Jokić prestigao Šekila O'Nila

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
392.200
346343_tan2023-05-0204361195-5_f.jpg

Nikola Jokić još jednom je tema broj jedan u NBA javnosti zbog fantastične partije koju je pružio u drugom meču polufinala Zapada protiv Finiks Sansa
Dvostruki uzastopni MVP lige je ubacio 39 poena i imao 16 skokova i pet asistencija u trijumfu 97:87 njegovih Denver Nagetsa.
Odavno je među trojicom centara koji su u plej-ofu imali učinak od barem 30 poena, 15 skokova i pet asistencija, zajedno sa Karimom Abdul-Džabarom i Šekilom O'Nilom.
Ovo mu je bila 11. takva partija, čime je prestigao legendarnog Šeka.

Šekov kolega iz studija i takođe legenda NBA lige Čarls Barkli iskoristio je tu priliku da se pokloni Jokiću i njegovoj veličini.
"Mogu li ja da kažem nešto? Hajde da uživamo u veličanstvenosti Jokićeve igre. Ne ističe se previše van parketa, čini se kao dobar momak, iako ga ne znam,
mislim da ga nikad nisam upoznao lično. Hajde da cenimo veličinu, kao što smo juče Stefa Karija. Uživam dok ga gledam kako igra košarku", rekao je Barkli u studiju.
link

Jokic im tamo pravi "malu decu ":D

Jokic e sasvim lepo prihvacen u USA... Postuju ga i vole...Za njih je kosarka sport i zabava, porodicna, ne igra se na zivot i smrt...Naravno da je Jokic clan samo jednog tima i da mnogi navijaci drugog tima ga ne vole kao navijaci Denvera...Mnogi imaju druge favorite za mvp nagradu....Ako neko prati i druge, mogao je da primeti da tu ima igraca koji igraju jako kvalitetnu sezonu...
Medjutim, mi imamo onu nasu percepciju po kojo im ga "oni" mrze, a on ima pravi malu decu...
Slicno kao sa Mitrovice i njegovom kaznom za napad na sudiju....\
Kao sto Jokic jednom lepo rece "Mi ne volimo sport, vec volimo da pobedjujemo"....

Kao sto Jokic jednom lepo rece "Mi ne volimo sport, vec volimo da pobedjujemo"....
A on voli sport?
Nije mogao da dodje na finale EP u Sloveniji da u finalu bodri saigrace iz reprezentacije, ali je dotrcao prvim avionom na inauguraciju faraonu.
Onda, zbog ugovora u NBA nije hteo da igra za reprezentaciju za koju je prethodno igrao kada mu je trebalo.
Jednog leta njegov tata izjavljuje kako je sin umoran i ne moze da igra za reprezentaciju, istog leta kada na pitanje novinara zasto igra do poslednje utakmice u sezoni (jureci statistiku za MVP nagradu) kada je Denver izborio playoff, kaze "nema odmora".
Onda, konacno je spreman da zaigra za reprezentaciju i izjavljuje " igracu za reprezentaciju ako postoji mogucnost da kroz nju moja igra napreduje", znaci ja, ja, samo ja. Gde je tu tim, reprezentacija, ljubav prema kosarci, igri, sportu?

Back