Jirgen Klop odlazi iz Liverpula!

ambidekster65

Legenda
VIP
Poruka
72.793

Šok sa „Enfilda“: Jirgen Klop odlazi iz Liverpula!​

1671703956-Klop-Jirgen-1024x708.jpg

"Znam da će ovo biti šok za one koji prvi put čuju, ali objasniću. Ili ću bar pokušati", rekao je jedan od najvećih menadžera u istoriji Liverpula i otkrio da će se na kraju sezone povući posle devet nezaboravnih godina na "Enfildu".

„Volim sve vezano za ovaj klub, volim sve vezano za ovaj grad, volim sve vezano za naše navijače, volim njih, volim ljude u klubu. Volim sve. Ali, to što sam uprkos svemu doneo ovu odluku govori vam koliko sam siguran da je moram doneti“, rekao je Klop u video poruci objavljenoj na Liverpulovim zvaničnim kanalima.

„Reč je o tome da sam, kako to da kažem… ostajem polako bez energije“, kazao je i dodao:

„Sada nemam problema, jer sam već neko vreme znao da je došao trenutak da saopštim svoju odluku, tako da je u ovom trenutku sve u redu sa mnom. Ali, radi se o tome što ne mogu ovaj posao raditi iznova i iznova i iznova i iznova…“, rekao je čovek koji je za devet godina na Ostrvu osvojio apsolutno sve – UEFA Ligu šampiona, UEFA Superkup, FIFA svetsko prvenstvo klubova, Premijer ligu, FA kup, Liga kup i Komjuniti šild.

„Posle svih godina koje smo proveli zajedno i svega što smo prošli na tom putu, poštovanje prema vama je samo jačalo, ljubav prema vama je bila samo veća i zato sam vam dužan istinu – a istina je ta“, obratio se Klop milionima navijača Liverpula, koji sigurno nisu očekivali ovakvu udarnu vest iz kluba, naročito zbog toga što je Nemac nedavno produžio ugovor sa „redsima“ do 2026. godine i izveo maestralnu smenu generacija, naročito ako se pogledaju transferi od prošlog leta.

Došao je na „Enfild“ u oktobru 2015. kao naslednik Brendana Rodžersa i izveo jednu od najimpresivnijih transformacija u modernom fudbalu, u toku koje se posrnuli klub podsetio ko je bio i šta je predstavljao u engleskom fudbalu do kraja 80-ih godina.

1638792926-2021-12-04T170052Z_1595766369_UP1EHC41B9EPG_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-WLV-LIV-REPORT...jpg

Tako je, između ostalog, osvojena i prva titula prvaka Engleske posle 30 dugih godina.

Malo je reći da će „Enfild“ pamtiti svaki dan u prethodnih devet godina sa Jirgenom Klopom, mada bi ova poslednja mogla da bude još nezaboravnija.

1647002379-1010502979-1536x1033.jpg

sportklub

Back