Јилдизов магнетни мотор - како ово ради?

openbox

Poznat
Poruka
8.509
некако сам наишао на овај изум.. показао је више пута пред много људи и на сајму да ово ради без спољног извора енергије.. још нисам сконтао како?
изумитељ је турчин "Muammer Yildiz", а ево и презентације са холандског техничког универзитеа:

после видим и неки кореанци су направили собну верзију од 10киловата!

Ali sve takve stvari ako su tacne ili ce ostati u nekoj fioci nekih sheika, ili u principu su 99 %prevara .
добро, ако је превара како?
ови кореанци 10киловата .. то чак и да има неко зрачење или индукција у поду не може да направи 10киловата!
ово са турчином, после су раставили мотор на лицу места и то на техничком факсу - валда би неко провалио да је превара?

добро, ако је превара како?
ови кореанци 10киловата .. то чак и да има неко зрачење или индукција у поду не може да направи 10киловата!
ово са турчином, после су раставили мотор на лицу места и то на техничком факсу - валда би неко провалио да је превара?
Mogu da se smeste akumulatori i invertor u kuciste motora , sve ostalo gluma .

lakse bi bilo kad bi neko ovde dobro vladao matematikom .
владам доста добро - покушај молим те да објасниш?
исто питање - ако не ради, зашто не ради?
Ovde se verovatno radi o naelektrisanju magneta koje je izvršeno pre demonstracije
шта? - појасни ми то наелектрисање матнета?
ево једног једноставног примера који хоћу да направим:
што се тиче перпетумобила - има једна фора са електромагнетима и магнетом који се пале и гасе око 30000х у секунди и суштина је да изваче из етра магнетно поље - нешто као топлотна пумпа (или инвертор клима) која извачи топлоту из собе у пребацује је ван и обрнуто.

Poslednja izmena:
Pa taman ovo sto ti vucic dao pre izbora.
не бих ја политику мешао у ову тему.
Ako zelis da pravis objasnicu , ili imas ko da ti mehanicki to uradi.
ајде :).. ја ћу радити

што се тиче магнета у конусном распореду ми је јасно зашто вуку, ако у прелазу успем да одмакем зелени магнет онда се и он прегура па прави цео круг.
merdevine.PNG

ево и идеје које сам набрзака набацао у 3д.. све од пластике..одштампам 3д и налепим магнете..?
masina.PNG

ево једног једноставног примера који хоћу да направим:
Aj ovako.
Ovo ovde je obican oscilator. Kao kad zaljuljas klatno i ono se "krece". Ulozena energija u sistem je potencijalna energija te sipke koja pada. Ulozena je energija da ona dospe na tu poziciju. I to je ono sto je pokrenulo sistem. S obzirom da sistem nema opterecenja on moze dugo da se okrece troseci tu inicijalno ulozenu energiju.

Onaj motor od turcina ne radi na tom principu.

Back