('albanske krajine'), ti bi to automatski pripisao velikoxxxxim pretenzijama prema Crnoj Gori, atakom na njenu državnost.

Ne, nijesu. Ono na što sam ja mislio jeste da Srbija potpomaže otcjepljivanje dijela Crne Gore đe ima Srba, i da to prizna. Na Kosovu se nijesu otcijepili Crnogorci, nego Albanci.
Vidi ovako. Da se neki dio Crne Gore osamostali, a da se ja ne slažem sa tom odlukom, ja znam što bi, ne bih ođe raspravljao s tobom na forumu, nego bih otišao i pobio što više separatista mogu... Ne bih pripisivao ničemu, branio bih svoju zemlju, ako bih ja našao za shodno da treba.

Ne, nijesu. Ono na što sam ja mislio jeste da Srbija potpomaže otcjepljivanje dijela Crne Gore đe ima Srba, i da to prizna. Na Kosovu se nijesu otcijepili Crnogorci, nego Albanci.
Vidi ovako. Da se neki dio Crne Gore osamostali, a da se ja ne slažem sa tom odlukom, ja znam što bi, ne bih ođe raspravljao s tobom na forumu, nego bih otišao i pobio što više separatista mogu... Ne bih pripisivao ničemu, branio bih svoju zemlju, ako bih ja našao za shodno da treba.

Zike,da ne stavljaju nesto u Niksicko pivo da vi poblesavite dole?:think:

Ako stanje bude ovakvo, slažem se, zvanični Beograd to niti radi, niti će raditi. E sad, postoje i oni drugi, uticajni...

Ti `uticajni` postoje kod vass i doveli su do toga da mimo volje gradjana CG priznaju Kosovo kao drzavu.A to da mi imamo aspiracije prema teritoriji CG,to zaboravi.Mi smo vezani mnogo vecim nitima nego sto ti mozes i da zamislis.

Back