Jos jedan dokaz da nikad nisu bile velike seobe

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.715
Evo jos jedan dokaz da nikad nisu bile velike seobe. Pazite cak da su se neki i doselili to ne znaci da su svi potomci sa ovih prostora od tih doseljenika. Nemoguce da je na ovoj teritoriju, u tom periodu kako kazu da je bilo veliko doseljavanje, nije bilo nikog. Nemoguce da je bila pusta nenaseljena zemlja. Znaci i da su se neki i doselili to ne znaci da nikog nije bilo od starosedelaca na ovom tlu. I ako je bilo takodje nemoguce da su oni bili malobrojniji od doseljenika. Pa i borbe da su bile izedju njih nemoguce da su doseljenici pobili sve. Cak i sad sa ovim oruzjima kojih danas imamo pa ne mozete da pobijete sve ljude na jednom velikom prostoru kakav je balkan a ponajmanje tad kad su zbegovi bili ogromni i kad su sume i divljina takodje bili ogromni a od prevoznih sredstva su bili samo konji i eventualno neka zaprega.

Dakle sva logika ukazuje da smo mi narod koji zivimo na Balkanu stari narod stariji od vecine drugih naroda na planeti i zivimo na ovim prostorima nesto malo kasnije od kako je Noje izasao iz Barke. On je izasao negde na tlu Turske. Nakon sto su se namnozili doslo je vreme da se razdele. I naravno kako je obicaj tog vremena, pleme Nojevo prvobitno se podelilo u pet grupa . Jedna grupa je ostala na tom podrucju Turske a ostale 4 grupe su itisle na 4 strane sveta. Kao sto pise u Knjizi istine "ako ti ides levo ja cu ici desno". Jedniostavno to je pravilo u ta prastara vremena kad se namnozi pleme i kad vise prirodni resursi nisu mogli da obezbede dovoljno sretstva za zivot pleme se podeli. I mi smo potomci Nojevog prvobitnog plemena onog dela koji je krenuo zapadno. naravno jesu se oni razdelili ali zadrzali su i jezik i obicaje i sve.

Evo jos jednog dokaza da su Balkanci starosedeoci:

nabrajalcia.png

Људи на планети Земљи су ти као океан,
на први поглед стајаћа вода - а уствари струје, плима и осека, таласи ...

Ево солитер у коме живим већ 50 година има 86 станова.
Од "оригиналних" станара остало је нас можда десетак станова
остали су се одавно раселили, продали стан, умрли, дошли неки наследници ...

Многи станови имају већ трећег и четвртог власника !
Народ флуктуише, нису се сви ко ја закуцали на тој адреси !

Да не причам о мигрантским таласима који последњих година запљускују Европу,
спремни су на све !
Пешаче хиљадама километара, често без пара, докумената, без икога свог,
малтене пливају преко мора ...

Чудна су ствар те миграције.

И мени се чини да су Словени затекли староседеоце на Балкану.
Наравно, покорили су их, мешали се са њима,
некима су наметнули језик и обичаје (Црногорцима), некима не (Шиптари).

Та одредница "староседеоци" не означава некога чији је мајмун управо ту сишао са дрвета,
већ често некога ко је дошао на неки простор мало пре некога другог
или мало после, или заједно.

Ено у Немачку су пре 40-70 година долазили са југа Европе,
Југовићи, Грци, Турци, Италијани ...
Сад долазе са југа Азије !
Долазе и за цену не питају !!!

Тешко ћемо наћи доказе за многе ствари из прошлости,
али гледајући садашњост схватићемо и прошлост.

Сви ми људи смо мешанци,
идеје (словенства, германства, англиканства ...) су мало дуготрајније,
али и то се меша ...

Зато је глупо и опасно "пребројавање крвних зрнаца".

Ја то овако гледам: у којој си држави, тај си.
Ту плаћаш порез, рађаш децу, имаш дом,
па је логично и да се за ту земљу и бориш ако затреба.

И ако ниси збуњен !

Ево солитер у коме живим већ 50 година има 86 станова.
Од "оригиналних" станара остало је нас можда десетак станова
остали су се одавно раселили, продали стан, умрли, дошли неки наследници
i ko je onda "originalni" starosedeoc u tom soliteru?
neki obilić ili kostas ili vitus? :D

Ja stvarno ne znam ko je vas ubedio da je balkan bio neka prazna ledina kada su sloveni dosli. To nema elementarne logike a stalno vidim da se poteze kao da neko to redovno tvrdi. Znaci nijedan istoricar to nikad nije rekao, ikada. To bukvalno samo vi tvrdite i onda tu vasu tvrdnju pobijate.

Bio je prazna ŠUMETINA, od Istre do Požarevca, žive duše nije bilo, pa sve gore do Drave.
I niko da kaže ZAŠTO je bio šumetina?

Bio je prazna ŠUMETINA, od Istre do Požarevca, žive duše nije bilo, pa sve gore do Drave.
I niko da kaže ZAŠTO je bio šumetina?
Тада је било много мање људи него данас, па је и мања површина Балкана била култивисана.Вероватно је однос био 1:15 у односу на данашњу популацију, можда и 1:20.

То би значило да је на целом Балкану било око милион људи.

Ja stvarno ne znam ko je vas ubedio da je balkan bio neka prazna ledina kada su sloveni dosli. To nema elementarne logike a stalno vidim da se poteze kao da neko to redovno tvrdi. Znaci nijedan istoricar to nikad nije rekao, ikada. To bukvalno samo vi tvrdite i onda tu vasu tvrdnju pobijate.
Ista stvar i sa teorijom evolucije.

Back