(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)
JEŽEVI....ILI....
Leto kao i svako drugo.....posao se prepolovi, pazar se prepolovi....troškovi se uvećavaju, što zbog struje koju klima troši, što zbog prevelike
državne nam brige o državnom budžetu....energija ljudi je otišla na isto mesto gde i trošak struje....u đavola...Ljudi su otišli na odmore i ostavljaju pare
negde drugde....e, dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Vazda je tako bilo i biće jer tako treba. Zato se i ne plašim. Samo da nam svima odjedared, tj.istovremeno ne smrkne, e, to me brine.
i tako, leto kao i svako drugo.
..........
Pita me danas,jedan mlađi čovek,nakon što je uredno sačekao da dođe na red, da li imam mleko
Kakvo mleko?
Pa.......obično (svi se zbune kad ih pitaš kakvo mleko žele
Ne držimo kravlje mleko.....možda neko drugo?
A kakvo imate?
Sojino, bademovo, ovseno....tečno ili u prahu.
Pa ne znam da li bi ježevi pili sojino mleko......znate, imam neke male ježeve
Ne znam stvarno da li bi pili......a izvinite, gde ti ježevi nalaze kravu tj. kravlje mleko?
Pa jeste......
I ode, još više zbunjen, nego kad je došao.
I sad se ja ceo dan pitam, koje mleko piju mali ježevi
JEŽEVI....ILI....
Leto kao i svako drugo.....posao se prepolovi, pazar se prepolovi....troškovi se uvećavaju, što zbog struje koju klima troši, što zbog prevelike
državne nam brige o državnom budžetu....energija ljudi je otišla na isto mesto gde i trošak struje....u đavola...Ljudi su otišli na odmore i ostavljaju pare
negde drugde....e, dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Vazda je tako bilo i biće jer tako treba. Zato se i ne plašim. Samo da nam svima odjedared, tj.istovremeno ne smrkne, e, to me brine.
i tako, leto kao i svako drugo.
..........
Pita me danas,jedan mlađi čovek,nakon što je uredno sačekao da dođe na red, da li imam mleko
Kakvo mleko?
Pa.......obično (svi se zbune kad ih pitaš kakvo mleko žele
Ne držimo kravlje mleko.....možda neko drugo?
A kakvo imate?
Sojino, bademovo, ovseno....tečno ili u prahu.
Pa ne znam da li bi ježevi pili sojino mleko......znate, imam neke male ježeve
Ne znam stvarno da li bi pili......a izvinite, gde ti ježevi nalaze kravu tj. kravlje mleko?
Pa jeste......
I ode, još više zbunjen, nego kad je došao.
I sad se ja ceo dan pitam, koje mleko piju mali ježevi

Dobar dan blogeri

Poslednja izmena: