JEŽEVI.....ILI....

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)

JEŽEVI....ILI....

Leto kao i svako drugo.....posao se prepolovi, pazar se prepolovi....troškovi se uvećavaju, što zbog struje koju klima troši, što zbog prevelike
državne nam brige o državnom budžetu....energija ljudi je otišla na isto mesto gde i trošak struje....u đavola...Ljudi su otišli na odmore i ostavljaju pare
negde drugde....e, dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Vazda je tako bilo i biće jer tako treba. Zato se i ne plašim. Samo da nam svima odjedared, tj.istovremeno ne smrkne, e, to me brine.
i tako, leto kao i svako drugo.
..........
Pita me danas,jedan mlađi čovek,nakon što je uredno sačekao da dođe na red, da li imam mleko
Kakvo mleko?
Pa.......obično (svi se zbune kad ih pitaš kakvo mleko žele
Ne držimo kravlje mleko.....možda neko drugo?
A kakvo imate?
Sojino, bademovo, ovseno....tečno ili u prahu.
Pa ne znam da li bi ježevi pili sojino mleko......znate, imam neke male ježeve
Ne znam stvarno da li bi pili......a izvinite, gde ti ježevi nalaze kravu tj. kravlje mleko?
Pa jeste......
I ode, još više zbunjen, nego kad je došao.
I sad se ja ceo dan pitam, koje mleko piju mali ježevi :aha:

Dobar dan blogeri :)

Poslednja izmena:
to znaju veterinari ili biolozi, npr mačićima valjda može da bude loše od čistog kravljeg mleka, nego treba da se nešto pomeša ili da kupiš u radnji baš za mačiće ... tako valjda i ježevi :confused:
a ježevi nemaju na stomaku bodlje nego an leđima? :think:
na FB ima grupa za sve, npr za ptice, verovatno ima i za "ostale životinje" :P
hihi nije mi baš pesnički post

Jez moze i da se pripitomi, pa kada je gladan da izadje i trazi da mu se da mleka da pije sto obozava.
Seta medju ljudima u kuhinji ili cak izadje u dvoriste, pa se vrati...

Ma znam ja to, ali ovo su bebe. Kravlje mleko sigurno nije ono što oni imaju u prirodi i čime ih mama jež hrani. A i kada odrastu, opet ne piju kravlje mleko jer kako bi to izveli :zcepanje:Mamino mleko je pitanje da li je, i koliko slično kravljem. Bebe od prejakog mleka dobiju dijareju i crknu. Zato se pita veterinar specijalista za divlje živuljke i pročita na netu. Ja čitala, i niko nigde od veterinara ne pominje mleko.
PS I naši psi obožavaju čokoladu, kekseve i kolače.....ali, nema bre :rtfm:

Ma znam ja to, ali ovo su bebe. Kravlje mleko sigurno nije ono što oni imaju u prirodi i čime ih mama jež hrani. A i kada odrastu, opet ne piju kravlje mleko jer kako bi to izveli :zcepanje:Mamino mleko je pitanje da li je, i koliko slično kravljem. Bebe od prejakog mleka dobiju dijareju i crknu. Zato se pita veterinar specijalista za divlje živuljke i pročita na netu. Ja čitala, i niko nigde od veterinara ne pominje mleko.
PS I naši psi obožavaju čokoladu, kekseve i kolače.....ali, nema bre :rtfm:
Pa pomesaj pola mleka i pola vode i pazi da je mlako.

A propos ježeva, kažu da je za njih najpribližnije ovčije mleko naročito pomešano sa rovitim jajima.
Često se dešava da majka ili pojede svoje mladunce ili ih odbaci, naročito ako je prvo leglo.

Back