Jezicka mapa Evrope

podgorickimali

Ističe se
Poruka
2.625
Ajmo malo odje da prodiskutujemo o jezicima, o tome dje se koji jezik govorio, koji su ejzici nestali sa lica zemlje, da li se nase jezicklo podrucje skupljalo ili se sirilo.

Evo nasa sam an net nedje ovu mapu jezika, ne znam tacno iz kog je vremena ali ima masu zani mljivih stvari na nju

Prilozi

• Language map.jpg
    Language map.jpg
    51,8 KB · Pregleda: 40
A onda sam se igra u paint, z:lol: i ostavio na mapu iz tog perioda (tu istu mapu) samo "nase jezike" Dakle Srpski, Hrvatski, i neki "dalmatinski slovenski/slavenski

Primjecujete li neke supljine na mapi, ka da se tu govorio neki jezik koji nije nas? (izmedju hrvatskog i srpskog)

Plus hrvatski nedje gore kod Slovacke....

Prilozi

• Croatian and serbian.jpg
    Croatian and serbian.jpg
    34 KB · Pregleda: 17
  • Naski.jpg
    Naski.jpg
    34,3 KB · Pregleda: 17
Мапа за наше подручје није тачна. Ово "Croatian" и "Serbian" је једна целина која чак није ни тачно ограничена. Видим да је изузето приморје, континентална Далмација са делом Херцеговине и подручје јужне Угарске.

Даље, подела на "српски" и "хрватски" је нејасна. Као она српска "острва" по Бугарској, тога није било. Не знам по којој логици је говор у НП-Санџаку хрватски, а у Црној Гори српски, а да у исто време у "Croatian" буду укључени и кајкавски крајеви, а у "Serbian" шопски, па тако испада да људи са Цетиња говоре идентично онима из Пирота, а да се јасно разлику од некога из Требиња или Прибоја. И обрнуто, да неко из Дубровника говори истим језиком са неким из Вараждина, а различитим у односу на Херцег Нови.

Izgleda k'o da je napravljena u saradnji neonacista i neoustasha.

Nemachki jezik otprilike odgovara granicama Treceg Rajha sa tim da mu je dodata josh i zapadna Madjarska.

Ujedno, ispade da su svi Boshnjaci Hrvati, a da na hrvatskom primorju postoji neki poseban jezik. Obzirom na Nemce i Hrvate, pretpostavljam da se tu radi o italijanskom..

Na ostatak mape nisam preterano obracao pazhnju, ali obzirom na ovo, pretpostavljam da su se i tamo izlupetali.

Potrazhio sam na brzaka mape evropskih jezika, i nashao sam dve pristojne :

languages_of_europe3.png

europe_languages_map.jpg

Back