Jimi Hendrix at Filmore East

VanderGraaf

Aktivan član
Poruka
1.353
jh.jpg

Pre mesec dana na You Tube se pojavio novi, 12-to minutni snimak u boji, Dzimi Hendriksovog koncerta u Filmore East-u koji je odzan prvog januara 1970-te. Snimak sadrzi produzenu verziju pesme "Machine Gun" koju je Hendriks odsvirao sa svojim bendom "Band of Gypsys" (Billy Cox-bas, Buddy Miles-bubnjevi). Verovatno najbolji snimak "Machine Gun" pesme do sada. U snimku su na oko minut ubaceni delovi iz vijetnamskog rata (00:42 - 02:00) jer je You Tube blokirao objavljivanje kompletnog snimka. Snimak uzivo sa istoimenog albuma.

Meni se ta postava sa Bilijem i Badijem, odnosno "Band of Gypsys" uvek vise svidjala nego "Experience". Prvo izdanje ovog albuma sa koncerta iz Filmore East je Track Records objavio sa krajnje neuobicajenim omotom. Na omotu su bile, iz totalno nepoznatog razloga, lutke Jimi Handrix-a, Brian Jones-a, Bob Dylan-a i engleski DJ John Peel. Album je popularno nazvan "puppet album". Ubrzo nakon izdavanja, Track Records je povukao ovaj omot i reizdao plocu sa omotom kakvo danas znamo, sa slikom Jimi Hendriksa. Kasnije, u Japanu i u jos nekim drzavama su izdali "Band of Gypsys" album sa istim ovim "puppet" omotom. Ovo japansko izdanje je prilicno dostupno da sam i ja imao jedan album kupljen na beogradskoj berzi. Ne treba napomenuti da je originalno, prvo izdanje "Track Records" sa ovim omotom danas raritet ogromne vrednosti.

bog.jpg

bog2.jpg

Back