Joe Abercrombie The First Law

Stannis Baratheon

Aktivan član
Poruka
1.939
Cita neko Joe Abercromie-ja i njegov The First Law?
Procitao sam prvu triologiju pre 4 godine,prosle se podsetio koliko su dobre knjige i kupio ih i krenuo sam sa citanjem nove triologije
Ono sto mi se svidja su likovi,niko ih ne pravi tako kao Lord "Grimdark",okrenes random stranu u knjizi i krenes da citas i odmah znas koji je lik u pitanju bez da znas cije poglavlje je u pitanju,toliko su jedinstveni i dobro napisani.
Kalder mi je omiljeni lik ali ostavljaju utisak i Glokta,Viktarina,Rikke,Logan,Shivers
Bio sam uvucen u svet odmah a po zavrsetku prve triologije prvi put morao sam da izguglam sta je pisac u horoskopu i moje odusevljenje je naraslo kad sam otkrio da je Jarac.
Lepo je navijati za negativce.pogotovo kako prica odmice i otkrivamo sve vise o njima i saosecamo se zasto su takvi kakvi jesu
Ne topla nego vrela preporuka ako volite Tolkina i Martina i njegovu Pesmu o Ledu i Vatri aka Game Of Thrones,mnogo je mracniji svet

Уз дужно поштовање, заиста ми се није свидео серијал, односно прве три књиге. Читао сам похвале па сам очекивао много више. Ово је нека рециклирана верзија неких других серијала епске фантастике. Или је то или је Мартин са "Игром престола" поставио јако високу лествицу када је овај серијал у питању. Јер након "Игре престола" неко заиста мора да се потруди да измисли неки упечатљивији свет, осим да убаци магију, чудовишта и да очекује да то буде топ.

Не могу да кажем да се овај серијал разликује и да овде постоји трансформација ликова, нису сви ни савршени ни зли, али некако бледо је то учињено. Мене лично није задовољило. Ни радња није превише оригинална, ништа не бих посебно издвојио из овог серијала да ме је одушевило. Понављам, причам о прве три књиге, овај наставак нисам још читао, тако да суд о томе остављам када прочитам.

Оно што ме је након "Игре престола" одушевило је трилогија "Broken Empire", једна јако мрачна и брутална књига. Посебно главни лик који је комплетни психопата.

Уз дужно поштовање, заиста ми се није свидео серијал, односно прве три књиге. Читао сам похвале па сам очекивао много више. Ово је нека рециклирана верзија неких других серијала епске фантастике. Или је то или је Мартин са "Игром престола" поставио јако високу лествицу када је овај серијал у питању. Јер након "Игре престола" неко заиста мора да се потруди да измисли неки упечатљивији свет, осим да убаци магију, чудовишта и да очекује да то буде топ.

Не могу да кажем да се овај серијал разликује и да овде постоји трансформација ликова, нису сви ни савршени ни зли, али некако бледо је то учињено. Мене лично није задовољило. Ни радња није превише оригинална, ништа не бих посебно издвојио из овог серијала да ме је одушевило. Понављам, причам о прве три књиге, овај наставак нисам још читао, тако да суд о томе остављам када прочитам.

Оно што ме је након "Игре престола" одушевило је трилогија "Broken Empire", једна јако мрачна и брутална књига. Посебно главни лик који је комплетни психопата.

Nije za svakoga Prvi Zakon,nije toliko izgradjen svet i nije to na fokusu nego likovi koji su maestralno uradjeni,Junaci mi je omiljena knjiga
Prve tri knjige su odlicne,kasnije postaje sve bolje,ja sam skoro zavrsio "Malo Mrznje" i odusevljen sam.Igra prestola je kao sirup od visnje koji se svakom novom knjigom razblazava,mene magija i cudovista zamaraju a u Prvom Zakonu ima toga malo,taman toliko koliko treba

Devetoprsti je kompletni psihopata kada se pretvori u Krvavu Devetku a dodatnu dubinu dobija time sto laze samog sebe da je dobar covek

Back